Tekniikka

Tuoreimmat

Video: Koeseinä Hämeen ammattikorkeakoululla
01:54

Terveen sisäilman tukipilarit: ajan rakennushengen kunnioitus ja kunnon resurssit – video

1960-luvun taloa ei kannata korjata 2000-luvun metodeilla. Joka vuosikymmenelle ominaisen rakentamistavan ymmärtäminen myös korjaustoimissa tuo parhaan sisäilman. Korjaustoimiin ei siis ole syytä ryhtyä hätiköiden tai mutu-tuntumalla, ellei ymmärrä rakennuksen toimintaperiaatteita. Hämeen ammattikorkeakoulussa alkaakin maaliskuussa sisäilmaongelmiin pureutuva kosteus- ja homevaurioasiantuntijoiden koulutus. Hamkin koeseinä havainnollistaa kosteusvaurion syntymekanismia.

Käsi säätää kameran linssiä.

Suurnopeuskamera avaa silmälle näkymättömän maailman

Kun jokin toiminta tapahtuu niin nopeasti, ettei silmä ehdi nähdä sitä, apuun tulee suurnopeuskamera. Kun kamera ottaa kymmeniätuhansia tai jopa miljoonia kuvia sekunnissa, aika pilkkoutuu niin pieniin osiin, että tapahtumat pystyy näkemään. Yhdistämällä suurnopeuskamera mikroskooppiin ja tarvittaessa tähystimeen, yritykset voivat säätää tuotantoaan entistä tarkemmaksi, nopeammaksi ja siinä sivussa myös edullisemmaksi.

Video: Videokamera on asennettu Ylen auton konepeltiin.
02:00

Actionkamerat yleistyvät: nyt kuvataan kaikkea extreme-huippuhetkistä perhearkeen – video

Ennen kuvattiin kaitafilmille perhejuhlia, nyt halutaan tallentaa omat kokemukset ja elämykset esimerkiksi laskuvarjohypystä, lainelautailusta, sukeltamisesta tai alamäkiajosta. Erilaisten extreme-lajien harrastajien vakiokalustoon kuuluu pienikokoinen actionkamera ja kiinnikkeineen. Actionkameroiden käyttö laajentunee seuraavaksi myös perhearjen tallentamiseen, sosiaalisessa mediassa jaettavaksi.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä