Kotimaa |

Teknologian ja hoivan yhdistävä uusi ammatti tekee tuloaan Suomeen

Sastamalassa haluttaisiin jo ensi syksystä alkaen kouluttaa uuden ajan ammattilaisia, jotka osaisivat käyttää ja huoltaa hyvinvointiteknologiaa.

Robottikäsi
Kuva: Marko Melto / Yle

Sastamalan koulutuskuntayhtymä on hakenut opetuslupaa uudelle hyvinvointiteknologiaan keskittyvälle koulutusalalle.

Lähihoitajan ja teknologia-asentajan koulutusta yhdistävältä linjalta valmistuttaisiin täysin uuteen ammattiin, jossa lähihoitajat saavat valmiuksia käyttää työssään uutta hoivateknologiaa ja asentajat puolestaan osaisivat huoltaa, asentaa ja ohjelmoida kyseisiä laitteita.

- Me olemme vakuuttuneita siitä, että ihmiset haluavat asua kotona pitempään ja nämä ammattilaiset antavat siihen mahdollisuuden, sanoo Sastamalan koulutuskuntayhtymän johtaja Antti Lahti.

Lahti luottaa, että opetukselle on kysyntää ja että opetuslupakin on tulossa.

- Opetuslupahakemus on menossa ministeriössä. Hakemusta on jo käsitelty ministeriön tutkintojen kehittämistyöryhmässä. Sieltä on annettu tälle asialle vihreää valoa.

- Meidän tavoite on se, että ensi syksynä pystytään ottamaan ensimmäisiä opiskelijoita sisään.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Kulttuuri

Suomen suurimmat rockfestivaalit eivät ole enää rock – räppärit valtasivat lavat 2000-luvulla

Musiikkipiireissä on puhuttu jo pitkään mutu-tuntumalta, että Suomen suurimpien rockfestivaalien ohjelmistoissa rockin osuus on hiipunut. Varsinaista näyttöä ei kuitenkaan ole ollut. Nyt on. Yle Uutiset kävi läpi kolmen suurimman festivaalin kaikki esiintyjät 2000-luvulta. Tulokset kertovat, että rockin määrä festivaaleilla on vähentynyt huomattavasti. Tänä vuonna hip hop -esiintyjiä on jo enemmän kuin rock-bändejä.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä