Kotimaa |

Tekstarin suosio joulutervehdyksenä himmenee

Joulutervehdyksiä lähetettiin jouluaattona selvästi viime vuotta vähemmän. Kaikkiaan aattona lähetettiin miljoonia viestejä vähemmän kuin viime jouluaattona, mutta operaattorikohtaiset vaihtelut ovat suuria. Tekstiviestit näyttävät antavan tilaa sosiaaliselle medialle hieman samaan tapaan kuin joulukortti aikanaan tekstiviestille.

Kuvassa kännykkä, jonka näytöllä näkyy jouluinen tekstiviesti
Kuva: YLE / Raila Paavola

Soneran matkapuhelinliittymistä lähetettiin jouluaattona kaikkiaan 8,5 miljoonaa tekstiviestiä. Pudotus edellisvuoteen on melkoinen sillä viime vuonna tekstiviestien määrä oli 10,9 miljoonaa kappaletta. Tekstiviestien määrä väheni siis vuodessa noin viidenneksen.

Sonerasta arvioitiin, että tekstiviestit ovat hieman menettäneet suosiotaan sosiaaliselle medialle joulutervehdysten välittämismuotona.

- Kyllä tämä ilmiö on varmaan tullut jäädäkseen, vaikka sinänsä Suomessa tekstiviestin käyttö ja määrä edelleen kasvaa eli näyttäisi siltä, että sosiaalisen median myötä eri viestintäkanavien käyttö on kasvanut ja viestinnän kokonaismäärä lisääntyy, kertoo Soneran mobiililiiketoiminnan viestintäjohtaja Timo Saxen.

Elisalla aaton tekstiviestien määrässä koettiin vain noin prosentin notkahdus. Tarkkaa jouluaaton tekstiviestien määrää Elisa ei halunnut julkistaa.

DNA:n verkossa jouluaaton tekstiviestien määrä putosi viisi prosenttia viime vuodesta eli 5,9 miljoonasta viestistä 5,6 miljoonaan viestiin.

Tapanina viestit sinkoilivat

Tekstiviestien merkitys nopeana ja tehokkaana tiedonvälittämiskeinona korostui kuitenkin Suomessa heti tapaninpäivänä. Soneran verkosta lähettiin myrskypäivänä lähes miljoona viestiä enemmän kuin viime vuonna.

- Poikkeustilanteissa ihmisille tulee kasvanut viestinnän tarve. Tutuilta kysellään kuulumisia ja varmistellaan, onko sähköä ja toimivatko yhteydet eli tämä tuntuisi luonnolliselta selitykseltä; silloin myös tekstiviestien määrä kasvaa, päättelee Timo Saxen Sonerasta.

Myös DNA:n ja Elisan verkossa kävi kova tekstiviestien suhina tapaninpäivänä. Niiden määrät kasvoivat kymmeniä prosentteja edellisvuodesta.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä