Kotimaa |

Telakka-adressi kerää nimiä

Kansalaiset osoittavat adressin kautta huolestuneisuuttaan suomalaisen telakkateollisuuden puolesta. Ohi mennyt loistoristeilijätilaus vaarantaa kymmenet tuhannet työpaikat.

STX Europen Turun telakka 18. joulukuuta.
Työntekijä STX Europen Turun telakalla 18. joulukuuta. Kuva: Tatu Lertola / Lehtikuva

Telakkateollisuuden turvaamiseksi on perustettu kansalaisadressi. Adressi perustettiin perjantaina ja viikonlopun aikana adressin allekirjoitti yli 1 430 henkilöä.

Allekirjoittaneet haluavat, että valtion tulee varmistaa teollisuuden tulevaisuus osaomistuksella. Myös yrittäjien pitää tukea telakkateollisuutta.

Adressissa muistutetaan, että meriteollisuuden ammattitaitoa ei saa päästää Suomesta pois. Allekirjoittajat uskovat, että Suomen telakkateollisuus on maailman parasta.

Turun telakka menetti amerikkalaisvarustamo Royal Caribbeanin loistoristeilijätilauksen Ranskan STX-telakalle.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Kotimaa

Onko naapurisi hyvätuloisempi ja paremmin koulutettu kuin sinä? Tarkista tulokoneesta

Kerrostaloasuntoja Helsingissä heinäkuussa 2014.

Suomen hyvätuloisimmilla postinumeroalueilla asuu kaikkein koulutetuinta väkeä, selviää Ylen tulokoneesta. Suomessa on myös kymmeniä alueita, joilla ei asu yhtään maisteria saati tohtoria. Koneeseen on koottu jokaisen Suomen postinumeroalueen asukkaiden tulotiedot sekä koulutustiedot. Koneen avulla voit myös tarkastella, minkä verran asuinalueellasi asuu esimerkiksi työttömiä, opiskelijoita, työssäkäyviä tai eläkeläisiä.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä