Kotimaa |

Telakka-adressi kerää nimiä

Kansalaiset osoittavat adressin kautta huolestuneisuuttaan suomalaisen telakkateollisuuden puolesta. Ohi mennyt loistoristeilijätilaus vaarantaa kymmenet tuhannet työpaikat.

STX Europen Turun telakka 18. joulukuuta.
Työntekijä STX Europen Turun telakalla 18. joulukuuta. Kuva: Tatu Lertola / Lehtikuva

Telakkateollisuuden turvaamiseksi on perustettu kansalaisadressi. Adressi perustettiin perjantaina ja viikonlopun aikana adressin allekirjoitti yli 1 430 henkilöä.

Allekirjoittaneet haluavat, että valtion tulee varmistaa teollisuuden tulevaisuus osaomistuksella. Myös yrittäjien pitää tukea telakkateollisuutta.

Adressissa muistutetaan, että meriteollisuuden ammattitaitoa ei saa päästää Suomesta pois. Allekirjoittajat uskovat, että Suomen telakkateollisuus on maailman parasta.

Turun telakka menetti amerikkalaisvarustamo Royal Caribbeanin loistoristeilijätilauksen Ranskan STX-telakalle.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Kotimaa

Delfiineille toivotaan onnellista loppua: "Toivottavasti ei mennä minimibudjetilla vaan etsitään paras vaihtoehto"

Särkänniemen tiistaina julkaiseman tiedotteen henki on hyvin samanlainen kuin delfinaarion tulevaisuudesta tehdyn kuntalaisaloitteen. Aloitteen laatinut Jere Nieminen toivoo avointa selvitystä ja vaihtoehtojen pohdintaa ennen kuin delfiinien kohtalosta päätetään. Eläinsuojelujärjestö Animalia puolestaan vaatii, että yt-neuvottelut johtavat delfinaarion sulkemiseen.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä