Talous |

TeliaSoneran Uzbekistan-kaupoista nousi myrsky

Vuonna 2007 tehdyillä lisenssikaupoilla väitetään olevan yhteyksiä Uzbekistanin hallitsijasukuun. TeliaSoneran toimitusjohtaja on valmis eroamaan, jos lahjusväitteillä on pohjaa.

Ruotsalais-suomalainen teleoperaattori TeliaSonera on ajaunut keskelle lahjusväitteiden nostattamaa myrskyä. Ruotsin television SVT:n tutkivan journalismin ohjelma kertoi keskiviikkona, että TeliaSonera olisi maksanut miljardien kruunujen lahjukset hankkiessaan 3G-lisenssiä Uzbekistanista.

SVT:n mukaan TeliaSonera osti lisenssin Gibraltarille rekisteröidyltä yritykseltä, jota pyöritti yksi nainen. SVT:n tietojen mukaan naisella olisi ollut kiinteät yhteydet Uzbekistania hallitsevan diktaattorin Islam Karimovin perheeseen.

TeliaSonera maksoi lisenssistä noin 2,3 miljardia Ruotsin kruunua. Lisenssi ostettiin vuonna 2007.

TeliaSoneran toimitusjohtajan Lars Nybergin mukaan lisenssiostos oli investointi, ei lahjus. Myöhemmin Nyberg sanoi Ruotsin radiolle, että hän on valmis eroamaan tehtävästään, jos käy ilmi, että TeliaSonera on lahjonut Uzbekistanissa.

Tuoreimmat aiheesta: Talous

Pääuutiset

Kotimaa

Kirkon erimielisyydet vaikeuttavat rippikoulujen seksuaalikasvatusta – "Ei ole yhtä selkeää vastausta, jonka voisi nuorille antaa"

Kansainvälinen rippileiri Keuruulla

Rippikoulujen työntekijät kaipaavat kirkolta selkeämpiä linjauksia seksuaalikasvatuksen tueksi. Erityisen vaikeiksi koetaan sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin liittyvät kysymykset sekä kysymykset siitä, milloin olisi hyvä aika harrastaa seksiä ensimmäisen kerran. Kirkkohallituksen asiantuntija Jarmo Kokkonen toivoo, että rippikouluissa huomioitaisiin paremmin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä