Osallistu |

Terveyskeskus vai arvauskeskus - millaista hoitoa ja palvelua olet saanut?

Monet kauhutarinat terveyskeskuksen hoidoista ovat tuttuja. Nekin tarinat ovat tuttuja, missä lääkäriaikaa ei saa varattua, kun puhelinpalvelu ei toimi. Tai puhelimessa saa roikkua luvattoman kauan, että ajan saa varattua. Onpa niitäkin, jotka ovat täysin tyytyväisiä lähellä oleviin terveyspalveluihin, eivätkä muuta haikaile. Millaista hoitoa ja palvelua sinä olet saanut oman kunnan terveyskeskuksessa? Kerro omista kokemuksistasi.

Hoitohenkilökuntaa sairaalan käytävällä.
Kuva: Tommi Parkkinen/Yle

Nokialla asuvan Tuulikki Roinisen painajainen alkoi muutama vuosi sitten, kun kovat vatsavaivat yllättivät. Hän hakeutui oman kuntansa terveyskeskukseen Pohjois-Karjalassa.

- Se oli ihan kauheeta! En toivo kenenkään kokevan sellaista, Roininen lataa.

Vuosien varrella Tuulikki sai useita diagnoseja. Apua vatsan ongelmiin ei tullut, kivut ja oireet pahenivat. Pariin kertaan Tuulikki ohjattiin myös mielenterveystoimistoon, vaikkei hän niitä palveluita juuri sillä hetkellä tarvinnut. 

Potilaiden kohtelu oli Roinisen mukaan monelta osin ala-arvoista.

- Jos joku uskalsi painaa piippiä, niin esimerkiksi vanhukset ja muutkin potilaat sanovat mulle monesti, että elä tee. Me pelätään, että ne on vihasia, puuskahtaa Roininen.

Erityisen huonoa saivat hänen mukaansa etniset vähemmistöt ja mielenterveyspotilaat. Tuulikki on itse romani, mutta hän on elänyt elämänsä romaniyhteisön ulkopuolella.

Vuosien terveyskeskuskierteen jälkeen Tuulikki päätyi tänä keväänä Nokialle, ja sieltä hoidettavaksi Tampereen yliopistolliseen sairaalaan. Olotila on korjautunut, mutta vaivoja riittää edelleen.

Kommentoi aihetta (216 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • max power

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kun saisikin hoitoa, mutta kun päivittäistä toimintaa haittaavan, jatkuvasti pahenevaan vaivaan saa heinäkuun alussa varatessa, noin lokakuun puoliväliin, niin mielestäni tilannne on jo absurdi

  • Puskamainen juttu

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Terveyskeskuksissa asiakkaita hoidetetaan lääketehtaiden käypä hoito -ohjeiden mukaisesti. Ne perustuvat yksittäisen oireen tai laboratorioarvon hoitamiseen täsmä lääkkeellä. Siksi asiakkaat saavat useita lääkkeitä ja kaikki niiden haittavaikutukset. Tämä romahduttaa terveyden ja masentaa. Ja taas lääkemäärä kasvaa masennuslääkkeillä. Viimeistään kolesterolilääkkeet romahduttavat toimintakyvyn. Näin pitkän ja tuskaisen loppuelämän kestävä tuottoisa asiakassuhde on täydellinnen - ainakin lääkemyynnin kannalta. Arvaa mikä taho jatkokouluttaa lääkärit? Lääketeollisuus.

  • Albert Iceberg

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Puskamainen juttu, sinunhan kannattaisi kokeilla kristallihoitoja, homeopatiaa ja korvavaloja. Niillä sairaudet paranevat paljon paremmin kuin tieteelliseen näyttöön perustuvilla länsimaisilla hoitosuosituksilla.

  • vanha juttu

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   "Arvaa mikä taho jatkokouluttaa lääkärit? Lääketeollisuus."

   Jos puhut erikoislääkärin koulutuksesta, kyllä siitä vastuussa ovat yliopistot sairaanhoitopiirien avulla. http://www.kll.helsinki.fi/erikoislaakarikoulutus/

   Alkaa olla hivenen vanha ja kulahtanut juttu tuo lääketeollisuus-salaliittoteoria, olisko aika vaihtaa levyä ;)

  • Vanha 77v.

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Olen saanut asianmukaista ja ystävällistä hoitoa sekä asuessani Kokemäellä ja v.sta 2001 Viitasaarella. Olin vuodepotilaana 11 vrk. v.2011 Viitasaaren terveyskeskuksen vuodeosastolla enkä kohdannut siellä itseeni kohdistuvaa asiatonta kohtelua hoitohenkilökunnakta. En myös nähnyt sitä muita kohtaan. Kotiin lääköri jopa laittoi teksti viestinä viimeiset koetulokset, jotka olivat erinomaiset. Viitasaaren terveyskeskus on 12. Suomen terveyskeskuksen huipuista.

  • S.Piira

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Kannattaa hakeutua yksityiselle puolelle, niin ajan saa vaikkapa päivystyksestä heti. Yksityisen sektorin hinnat eivät kovin paljon tule maksamaan, ja hoito on erittäin laadukasta, nopeaa ja palvelu loistavaa.

   Kävin eilen ottamassa jäykkäkouristusrokotteen, jolloin hoitaja kertoi, ettei voi valitettavasti kertoa enempää Kreikkaan tarvittavista rokotteista, koska rokotusaika on VAIN 5 MINUUTTIA. Mistä matkailija saa enää tietoa matkakohteen rokotustilanteesta ja muista vaaroista, kun terveyskeskuksen hoitaja ei ehdi kertoa mitään, kun aika on jo heti sisäänastuessa loppu.

   Henkilökunnassa ei ole vika, vaan syysteemissä, jossa nykyisin terveyskeskusten työntekijöiden työt on mitoitettu tarkkaan ja potilasta kohtaan käytetyt ajat lasketaan minuuteissa.

   Päivää ja näkemiin -systeemi on huono ja potilaat maksavat turhista käynneistä.

  • Onkimies

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Minä olen saanut hyvää hoitoa arvauskeskuksessa , senjälkeen kun lääkäri sai tietää ,että minulla on vakuutus, joka maksaa viulut. Näet ko. lääkäri ohjasi minut kohteliaasti yksityisvastaanotolleen.

   Lääkärin homma on kuin kuin ongella iatuisi ,joskus aina nappaa.

  • eläkeläinen maalta

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Terveyskeskuksessa saa hyvää hoitoa, mutta säästösyistä voi joutua syrjäytetyksi. Ehkä huono hoito on riippuvainen mitä sairastaa.Itse koen avuttomuutta, kun sairastan kilpirauhasen ja lisäkilpirauhasen toimintahäiriötä. Saan osakseni lähinnä lähetteen labrakokeisiin kaksi kertaa vuodessa, mutta siihen se sitten jääkin.

   Ehkäpä Ylpön jälkeen ei kyseinen sairaus ole ketään kiinnostanut, vai onko lääkkeet liian kalliita määrätä suomalaiselle eläkeläiselle. Ehkä kipu on kivessä kun se on eläkeläisen elämää hankaloittamassa.

   Olen sattunut terveyskeskukseen, kun lääkäri on halunnut lähettää potilaan tutkittavaksi muualle, niin johtava lääkäri on kieltänyt. No, kaikki lääkärit eivät sentään usko kieltoja potilaan hoidosta.

  • eläkeläinen myös

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Voisi sanoa hoitoa saa ja ei saa !! Pienellä paikkakunnalla ehkä "naaman " perusteella !!!!

   Tiedän , että toiset pääsee heti ja me tavalliset tallaajat saamme selittää ns hoitajalle mikä vaivaa siis melkein tehdä diaknoosin itse !!! sen perusteella hyvällä tuurilla voi päästä hoitajan vastaanotolle !!! lääkäriin ei pääse !!!

   Ja näitä vakuutuksia joilla vois käydä yksityisellä ... meillä pienipalkkaista työtä tehneillä eläkeläisillä ei ole !! joten yksityiseen ei ole varaa !!

   Pelottaa kyllä tämä eriarvoistuva yhteiskunta !!!!!

  • Kekkonen

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   S.piira: aikaa varatessa kannattaa ilmoittaa jos on muutakin asiaa, kuin pelkkä rokotuksen haku. Pelkkään yhden rokotuksen antoonhan ei juurikaan pidempään mene, kuin se 5 minuuttia, joten miksi turhaan varata pidempi aika? Netistä löytää nykyään hyvin tietoa matkailijan rokotteista, mm. Rokote.fi, sieltä olen ainakin itse löytänyt hyvin tietoa.

  • Marjaterttu

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   vanha juttu 25.7.

   Mitä turhaa vaihtaa levyä, kun todellakin lääkärit (hoitajat akuutissa) kyselevät, mitä lääkettä haluat. Olo on kuin valintamyymälässä, pitää vaan olla itse jo selvillä mikä vaivaa, että tulee valitua oikeat mömmöt.

  • Mamma

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Lisäksi pitää varmistaa duodecimin artikkelista, onko lääkäri vai apteekin farmaseutti oikeassa annostuksen osalta (apteekki oli oikeassa). Ei ole terveyskeskus lääkärin osa herkku, kaikki maailman sairaudet pitäisi osata parantaa. Kun kokemusta karttuu, onkin aika siirtyä yksityiselle takomaan rahaa.

  • vanha ukko ulkomailta

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Kyllä sillä SOTE uudistuksella alkaa jo olla tulipalokiire! Muutenhan huonovaraisemmat kuolevat odotusjonoihin!

 • MKI

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Meidän lapsiperhe on kyllä tähän mennessä saanut ihan yhtä hyvää palvelua julkisella ja yksityisellä sektorilla. Enkä osaa sanoa miksi jotkut tulevat / kokevat tulevansa huonosti kohdelluksi.

  • Nujertakaa nujerrettu

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Kun ensin luodaan esimerkillinen kansanterveyslaki ja terveyskeskusjärjestelmä ja sitten aloitetaan sen systemaattiselta näyttävä alasajo lääkäriliiton erityisellä myötävaikutuksella, niin ei tarvi ihmetellä jos palvelun taso alkaa heikentyä.

   Viimeisen parin vuosikymmenen eduskunnat ja hallitukset ovat kuitenkin viime kädessä vastuussa hyvinvointivaltio Suomen yhden peruspilarin turmelemisesta.

   On esimerkiksi käsittämätöntä, että työterveyshuolto jopa julkisella sektorilla on annettu yksityisten rahastajien käsiin. Jos työterveyshuolto, mikä nauttii huomattavaa julkista tukea, olisi toteutettu terveyskeskusten kautta, niin maassa olisi toimiva ja tehokas perusterveydenhuolto. Vaan ei.

  • laatu vaihtelee

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   TK laatu vaihtelee sen mukaan, millainen lääkäri sattuu olemaan. Joku hoitaa hyvin, osaa asiansa, joku toinen on jumiutunut entivanhaiseen opetukseen, että kuuluu aina ensin sanoa, että katsotaan vielä, tule uudelleen (mikä on tehotonta ajankäyttöä ja tervhoidon turhaa kuormitusta) tai uskoo, ettei oman pienen tietämyksen ulkopuolelle jääviä asioita ole olemassakaan. Jälkimmäisessä tapauksessa lääkäri jumittaa potilaansa vaikeasti, koska jättää lähetteen kirjoittamatta. Silloin vain ne, jotka pääsevät yksityiselle, saavat avun.

   Mutta kuten sanottu, tk lääkäreissä on myös erinomaisia osaajia, huolellisia ja hyvin hoitavia.

  • uusliberalismi is dead

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   "Viimeisen parin vuosikymmenen eduskunnat ja hallitukset ovat kuitenkin viime kädessä vastuussa hyvinvointivaltio Suomen yhden peruspilarin turmelemisesta."

   Näin on. Tahallaan on julkista puolta ajettu alas, uusliberalismi-uskonto on ollut perusteluina. Uusliberalistit yrittävät saada Kylmän sodan aikaista länsipropagandaa käytäntöön, luulevat että Paratiisille on yksinkertaiset rakennuspiirustukset, pitää vaan vapauttaa kaikki ahneudelle.

  • vanha ukko ulkomailta

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Ensinnäkin, sivuat varsinaista aihetta, etkä kirjoita pilkkuakaan terveydenhotopalveluista.

   Toiseksi, AHNEUS on kuolemansynti, tuskin se terveydenhotoalan henkilökuntaa kovin innostaa :D

  • työn väärä mitoitus

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   kyllähän tuo pitää paikkansa: julkinen terveydenhoito on ollut verrattuna muihin vastaaviin maihin tehokasta -eniten vaikuttavaa hoitoa pienimmällä rahalla- ja Suomi on käyttänyt suhteessa vähemmän rahaa terveydenhuoltoon kuin muut maat, mutta silti poliitikot soittavat samaa levyä väittäen, että kallista on ja säästää pitää.

   Kun säästetään, se tarkoittaa, että asioita ei voi enää kaikkien kohdalla tehdä hyvin ja hyöty jää saamatta. Hoitohenkilöstö katoaa alalta siksi, etteivät he kestä nähdä, miten potilaat kärsivät, koska työtä ei nykyisissä rajoissa ole lupa tehdä laadukkaasti ja hyvin.

   Tänään viimeksi hyvin nuori, mutta fiksu hoitaja, kertoi, ettei hän aio hakea paikkaan, jossa on työnmitoitus on jatkuva kiire, eikä hoidettavia pysty siksi mitenkään huomioimaan. Kokeneet hoitajat, jotka haluavat tehdä laadukasta työtä ja pitävät alastaan, siirtyvät muihin ammatteihin samasta syystä -kiitos poliitikkojen.

 • peruskansalainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tarvittaessa erittäin hyvää . Tosin olen hoitanu ja hoidan myös itse päivittäin aktiivisesti terveyttäni . Ihmiset ovat itse syypäitä omasta terveydentilastaan ja sitten odotetaan suu auki ja tumput suorana että jostain pillereistä ymv synteettisistä aineista tulee "pelastus". Suomalaiset ovat heikossa yleiskunnossa että mikään järjestelmä ei pysty heistä terveitä tekemään. Etenkin keski-ikäiset ovat todella heikkkoja terveydellisesti . Suomen kansakunta on itse syypää omaan tilaansa.

  • lääkärin armoilla

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   On totta,että paljon on ihmisiä jotka ovat välinpitämättömiä omasta terveydestään.Asia ei kuitenkaan ole niin mustavalkoinen,että voisi syyttää sairauksia itseaiheutetuiksi.Suurin osa sairauksista on autonomisia,joille ei voi mitään.Olen tavannut terveyskeskuksissa enimmiten päteviä ihmisiä,mutta johdolta tulevat kummalliset säännöt ihmetyttävät,jotka eivät ole tätä päivää.Jotenkin häiritsee sieltä läpi: säästöön nojautuen tehtyjä määräyksiä,joita henkilökunnan on noudatettava.Ihmisiä ei laiteta helposti erikoishoitoon eteenpäin ja lopulta sairaus onkin sitten jo niin vakavaa,että hoito maksaa yhteiskunnalle tuhottoman paljon tai tehdään turhia laborakokeita (usein samoja peräkkäin)ja tämäkin kuormittaa resursseja ja varoja.Tarkoituksellinen alasajo on syynä tämänhetkiseen kunnallisen terveydenhoidon huonoon tilaan.

  • peruskansalaiselle

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Ystäväperhe oli terveysintoinen: lapset saivat vain terveellisiä ruokia, tarkkaan harkittuja. Muutkin elämäntavat olivat terveellisiä: raitista ilmaa, paljon ulkoilua, tekemistä luonnosta. Yksi lapsista sairastui jo ennen kouluikää leukemiaan.

   Ei sairaus ole ihmisten valinta. Elämä valitsee yhdelle yhtä, toiselle toista, eikä piittaa siitä, vaikka ylemmyydentuntoisesti uskoisit olevasi parempi kuin muut.

   Ylemmyydentuntoiset tuttavat tai työntekijät ovat aikamoinen taakka niille ihmisille, joita sairastuminen tai vammautuminen on kohdannut.

  • peruskansalainen

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Ymmärrän täysin TODELLA SAIRAITA enkä ole ylemmyydentuntoinen. Sairastan itsekin hengityselinsairautta ja nukun joka yö elämäni loppuun asti hengityskoneessa. Itse asia terveyskeskusten hoidon laatu on kuitenkin kokemuksieni mukaan erittäin hyvä. Olen kuitenkin varma että ITSE AIHEUTETUT SAIRAUDET , lihavuus , tupakka , alkoholi , liikkumattomuus ymv vievät terveydenhoidon resursseja niin paljon että muut todella sairaat siitä kärsivät. Siis itse ongelma on valitettavan usean suomalaisen oma "rapautuminen" johon jokainen pystyy itse vaikuttamaan eikä istu tumput suorana ja odota jostain järjestelmästä apua.

  • Apua kaikille

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Niinhän se aina on, ettei se oma sairaus ole itse aiheutettu ....mutta ne muiden. Ja oma sairaus kun on vielä niiin vakava ja kivulias ja traaginen, mutta muut sen kun teeskentelevät. Terveyskeskuksessa erityisesti olisi kaikkien saatava apua niin ruumiin kuin mielen sairauksiin.

  • vanha ukko ulkomailta

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Terveydenhoito on veronmaksajan oikeus! Jokainen pitäkööt moralismin höpinät mahassaan, eihän täällä siitä keskustella.

   Sote uudistus ei ota onnistuakseen, tahdon voimattomuutta, vai kykenemättömyyttä, mutta maksamme myös politiikkojen "elannon" verojen muodossa, joten sieltä se pitäisi alkaa ratkoa! Vaatia tuloksia!

  • peruskansalainen

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Kyllä jokaisen oma velvollisuus on huolehtia omasta terveydestä Tässä vaan käy niin että verovarat eivät tule riittämään ja siinä on myös syy miksi palvelu tökkii eikä ole aina jokaiselle asiallista. Vaikka meillä on oikeuksia niin "oikeudenkin" pysyvyyden ratkaisee RAHA niin ikävä kuin se onkin. Moralismia tarvitaan muuten eivät edut säily , se on kylmä tosiasia jonka varmasti jokainen tietää mutta vaikea rehellisesti kertoa. "Siivellä ratsastavat" kyllä väsyttävät työtä tekevät!!

  • ulkomaanukolle

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Sote-uudistuksen ongelma on se, että sitä on saneltu tahoilta, jotka eivät käytännön työn tarpeista tiedä. Ei auta yhtään, jos liittää minkä tahansa sepustuksen perään vakuutuksen, että "laatu paranee ja hinta laskee", jos suunnitelma ei oikeasti toimi käytännön tasolla.

   Käytännön tasollahan suunnitelma on ollut se, että otetaan noin sata kuntaa maksajiksi ja parisataa kuntaa hyötyjiksi. Lopputulos ei ole se, että terveydenhuollon hinta halpenisi tai laatu paranis, vaan se, että eri ihmiset kuin ennen joko saavat hoitoa tai menettävät sen. Se ei ole sellainen hyöty, josta kannattaisi maksaa rajojen siirtämiseen tarvittavia summia.

   Jos kuntatoimijoita ja terveydenhuollon toimijoita aidosti kuunneltaisi, voisi löytyä joitain käyttökelpoisia ratkaisuja ihan ilman organisaatioiden höykyttämistä. EU parhaillaan viettää kansalaisuuden vuotta ja luo osallisuuden ja vaikuttamisen mahdollisuuksia. Suomi kulkee päinvastaiseen suuntaan. .

 • Jone

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Olikohan se lintu- vai possuflunssa kyseessä ja jouduin viemään pienen poikani paikalliseen terveyskeskukseen.

  Tiedotusvälineissä kerrottiin, että näissä epidemioissa käytetään eritysjärjestelyjä, jotta ei tartuteta muita tk:n asiakkaita. Etsin useammankin kerran siitä kertovia opasteita ja menin sitten luukulle kyselemään niistä. Sain hyvät haukut kun toin pojan sinne odotussaliin.

  Mennessäni sitten epidemiaan keskitetylle osastolle vastaavalle luukulle niin sain toiset haukut kun en käyttänyt hengityssuojainta. Niitä jaettiin kuuleman mukaan ovelle. No, kukaan ei kyllä jakanut, asiasta ollut tiedotetta ja laatikkokin oli tolpan takana piilossa...

  Terveyskeskukset ovat hyvä esimerkki äärimmäisestä tehottomuudesta. Tuottavuus on jostain kymmenien vuosien takaa.

  • vanha ukko ulkomailta

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Miksi et pyytänyt päästä osaston hoitajan, ylihoitajan tai vastaavan puheille, ja palauttanut saamasi haukut? Sinähän maksat veroa, miksi vielä pitäisi kuulla haukkuja toisten epäpätevyydestä?!

   Onhan tuo tartuntavaara vakava tilanne, mutta sitä SUUREMMALLA SYYLLÄ, olisit ansainnut asianmukaisemman kohtelun! Otapa asia uudelleen puheeksi siellä tk:ssa seuraavalla käynnillä, että haukkumallako täällä parannetaan?! :D

 • pomppu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tampereella omalaaääkärisysteemi, tai ainakin oli. Aikaahan on lääkäriin hankala saada, ellei ole päivystystarve. Itsellä omalääkäri toimi hyvin: sama mukava monta vuotta, ei tarvinnut selittää mitään samoja asioita, vaikkei käynyt kuin pari kertaa vuodessa.

  Nyt virolaista ties mitä ja joka kerta samat selitykset vanhoista vaivoista, että saa lääkkeet. Eikö ne ole siellä sairauskertomuksessa? -Vältän lääkäriä nykyään, käytän vain mielenterveyspalveluja. -Vai johtuuko suhtautuminen lääkärissä mielenterveysongelmista? Tuttavilla on kyllä yhta huonoja kokemuksia tämän päivän terveyskeskuksista, valitettavasti.

  • Pow

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Uskoisin että nämä terveyskeskus palvelut aiheuttavat niitä mielenterveysongelmia eikä toisin päin. Tosiaan pitää olla henki kyseessä ennen kuin minä noihin sotkeudun. Järkyttävää kohtelua! Ja kun on niiden kanssa erimieltä asioista.... Sinne papereihin voidaan kirjoittaa ihan mitä vaan. Eli hoidellaan flunssamme kotona levon kanssa ja yhteys terkkarille vain ja ainoastaan kuin on jostain tosi vakavasta kyse ja me kaikki voidaan paremmin.

  • Pow:lle

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Niin. Toisaalta flunssahan ei lääkärin vastaanottoa vaadikaan, joten totta kai hoidatte sen kotona levon kanssa. Olen kanssasi täysin eri mieltä terveyskeskusten hoidon tasosta/kohtelusta, mutta tavallaan toimitte täysin oikein jos ymmärrätte, että ihan jokainen pieni hyttysenpisto ei vaadi hoitoa.

   Koko resurssipulan / pitkien jonojen / ajanvarausongelmien aiheuttajana osaksi onkin juuri se, että väestöstä nykyään vähän suuri osa on uusavuttomia, ja pienetkin vaivat (siis ne, jotka eivät ihan oikeasti vaadi lääkärin tai hoitajan tapaamista) kuvitellaan suuriksi.

   Toki hoitoa kuuluu saada aina, jos sille todella löytyy tarve. Ja tämän uskon henkkoht edelleen toteutuvan.

  • vanha ukko ulkomailta

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Juuri tuon takia aikaa tilatessa, sieltä tulee kysyä, että mistähän on kysymys, Se kuuluu vastaanoton palveluihin, karsia turhat käynnit jo puhelimitse, kyselemällä, mutta hyviä tapoja ja palveluperiaatteita noudattaen! Minä olen luullut että Suomessa on ammattitaitoisia ihmisiä, mutta lukemani perusteella, voi hyvänen aika sentään, taidan jäädä odottamaan kuoleman korjuuta kaukana sieltä!

 • Erkki

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Suomen kunnallista terveydenhuoltoa ollaa ajettu alas jo vuosia ja tulokset näkyy huonona kohteluna ja hoidon laadun romahtamisessa. Hoitovirheitä sattuu päivittäin,osa vakavia, Potilasvahinkokeskus on monen vakuutusyhtiön hallitsema laitos josta voit hyvällä tuurilla saada pari tonnia pysyvästä vakavasta vammasta jonka aiheutti pätemätön lääkäri kiireessään.

 • Lähete

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Poikani meni viime syksynä terveyskeskukseen vaivansa vuoksi. Lääkäri oli huono suomi puhuva ja siitä ongelmat sitten alkoivatkin.

  Kesti noin puoli tuntia että lääkäri jollain tavalla ymmärsi mikä poikaani vaivaa.

  Siis kommunikointi oli erittäin vaikeaa. Koska hoito vaati jatkotomenpiteitä lääkärin piti kirjoittaa lähete eteenpäin. Se vain ei onnistunut vaan hän pyysi poikaani kirjoittamaan lähetteen tietokoneellaan. Poikani kyllä toimi niin koska arveli että parempi mahdollisuus siten päästä oikeaan jatkohoitoon.

  Mutta kyllähän tämmöinen toiminta on ala-arvoista ja herättä epäilyksen lääkäreitten ammattitaidosta.

  • Albert Iceberg

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Järkyttävä tilanne! Näitä esimerkkejä riittää. Ulkomailta tuleville lääkäreille pitäisi ehdottomasti olla korkeammat kielitaitovaatimukset. Vaatikaa, hyvät ihmiset, lääkäreitä, jotka ymmärtävät kunnolla suomea, teillä on siihen täysi oikeus.

  • mure

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Minulla on taas sellaisia kokemuksia että olen saanut parasta ja asianmukaista hoitoa juuri "huono Suomi" puhuvilta. Viime kerralla kun kävin terveyskeskuksessa niin olisin päivittänyt verenpaine lääkkeet koska mielestäni annostelu oli liiallista. Tohtoripa oli "perussuomalainen" ja alkoi heti kolesterolista höpöttää ja määräsi lääkkeet. Tunsin olevani vähintään vääräuskoinen kun olin erimieltä kolesteroli lääkityksen tarpeesta. Sain satikutia ja haveksivia katseita ja paheksuntaa.

  • vanha ukko ulkomailta

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Minun ymmärtääkseni lääkärin ammatin harjoittaminen edellyttää, paitsi lääketieteen tutkimuksien hyväksyttävästi suorittamista (valmistumisen jälkeen 2 vuotta keskussairaalaharjoittelussa), myös hyvää kielitaitoa. Eihän me eläimiä olla, osataanhan me kertoa, mikä vaivaa, muutenhan meille kelpaisi eläinlääkäri! vai mitä? :D

  • Taika

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Itse asiassa ihminen on vain yksi eläinlaji muiden joukossa. :)

 • pirhan

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Isäni joutui terveyskeskuksen vuodeosastolle jalan murtuman takia. Viikon päästä häneltä meni puhe- ja syömiskyky. Mitään ei tehty, sanottiin vain asian johtuvan muistisairaudesta. Isän tila heikkeni ja 2 kk päästä hän menehtyi. Ruumiinavauksessa paljastui, että isällä oli ollut aivoinfarkti, mistä oli syntynyt aivovaurio. Siitä siis puhe- ja syömiskyvyttömyys ja lopulta kuolema. Luulisi ammatti-ihmisten tajuavan mistä on kyse ja toimittavan potilaan asianmukaiseen hoitoon. Täysiä arvauskeskuksia siis nämä "terveyskeskukset", en luota yhtään enää.

  • vanha ukko ulkomailta

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Nosta hoitovirhe syyte hoitavaa lääkäriä tai kuntaa/kaupunkia vastaan! Eihän se isäsi kärsimyksiä pois vie, mutta opettaapahan ainakin suhtautumaan potilaisiin kunniallisemmin, ja tuo edes sen verran toivoa, ettei itse aikanaan joudu huonon kohtelun urhriksi!

  • mielenkiintoista

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Monessa sairaanhoitopiirissä on sovittu hoidonporrastuksesta. Jos potilaalla, varsinkian iäkkäällä, on monia vaikeita perussairauksia, jotka huonontavat toimintakykyä ja varsinkin tilanne on kehittymässä edelleen huonommaksi, ei eiikoissairaanhoidon tutkimuksista ja hoidoista katsota olevan apua potilaalle. Geriatrinen akuutti hoito on Suomessa vielä kehittymätöntä ja terveyskeskuksissa on valtion ja kuntien säästötomien takia suorastaan mahdoton saada asianmukaisia tutkimuksia ja hoitoa. Geriatreista että tutkimusvälineistöstä on huutava pula.

 • HyvääPeruspalvelua

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Minä olen tyytyväinen saamaani palveluun Helsingin Malmin terveysasemassa. Saan lääkärille ajan kohtuuodotuksen jälkeen. Saan labra-asiani hoidettua. Pikkuvaivat hoituvat hyvin. Täältä saan kaikki yleislääkäripalvelut.

  Jos tarvitsen asiantuntija-apua käännyn suoraan yksityisen lääkäriaseman puoleen, maksan kotkeamman hinnan mutta saan palvelun heti - sitähän varten meillä on asiantuntijoita.

  Tämä riittää minulle.

 • upeaa palvelua

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Minulla on erinomaiset kokemukset Helsingissä toimivasta terveyskeskuksesta. Itselläni on yleislääketieteeseen erikoistunut erinomainen ja asiaansa vihkiytynyt terveyskeskuslääkäri, joka selvästi rakastaa työtään. Kiireettömiin asioihin ei saa kovin nopeasti aikaa, mutta ei toisaalta silloin tarvitsekaan. Oma lääkärini on monta kertaa päihittänyt osaamisellaan erikoislääkärit HYKSissä, jossa myös olen hoidettavana. Parhaimmillaan terveyskeskuslääkäreiden osaaminen on huippuluokkaa!

 • Asiakas n:o47

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Miksi kaivelemalla pitää kaivella julkisen terveydenhuollon heikkouksia? Itse olen tyytyväinen ollut, vaikka en aina ole saanutkaan mitä olen mielestäni tarvinnut. Lääkäri ja henkilökunta on tietänyt paremmin. Terveydenhuollossa asiakas ei voi/saa olla kuningas.

  • Ilmeisesti olet rikas

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Kyllä hyväosaiset apua saa ne on niin sanottuja Kunkkuja,mutta mitenkäs ne todella varattomat ja sairaat.Paljon eläämää nähneenä olen kyllä hyvinkin eri mieltä tietoa on.

  • Olempa eri mieltä

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Yli 40v sairauksien kanssa olen taistellut Eipä Apu ole tullut Teveysasemmilta,kuollut olisin jos olisin jos siellä olisin terveyttäni hoitanut.Onneksi läksin apua hakemaan yksityiseltä sektorilta nyt on paljon perempi palvelu ja avun olen saanut.Mutta kysymys kuuluu kukapa hoitaa sairaat ja varattomat vanhukset ja muut vähäosaiset,heitä minun tulee sääliksi.

  • Kuuluuko TK:lle kaikki?

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Toisaalta monesti erikoissairaanhoidon potilaiden kontrollit ja kaikki niihin sairauksiin liittyvät hoitotoimenpiteet järjestyvät sairaaloissa, ei terveyskeskuksissa. Jos sinulla on useita sairauksia, pitäisin erikoisena jos ainoa sinua hoitava taho on terveyskeskus. Sairaat hoitaa sairaala, jossa työskentelee nimenomaan niihin sairauksiin tarkemmin paneutuneita lääkäreitä.

   Erikoissairaanhoidon potilaana minua hoitavat niin sairaala, terveyskeskus kuin työterveys. Kullakin oma roolinsa, ja nämä roolit ymmärrän itse hyvin. Tästä johtuen tiedän, mikä osa-alue terveyden/sairaudenhoidossani kuuluu millekin taholle. Sairaala ja terveyskeskus ovat jopa viimeisen vuoden aikana alkaneet parantaa yhteistyötään, iso plussa siitä!

 • pakko olla terve

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hoidon laadussa ja palvelussa en ole havainnut mitään merkittäviä eroja terveyskeskuksen, opiskelija- tai työterveyshoidon taikka yksityisen välillä, olipa kyse lääkäristä, hammaslääkäristä tai laboratorioista. Tapauskohtaisia eroja on kaikilla, huonoja päiviä ja ensikertalaisia sattuu, mutta myös hyviä.

  Merkittävät erot ovat saatavuudessa. Kiireellisiin mutta ei-tappaviin vaivoihin (korvatulehdus lapsella, useat aikuisen vaivat) ei saa aikaa terveyskeskukseen ennen kuin vaiva menee ohi ja terveyskeskuksen hammaslääkäriin on tavallisen aikuisen turha yrittääkään. Opiskelija pääsee YTHS:lle, mutta jonotusaika voi olla puoli vuotta.

  Usein tökkää jo varauksessa, kun puhelinjonossa menee koko päivä.

  • Arvontakeskus

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Selkä vioittui kun talvella liukastuin raskas kantamus käsissä. Selässä tuntui voimakas vihlaisu. Paikallinen terveyskeskus lääkäri oli sitä mieltä että selkä on vaan jumissa lihaksista ja paranee fysioterpaiakäynnillä.Magnettikuviin ei ainakaan ole tarvetta kun sieltä ei löytyisi mitään ja vaikka löytyisikin niin hoito olisi silti sama. Röntgeniin sain sentäs lähetteen, ei löytyny mitään.Aamuisin sai ryömiä pois sängystä. Kaksi kertaa kävin fysioterapiassa ja niinä kertoina kysyttiin 6 kertaa että viäläkö sä haluat käydä täälä. Lisäksi fysioterapeutti painotti että magneettikuvaukseen ei ole tarvetta kun lihakset on vaan kireellä. Kysyin että siitä liukastumisesta ne lihakset yhtäkkiä kireentyi vihlauksenomaisesti..ei vastausta... :En jaksanu taistella ja rahaa ei ole ollut yksityiseen. Ehkä vielä joskus saa selän kuntoon, ehkä ei.

  • Skolioosi

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   "Arvontakeskus"! Tarkistuta selkäsi ammattitaitoisella (Doctor of Chiropractics) kiropraktikolla! Itse olen saanut avun useasti heiltä ja ollut täysin kivuton ja toimintakykyinen pitkiä aikoja "nitkahdusten" välissä. Usein kertakäynti on riittävä, joten talouskaan ei ole romahtanut.

  • Kokenut lääkäri

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Vaivasi johtuu mitä ilmeisemmin lannerangan pikkunivelen vaivasta (hakautuminen tai lukkiutuminen), joka tuli liukastumisen yhteydessä. Manipulaatiohoito on kokemukseni mukaan useimmille auttanut. Erilaisia manipulaatiohoitoja antavia henkilöitä on lähes joka paikkakunnalla. On OMT-fysioterapeutteja, naprapaatteja, kiropraktikkoja yms. He ovat yksityisyrittäjiä, joten muutaman kerran hoito maksaa jonkin verran, mutta apu löytyy ykeensä nopeasti.

 • Ärtynyt leijona

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Sanon suoraan tämänpäivän terveydenhoito terveyskeskuksissa on todella todella alaarvoisen surkeaa,Lääkärit ymmärtämättömiä eivät ota mitään kantaa ihmisten sairauksiin valititpa mistä vaan niin ensimmäiseksi katsottiin että Sinulla on päässä vika määrätään masennus ja kipulääkkeitä ja sanotaa menehän kotias lepäämään,että tälläistä Tämä nykysin hyvinvointivaltiossa on.Onneksi on kuitenkin sen verran Rahaa käytetettävissä että olen voinut käydä yksityisellä lääkäriasemmilla,sillä sentään eikatsota että olet päästäsi sairas,omalla kohdallani on siinä mielessä asiat hyvin.Mutta entäpä ne ne vähävaraiset ja vanhukset apua saavat,olen todella katkera heidän puolesta mistä heille apu löytyy,Kysympähän vaan,omasta mielestäni ei hyvältä näytä.Herrat vaan nauraa ja syytää Suomalaisten rahat ympäri maailmaa että SUURET KIITOKSET SIITÄ SITTEN.

 • Esmara

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Jalkaterä oli turvoksissa, kun pääsin keikkalääkärin luo, näytin jalkaa. Hän tökkäsi

  etusormella minua vatsaan ja sanoi, että tule syyskuussa uudestaan. Eikun kassalle ja maksusuoritus. Vatsavaivoja ei ollut.

 • Jatkohoito

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Erittäin hyvää hoitoa olen saanut. Mutta sitten kun pitäisi hoitaa sairauttani, joka ei koskaan parane, niin lääkärit nostavat kädet ylös. Kun potilaana haluan - varmmistaakseni oman mielenrauhani - varmuustutkimuksia (mm. magneettikuvaus), niin sellaiseen ei saa lähetettä siis julkiselle puolelle. Se olisi kuitenkin minulle mitä parasta, että taas saisin huokaista helpotuksesta, ettei ole sen vakavampaa. Koska totuushan on se, että myös pitkäaikais- ja parantumattomasti sairaat sairastuvat myös johonkin muuhun saiarauteen, jonka hoito olisi tärkeää, jotta kestää sen parantumattoman sairauden kivun. Eli uuden sairauden haitat pois, jottei kunto mene vielä huonommaksi.--- Mutta kyllä yksityinen puoli tulee heti apuun: saan kaikki hoidot ja tukimukset, mitä ehdotan. Sen jälkeen olen vain 1000 € köyhempi. Ensin menen yksit. lääkärille, joka lähettää magn. kuvaukseen ja sitten kuulemaan tuloksia. Yksit.lääkärissäkäynti 120 €, magn.tutk. 700 €, yksit.lääk. 120 €. Vakuutuksia minulla ei ole.

  • esko

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Tässä on julkisen ja yksityissektorin ero: samat lääkärit hoitavat privaatissa asiakkaita, julkisella puolella potilaita. Asiakas saa mitä haluaa, mutta julkisella puolella tehdään vain tarpeelliset tutkimukset, mutta valitettavasti kunnilla ei ole nykyään varaa oikein niihinkään. Yksityiset palvelut pitäisi oikeasti yksityistää eli poistaa KELA-korvaukset niin vähän paremmin voisi yhteiskunnan rahat riittää tarvitseville.

  • Jatkohoidolle

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Ei julkisella puolella yksinkertaisesti ole varaa tehdä kaikkia tutkimuksia, jotka itsellesi toivot vain mielenrauhan saavuttamiseksi. Meitä kansalaisia on täällä muitakin, kuin sinä. Julkisella puolella asiantuntijat pohtivat, mitä tutkimuksia sinä aidosti tarvitset, ja laittavat lähetteet sen mukaan. Jos sinulla on varaa maksaa ns. turhista tutkimuksista yksityisellä puolella, niin sehän on mukavaa.

   Itselläni ei myöskään sairauden vuoksi vakuutusta, enkä toisaalta koe yksityisellä sektorilla löytyvän riittävästi osaamista. Julkisella puolella takuuvarmasti tehdään kaikki tutkimukset ja hoitotoimenpiteet, mitä minä tarvitsen. Itse pidän huolen lopusta: vaikutan omaan terveydentilaani ja hoidan kuntoani urheilemalla, päihteettömyydellä ja terveellisellä ruokavaliolla.

  • Albert Iceberg

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Jatkohoito, ymmärrätkö miten paljon maksaisi, jos jokaisesta halukkaasta otettaisiin magneettikuvat ihan vain varmuuden ja mielenrauhan vuoksi. Minkään valtakunnan talous ei kestäisi sitä. Sinun magneettikuvauksesi hinnalla terveyskeskus voisi palkata yleislääketieteen erikoislääkärin koko päiväksi purkamaan pitkiä jonoja. Se olisi paljon paremmin käytettyä rahaa.

  • Alex

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Noinhan se menee. Sairas odottaa ehkä viisi vuotta jos vaiva paranisi itsestään. Terveyskeskuksessa annetaan aika hoitotakuun piirissä 6-12 kk päähän ja sitten lääkäri toteaa että seurataan vielä kuukausi. Miksi vaikka on seurattu jo vähintään kuusinkertainen aika ja yleensä satakertainen aika?

   Toisaalta yksityisellä on helpompaa. Hoitoa ei löydy, mutta lähetteen voi kirjoittaa heti julkiselle puolelle. Sitten pääsee erikoislääkärin haukuttavaksi. Paljon testejä muttei oikeaa hoitoa tai tautia tunnu löytyvän.

   Onneksi on internet. Tuntuu että keskustelupalstoilla löytyy helposti tutut oireet ja sairaudet, sitten vain yksityislääkärille etsimään hoitoa ja lääkettä kun diagnoosi on tehty itse.

 • Semmosta täällä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Itselläni on pitkään jatkuneet selkäkivut ja söin kaikenmaailman särkylääkkeitä todella paljon. Ollessani sairaalassa leikkauksessa siellä oleva lääkäri pudisteli päätään että tulee vatsahaava tai jotain muuta noin kovassa lääkemäärästä. Määräsi kipulaastarin joka vaihdetaan kerran viikossa ja joka toimii loistavasti eikä tarvitse syödä kourallista kipulääkkeitä joka päivä.

  Reilu vuosi meni hyvin ja olin oikein tyytyväinen kun kivut pysyivät siedettävinä. Arvauskeskuksen lääkäri päätti sitten että olenkin narkomaani kun tuollaisia laastareita käyttelen. Kutsui luokseen ja heti rupesi sättimään ja sanoi lopettavansa reseptin. Siitä kiivastuin kun kauhulla ajattelin paluuta taas kipujen maailmaan joka rajoittaa liikkumista aika lailla. Lähdin sieltä ovet paukkuen ja lääkäri vielä kostoksi määräsi psykiatrin juttusille. No, mukava pieni juttelutuokio piristää aina mukavan henkilön kanssa. Laastarit loppuu kohta ja saa nähdä uusiiko reseptin.

  • Vastaava kokemus

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Vastaavanlaista naurettavaa suhtautumista ollut toisaallakin, tarinaa että kortisolitabletteihin voi jäädä koukkuun aivan kuin olisin ollut sellaisille reseptiä pyytämässä, vanha purkki anafylaktisen shokin varalle on edelleen kaapissa ja kahta vaille kaikki tabletit purkissa. Potilaan lukeminen on jotenkin vaikeaa ja kohtaaminen hankalaa kun aina oletetaan että jokainen potilas on nisti. Asiallista kohtelua ei siis voi saada, allergikkoa pidetään potentiaalisena nistinä ensin ja sitten keksitään miksi hoitoa ei tarvita ja ohjataan potilas ulos.

  • Alex

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Tuo on yleistä että kun pitkän sairauskierteen jälkeen löytyy oikea lääke itse sairauteen niin satunnainen terveyskeskuslääkäri ei enää halua määrätä toimivaa lääkettä, yleensä anonyymin erikoislääkärikonsultaation jälkeen, joten potilaalta evätäään julkisella puolella toimiva lääke näkemättä kunnolla potilasta.

   Mutta yksityinen puoli toimii. Vaikka se maksaa niin onko kivuissa eläminen säästön arvoista?

 • terveyttä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Terveyskeskuksessa ja yksityisessä työterveydessä olen saanut ihan samanlaista hoitoa ja kohtelua. Ainoana erona on, että työterveydessä ajan saa nopeammin ei-akuutteihin asioihin. Mutta kyllähän työnantaja siitä maksaakin.

  • Terveyskeskus on paras

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Itse olen saanut usein työterveyslääkäriltä väärän diagnoosin, ja sitten kun vaiva ei ole helpottanut, olen siirtynyt terveysasemalle, jossa vaiva (tässä tapauksessa nivelreuma) tutkittiin ja tunnistettiin. Yleisesti ottaen tuntuu, että mieslääkärit ovat jossain ylhäisesssä korkeudessaan eivätkä oikeasti kuuntele potilaan kertomusta oireistaan. Naislääkärit kuuntelevat ja siksi löytävät oikean diagnoosin.

 • Iskias

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Jos jonkin tavallisen vaivan kanssa on pitänyt hoitoon hakeutua, niin kokemukset ovat olleet oman alueen terveyskeskusista pääosin positiivisia. Kuitenkin eräs kokemus laittoi kovasti kismittämään.

  Reilu puolitoista vuotta sitten piti nöyrtyä vuoden ajan kiukutelleen iskiasvaivan vuoksi terveyskeskukseen asti. Vaiva oli todella hankala, aamuisin mentiin nelinkontin kävelyn sijaan, ja särkylääkettä sai popsia päivittäin. Opiskelupaikkakunnan terveyskeskuslääkäri ei ymmärtänyt asian päälle oikeastaan mitään, eikä pyynnöistä huolimatta suostunut lähettämään jatkotutkimuksiin / tutkimaan tarkemmin. Sain buranareseptin. Kohtelusta suivaantuneena marssin naapurikuntaan, jossa olikin jo täysin eri sävelet. Jo pelkän oman kuvaukseni perusteella lääkäri epäili välilevyn pullistumaa, ja laittoi lähetteellä magneettikuvaan.

  Jos olisin tyytynyt ensimmäiseen diagnoosiin "syö buranaa", olisi välilevyn pullistuma jäänyt hoitamatta. Tuntuu olevan ikävän lääkärikohtaista pienen TK:n palvelutaso.

  • koivuko

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Samat lääkärit ne on yksityisterveenhoidossa

  • iskiaksen kokenut

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Ymmärän oikein hyvin tuskasi. Itseltäni leikattiin selkä iskiaksen takia toista kymmentä vuotta sitten. Puolustan kuitenkin sinua hoitanuta lääkäriä, sillä suurimmasa osassa tapauksia iskias parane itsekseen, eikä välttämättä vaivaa myöhemmin.Leikkaus tulee kysymyksen vain halvausvaaran uhatessa, ja jos olet päässyt omin voimin terkkariin, se tuskin oli vielä lähellä. Kivut ovat toki kauheat, itse pääsin vuodeosastolle kivunhoitoon enen leikkausta.

  • k.p.

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Sama vaiva, kolme välilevyä alaselästä painunut kasaan ja yksi niistä pullistunut hieman. Kipu melkoisen kova mutta vain ajoittain. Sitä vaan ihmettelen, että piti useamman lääkärin luona käydä ennenkuin löytyi yksi, joka uskalsi määrätä sellaista lääkettä joka auttaa. Kahdelta ensimmäiseltä (tk ja yksityinen) buranaa ja panacodia, kumpikaan ei tehnyt juuri mitään. Sitten kolmannelta (yksityinen) tramalia, joka jonkin verran auttaa, mulle kuitenkin riittää. Jokin väärinkäytön pelko kai noita lääkäreitä kalvaa, mutta ei se minusta saisi oikean vaivan hoitoa estää. Varsinkaan kun noita lääkkeitä menee enintään pari-kolmekymmentä tablettia per kuukausi, reseptin maksimiannoksen mukaisesti kuluisi jopa 180. En tiedä miksi, mutta tuntuisi että tk:ssa katsellaan asioita enempi väestötasolla, yksityisissä - vaikka sitten olisi samat lääkärit - sen vastaanotolla olevan potilaan kannalta. Onko ohjeistuksissa jokin ero?

 • hk

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Espoon terveyskeskuksen Oma Lääkärisi Espoontori toimii upeasti...soittaessasi ajanvarausta ja jättäessäsi viestisi he soittavat takaisin ja melkeimpä heti olen saanut hoitajalle ajan ja sitä kautta myös lääkärille....toimii upeasti....tosin lääkkeitä he eivät tänäpäivänä määrää helposti joka on miinusta.Kaikenkaikkiaan olen erittäin tyytyväinen ko.terveyskeskuksen toimintaan...ystävällisiä hoitajia ja lääkäreitä.Kiitos Espoo

  • Riippuu lääkäristä

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Sama tälläkin suunnalla Espoon Viherlaaksossa. Soittavat takaisin automaattisesti ettei ainakaan nykyään mene rahat puhelimessa jonottamiseen.

   Liekö sama käytäntö kaikilla asemilla täällä, sitä en tiedä varmaksi sanoa.

   En ole terveysasemilla turhia juoksennellut mutta lääkärien vaihtuvuus hieman kyrsii. Useinmiten on kohdalle osunut nk. omalääkäriksi asiantunteva ihminen, joka laittanut lähetettä eteenpäin tarvittaessa ja sitä kautta vaivat hoidettua.

   Toki on vastaan tullut niitäkin lääkäreitä, jotka eivät vaikuta tyytyväisiltä työhönsä ja sitä kautta purkavat sitä potilaisiinsakin, onneksi heitä ei ole tullut kovin usein vastaan. Ehkä terveyskeskuksien lääkärivaihtuvuus on tuollaisissa tapauksissa ihan hyväkin :( ?

 • Kari

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Pidän huolta kunnostani säänöllisellä liikunnalla, ja tankkaan luoduttua kehoani päivittäin, niin en tarvitse nk, Tavis puolta lainkaan, mutta vuodesta -84 olen ollut Mtt: puolella, ja mielestäni osaavat työnsä, vaikka kiirettä lykkää, ja voisin arvostellakin tätä psykiatrista puolta kovastikkin, mutta jätän sen hautumaan kattilaan kannen alle vielä.

  • Terveyttä ja parempaa mieltä

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   En missään nimessä voi ymmärtää valituksia huonosta palvelusta. Omat erittäin vaikeat sairaudet on löydetty juuri kunnallisessa terveyskeskuksessa. Ollessani kyseisessä paikassa tai myös aikoja sairaalassa olen kuunnellut valituksia joita tekevät yleensä aina sellaiset jotka eivät itse tee omalle kunnolleen kerrassaan mitään, eivät myöskään halua ymmärtää hoitajien tai lääkärien hoitotaakkaa. Vastaanotolle olen saanut ajan yleensä 2-4 viikon kuluttua, ainakin toistaiseksi on tuo aika riittänyt. Jos jotakin todella kiireellistä niin päivystykseen ilman rutinoita.

  • Kari

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Hyvät toverit, kun olen asioinnut Mtt:ssä, olen säästänyt fyrkkaa, koska yksityissektorilla on törkeä, ja nylkyri hinnat, eikä ole varmaa, psykiatrin pätevydeestä nykyään, koska fyrkka on tärkeämpi kuin ihmeinen. Tyhmä kansa on sairastunut ahneuteen, piittaamatta lähimmäisestään!

 • Ei päässä vikaa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Omalta alueelta vain huonoja kokemuksia. Menin lääkäriin rintakivun vuoksi. Kiireisen ja turhautuneen oloinen lääkäri ohjasi minut kotiin kahdeksi viikoksi lepäämään. Palasin kahden viikon kuluttua, taas sama kiukkuinen asenne.

  Ohjasivat sydänfilmin ottoon ja kun siinä ei näkynyt mitään, mielenterveyspuolelle. Mielenterveyspuolelta pistivät heti masennuslääkitykseen, joka vei työkyvyn täysin mutta ei poistanut rintakipua. Terapeutti ihmetteli parin session jälkeen, miksi oikeastaan minut on lähetetty sinne. Lopulta yksityisellä selvisi, että rintakipu johtuu pinteessä olevasta hermosta.

  Terveyskeskuslääkärin ohjatessa oikean alan erikoislääkärille hoitoa kyllä saa, mutta turhan usein jää tunne, että potilaasta vaan haluttiin eroon mahdollisimman nopeasti ilman mitään omantunnontuskia lopputuloksesta.

 • Potilas

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Aina olen saanut oikein hyvää hoitoa, jos olen sattunut hoitoon pääsemään. Sehän on onnen kauppaa!

 • potilas

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Vastaanotossa tuntuu olevan turhan paljon niitä, jotka laittavat potilaat kerjäämään lääkärille pääsyä ja ilmeisesti nauttivat vallastaan.

 • paras tapa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tampereella julkiselta puolelta on ihan mahdoton saada lähetettä jatkotutkimuksiin. 3 käyntiä terveyskeskuksessa ja yksi päivystyksessä Acutassa, kaikki hokevat vain virtsatietulehdusta. Yksityiseltä gynekologilta tuli kiireellinen lähete kirurgiselle magneettikuvauksiin, joissa oikea ongelma löytyi. Ja se todellakaan ollut virtsatietulehdus!

  Olen huomannut, että paras tapa saada hoitoa on hakea lähete jatkotutkimuksiin yksityiseltä, niillä lähetteillä hoitojonokin ainakin tuntuu liikkuvan nopeammin.

 • Muori

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Itse olen saanut terveyskeskuksessa parempaa hoitoa kuin TYKS:issä, jossa ei tehty muuta kuin vääriä diagnooseja. Ainoa ongelma on pitkät jonot, puhelinajankin saa vasta viikon päästä.

 • asdf

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Aivoverenvuoto diagnosoitiin vatsataudiksi.

 • Tiuhti

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Nurmeksen arvauskeskuksesta saa aikoja vain yhdelle lääkärille.Yritin varata aikaa eri lääkärille niin eivät antaneet ettei toisen lääkärin tarvitse lukea minun potilastietoja uudelleen.

 • paskahousu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tule uuvestaan jos oireita vielä ilmenee.

 • Paha yskä ja yhä pahenee

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Isälläni oli takavuosina rintakipua ja ahdistusta, joten hän meni lääkäripäivystykseen. Päivystävä lääkäri totesi, että isälläni on yskää ja keuhkoputken tulehdus, joten hän määräsi lääkkeeksi yskänlääkettä, jota isäni ohjeen mukaan otti. Kyllä lääkäri tietää.

  Tauti ei mennyt ohi, vaan kipu paheni. Onneksi hän sai ajan omalle tutulle lääkärilleen. Aikoja ei olisi ollut, mutta aika järjestyi, kun isäni totesi, että hän kuolee, jos ei pääse hoitoon. Kun tutkimus oli tehty, tk:hon tilattiin välittömästi piipaa-auto, joka vei isäni suoraan sairaalaan ja sieltä kiireesti yliopistolliseen sairaalaan. "Yskä" hoitui nyt pallolaajennuksella.

 • Pikku lintu kertoo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Selvästi arvauskeskus! Tosin tämäkin riippuu enempi henkilöistä. Vuodeosastolla saa vanhempi ihminen maata viikkokausia ilman tutkimuksia, vaikka kunto huononee silmissä. Jos joku rohkea lääkäri uskaltautuu lähetettä tekemään, tulee pomo ja peruuttaa sen. Tutkimuksiin pääset keikkalääkärin lähetteellä parhaiten, jos nyt sitten pääset ensin sen lääkärin luo. Ajanvarauksen Kerberokset tietävät sinua paremmin tarvitsetko aikaa ollenkaan.

  • Toinen pikkulintu

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Hammaslääkäriaikaa pyydettäessä haljenneen, posken verille hanganneen hampaan korjaamiseksi ajanvaraaja tuhahti, että voihan niitä hampaita itsekin viilata! Lopulta heltisi aika hammashygieenikolle, joka totesi suoraan, ettei pysty auttamaan. Varsinainen hammaslääkäriaika meni 3 kk päähän.

  • Ei toimi

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Hammaslääkärille pääsyä odotettu yli vuosi. Reikiä hampaisssa.

 • Itäsuomalainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Terkkarimme touhu on tehotonta ja ala-arvoista. Aikaa ei tahdo saada ja toistuvaan kiertäjäkalvosinvaivaan annettiin kerta toisensa jälkeen kortisonia ja sairauslomaa. Nyt on sitten em. vaivan lisäksi olkapään ac- nivelen nivelrikko.

  Menin yksityiselle, mutta eipä hyvältä näytä.

  Aikoja saa, mutta kun siellä on niitä samoja terkkarinpuoskareita niin juuri mikään ei muutu.

 • Arvostusta terveyskeskuksille

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kun nykyään kaikki morkkaavat arvauskeskuksiksi niin aikaa tuntuu löytyvän helposti morkkaajien siirtyessä yksityisten palveluiden käyttäjiksi. Ja käynnit ovat olleet poikkeuksetta miellyttäviä.

  Sattuipa myös joskus parikymmentä vuotta sitten, että rahoitin erään yksityisen lääkärikeskuksen toimintaa usemmalla tuhannella markalla. Kokeita tehtiin ja tuloksia tuli mutta syytä vaivaan ei löytynyt. Kyllästyin ja varasin ajan terveysasemalta. Nuori naislääkäri selvitti syyn viiden minuutin keskustelussa käyttämällä tervettä järkeä ja logiikkaa sekä rautaista ammattitaitoa...

 • Onneksi varaa valita

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Terveyskeskuksessa on varmasti yritetty auttaa jotta hoitoa saisi, mutta päivystävä poli on ala-arvoinen. Pahinta on ammattitaidottomuus. Varsinkin lääkärit ovat huonoja. Soittelevat toisilleen, muka konsultoivat, koska eivät uskalla tehdä ratkaisuja. Lisäksi he käyttävät käypähoito ohjekirjaansa. Jos ihmisellä ei sairauden oireet täyty sen kirjan mukaan, hoitoa ei tule saamaan. Käsittämätöntä. Käytän kokonaan yksityisiä terveydenhoitopalveluja. Jos julkinen terveydenhoito palvelu olisi laadultaan tyydyttävää, maksaisin siitä mielelläni enemmän veroja.

 • Jo eläkeläinen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Terkkareiden palveluun olen omien kokemusteni perusteella varsin tyytyväinen tänään. Vielä 80-luvulla lasten kanssa keskisuuren kaupungin terkkarissa oli isojakin ongelmia; erityisesti tehokkuuden kanssa. Hoito oli keskimäärin asiallista ja hyvää. Nykyinen palvelu on erityisesti lääkäreiden osalta mielestäni jopa erittäin hyvää; terveydenhoitajien osalta keskivertotasoa. Ajanvarausten suhteen palvelu aika ajoin tökkii eikä ole ihan joustavaa. Vastasoittopalvelu toimii kuitenkin ihan hyvin. Jatkotutkimusten tai lähetteiden suhteen en ole huomannut valittamista.

 • JPPPP

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kävin vuosia sitten terveyskeskuksessa päivystyksessä.

  Kun ilmoittauduin, niin ensimmäiseksi sairaanhoitaja kysyi

  vihaisesti "Mitä asiaa tänne?".

  Sen jälkeen en olekaan käynyt terveyskeskuksessa.

  Ehkä onkin tarkoitus kohdella töykeästi asiakkaita.

  Saadaan siirrettyä mahdollisimman paljon ihmisiä

  yksityiselle puolelle. Jäljelle jäävät vain ne jotka eivät

  uskalla tai joilla ei ole varaa valittaa.

  Kaupunki säästää rahaa.

 • Ykä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Neurologin vastaus pyyntööni päästä magneettikuvaukseen oli seuraava: Ei sinua kannata tutkia, hetken miettimisen jälkeen lisäsi siihen: ja se on vielä kallista. Vuodenpäästä toinen neurologi otti asian vakavasti ja päästä löytyi aivojen vasemmasta muistilohkosta kaksi polyyppia, mitkä aiheutti epilepsian. Toinen tapaus. Minulla oli seitsemänvuotta helvetillinen päänsärky 24 hrs/d. Lääketiede ei pystynyt muuhun kuin syöttämään lisää vahvempia lääkkeitä, joita söinkin kotttikärrykuorman yäysin turhaan. Sairaalassa lääkärin tutkimus oli vetää kolmekertaa abloy avaimella mahaa ristiin rastiin. Ilmakallokuvauksessa röntgenlääkäri pisti 27 kertaa kaulaan, ennen kuin löysi suonen. Ainoa kiitoksen ansaitseva on neurologi Karsten, joka todella teki sen, mitä tehtävissä oli. Ratkaisu ongelmaan löytyi nikamakäsittelystä, missä todettiin viisi nikamaa olevan täysin jumissa. Voi sitä autuuden tunnetta, kun päänsärky jäi käsittelypöydälle. Eivätkä nämä ole ainoat huonot kokemukset.

 • Google apuna

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kaaduttuani pari vuotta sitten loukkasin ranteeni. Lääkäri kuunteli kertomukseni tapaturmasta ja syötti Googleen hakusanaksi "Ranteen vammat" ja alkoi selata hakutuloksia. Aikansa luettuaan tunnusteli kättä, kirjoitti lähetteen röntgeniin ja totesi tietämättä onko kysessä murtuma vai ei, että huomenna töihin normaalisti. Minun ammatissani kun ei kuulemma tarvita oikeaa kättä mihinkään. Jäin miettimään sekä lääkärien ammattitaitoa, käsitystä työelämästä ja sitä, onko edes olemassa ammattia, jossa käsillä ei olisi mitään virkaa...

  • lohjalainen

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Lähellä oleva terveysasema suljetaan aina kesäksi.

   Kun sitten tämän sulun soittaa terveyskeskukseen lääkäriaikaa varten, vastataan sieltä, että on kielletty antamasta aikaa. Soita siis syksyllä omalle terveysasemalle, kun se aukeaa. Kun syksyllä soitat sillä samalla sekunnilla, kun terveysasema taas aukeaa, kaikki ajat on varattu kolmeksi kuukaudeksi.

   Käytännossä siis voit päästä lääkärille vain talvella ja keväällä.

   Pieni leikkaushaavani tulehtui. Terveyskeskus ja sairaala kielsivät tulemasta näyttämään haavaa. Antibioottia ei suostuttu määräämään.

   4:n päivän kuluttua olin sairaalassa ensiavussa tiputuksessa vakavan haavatulehduksen vuoksi. Kaikkiaan tämä haavanhoito tiputuksineen ym. tuli maksamaan minulle 500 euroa kaikkine sairaala- ja poliklikkamaksuineen.

  • pää kainalossa

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Googlen käyttö sinänsä ei välttämättä ole epäammattimaista, sillä hauilla löytyy ihan lääketieteellisiäkin julkaisuja ja myös lääkärien tunnuksilla käytettäviä portaaleja.

   Toki ranteen vamma on sen verran tavallinen vamma, että lääkärin pitäisi osata tunnustella murtumaa ilman googleakin.

   Hyvä, että sait lähetteen röntgeniin, moni ei saa kuin vain sairaanhoitajan pikaisen vilkaisun.

 • Hemmo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Viimeisen 10 vuoden aikana olen yrittänyt päästä ehkä n. 5-6 kertaa terveyskeskukseen, koska se olisi lähellä. Vain kerran olen saanut ajan (ollessani vaihtamassa työpaikkaa), muuten on aina todettu suoraan, että "mene työterveyshuoltoon, meiltä ei löydy aikaa"...

 • Tyytyväinen mies 56 v

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Olen asunut Vantaalla vuodesta -84 lähtien siis 29 vuotta ja olen saanut aina kaikki tarvittavat palvelut, myös hammashoidon, kohtuuajassa ja laadukkaasti.

  En ymmärrä mitä ihmiset valittavat, onko odotukset kohtuuttomia vai mistä lie kysymys ?!

 • Tyytyväinen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Helsingissä ajan saaminen kesti, mutta kun pääsin ensin tk-lääkärin puheille, jatkotutkimukset, niiden tuloksista tiedottaminen ja kahden eri erikoislääkärin tutkittavana käyminen sujui mallikkaasti. Sain erinomaista hoitoa.

 • Meeri

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Minulle useat terveyskeskuslääkärit ovat suositelleet vakuutuksien ottamista lapsille, että hoito voisi tapahtua yksityisellä puolella.

  Olen saanut terveyskeskuksista asiattomia kommentteja, huonoa palveluja ja vääriä diagnooseja pitkän jonotuksen kunniaksi.

 • lin

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Palvelu on vaihdellut laidasta laitaan. Ikävä kyllä suurimmaksi osaksi huonoa tai kohtalaista. Muutaman kerran tosin myös erinomaista. Suurella osalla hoitajista ja lääkäreistä on vääristynyt asenne potilaista kohtaan, he ovat rasite ja häiriötekijä, ja mitä vakavammin olet sairaana/heikoilla jollain tapaa sitä alttiimpi olet joutumaan uhriksi heidän turhautumiselleen.

  Tämän sanon sekä potilana että alan työntekijänä. On täysin arpapeliä saatko asiallista kohtelua ja hoitoa, ammattitaitoista kohtaamista, oli kyse sitten hoitajasta tai lääkäristä, yksityisestä vai kunnallisesta. Lääkäreitä ja hoitajia on ikävä kyllä moneen lähtöön, osalla ei ole mitään vastuuntuntoa eikä käytöstapoja, ei kohtaamiskykyä, jotkut taas ovat todella empaattisia ja ammattitaitoisia. Ihmisen kokonaiskohtaaminen ja hoitamien on harmi kyllä hukassa ja se on yksi syy siihen että lääkäreitä ei riitä. Panostamalla kunnon vastaanottoaikoihin ja kohtaamiseen, eivät asiat monimutkaistuisi ja pitkittyisi.

 • Mitä ihmettä!

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Onko tilanne nykyisin sellainen, että vain masennus tai työuupumus diagnoosit hyväksytään Kelassa päivärahan perusteeksi, jos varsinaiseen sairauteen yleisesti käytetty sairaspäivien määrä on täyttynyt. Tällaisen kuvan sain, kun keskustelin lääkärin kanssa. Terveyskeskuksissa lienee ainakin tällainen ohjeistus, yksityisen puolelta en tiedä. Noin ylipäätänsä kohtelu kunnallisessa tervydenhuollossa on ainakin kaupungin suurimmassa yksikössä ollut melko vaihtelevaa viimeisten vuosien aikana. On kovin henkilöstä riippuvaista miten asiasi hoituvat tai hoituvatko lainkaan. Potilaan eli asiakkaan on hyvä tietää julkiselle mennessään millaista hoitoa pitäisi saada ja mikä vaivaa. Muuten elämästä muodostuu arpapeli.

  • Tätä

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   ihmettelen itsekin. Valtavat selkäkivut kun työ on fyysistä, (varastoroudaamista) minkä kerroin ENSIMMÄISENÄ kun lääkärin kanssa juteltiin. Työnnettiin vaan pilleripurkkia ja sanottiin että stressiä... Ei näin...

 • Tyytyväinen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Terveyskeskuksessa olen saanut poikkeuksetta ihan hyvää hoitoa - ja varsinkin sairaalassa. Sitävastoin Terveystalolta ostetussa työterveydessä on melkoisen jännä asioida. Selvää ei tule, mutta kalliita tutkimuksia tehdään (mm. laboratoriokokeet, röngen, kaksi kertaa ultraäänessä) ja erikoislääkäreille lähetellään (kaksi eri alan, mutta jo nimikkeestä päätellen väärän alan, joista yrtin jo jopa kieltäytyä). Vaivan syyt selvisivät kuitenkin vasta julkisen terveydenhoidon puolella!

 • Pumpula

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Itse sairastan kilpirauhasen vajaatoimintaa, ja imatralla ei lääkärit/sisätauti/endot osanneet tehdä diagnoosia, vaan aina oli ns arvot viitteissä ja olisin saanut masennuslääkkeet kääteen. Keräsin kuitenkin voimani ja menin helsinkiin, ja siltä tuli diagnoosiksi aivoliskeperänen vajaatoiminta. Tällä hetkellä hoidan flunssat imatralla, mutta jos jotain isompaa, niin ajan helsinkiin.

 • Rattijuopon uhri

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Perhon terveyskeskuksesta olen saanut aina todella hyvää palvelua. Siellä on ammattitaitoinen henkilökunta.

 • TeeNen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Terveyskeskuksen akuuttipäivystyksen lääkäri päätti, että koska minulla on ollut kaksikymmentä vuotta sitten masennusta, täytyy myös sen kertaisen tilanteen olla psyykkinen ahdistuskohtaus. Tilanne kuitenkin oli se, että minut autettiin terveyskeskukseen saamaan apua allergisiin oireisiin, jotka vaikeuttivat hengitystäni niin, että vuoroani odottaessani menin tajuttomaksi pyrörätuolissa istuessani. Ja vain sinnikkyyttäni sain elvytyksen jälkeen vaadittua asianmukaisen kortisonipistoksen tilanteen hoitamiseksi. Jolla samalla käynnillä sairaanhoitaja, joka riipi sydänfilmielektrodeja iholtani, paukautti että "pidä itses paikallaan, tänne ei tarvi tulla pelleilemään". Joka "pelleily" oli sitä, että jostain syystä lihaksissani edelleenkin esiintyy voimakkaita kramppeja.

  Asianmukaisen hoidon sain käännyttyäni yksityislääkärin puoleen.

 • selvä arvauskeskus

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Miehelläni oli nousi kuume ja vatsakivut yltyivät lähes kestämättömiksi. Jyväskylän sairaalassa lääkäri tunnusteli mahaa ja sanoi: "en tiedä kauanko täällä haluat maata."

 • Turku säästää

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Päädyin TK:lle kovan selkäkivun + iskiasoireiden takia. Oma Tk lääkäri kieltäytyi laittamasta lähetettä tutkimuksiin sillä perusteella, että ne ovat kalliita. Tutkimuksiin ei päässyt edes silloin kun toisesta jalasta lähti tunto! Pistin Visan vinkumaan ja menin yksityiselle magneettiin: Välilevyrappeuma 2 nikamavälissä + välilevy kulunut kokonaan pois 1 välistä + välilevyn repeämä + osittain irti revennyt lannelihas. Silloin sain lähetteen fysiatrille, mutta lekuri ei määrännyt mulle kunnon kipulääkkeitä koska niistä menee pää sekaisin, vaan määräsi kipuun unilääkkeitä. Ei lähetettä fysioterapiaan eikä kuntoutukseen. Onneksi Kela pisti kuntoutukseen ja Kelan oma fysiatri suositti uutta magneettia sekä hermoratatutkimusta. Omalääkärin vastaus; turhaa koska tästä sairaudesta ei parane ja tutkimukset kalliita. On siis kannattavampaa pitää 35 vuotiasta ihmistä saikkarilla ja työttömänä jo toista vuotta, eikä työeläkeyhtiön kuntoutukseen pääse, koska tarvittavia tutkimuksia ei ole tehty.

 • mielenterveyspotilas

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Täällä on muutama kertonut, että heidät on ohjattu väärin perustein mielenterveyspuolelle, kun lääkäri ei ole osannut diagnosoida fyysistä vaivaa. Itselläkin on sama kokemus. Kun opiskeluaikana kärsin kovasta heikotuksesta ja voimattomuudesta, opiskelijaterveydenhuollossa (YTHS) avuksi tarjottiin mielialalääkkeitä. Kieltäydyin ja hakeuduin yksityiselle lääkärille. Vaivan syyn diagnosointi kesti siellä n. 5 minuuttia: aivan liian alhainen verenpaine. Tilanne korjaantui viikossa, kun söin enemmän suolaa. YTHS:lläkin oli verenpaine mitattu, mutta siellä oltiin sitä mieltä, että on aina sitä parempi mitä alhaisempi lukema.

  On ala-arvoista, että Suomesta löytyy lääkäreitä, jotka eivät hallitse niin yksinkertaista asiaa kuin verenpaine. Luulisi tämän kuuluvan jo sairaanhoitajankin ammattitaitoon. Ja että tarjotaan mielialalääkkeitä alhaisen verenpaineen hoitoon, haloo! Suomessa on mielialalääkkeiden käyttö yleistynyt hurjasti. Kuinka moni syö niitä lääkärien taitamattomuuden takia?

 • Outi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Omassa terveyskeskuksessa olen aina saanut apua kun olen tarvinnut.Mitään moittimista ei ole.

 • Tyytyväinen Espoosta

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Koko perheemme on aina saanut hyvää ja asiallista palvelua julkisejulkisen sektorin somaattisissa palveluissa. Mielenterveys- ja sosiaalitoimen palvelusta valitettavasti kokemukset ovat olleet pettymyksen sävyttämiä. Mielenterveys- ja sosiaalipuoli pallottevat vastuuta toisen toiselleen ja apua tarvitseva on jäänyt ilman apua.

 • Voi lapsia

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mm. Valtimo kehuu jatkuvasti voitoillaan eli ylijäämillään. Tosiasia on, että esimerkiksi Nurmes-Valtimo-terveyskeskukseen ei päässyt edes pää kainalossakaan. Kiireellisissäkin tapauksissa oli kuukausien jonot. Samoin työterveyden puolella vaikka työnantajalla oli hoitosopimukset kunnan kanssa! Eli mitä järkeä on yhdenkään perähikiän kunnan ihmisten rehennellä jatkuvasti takki auki ylijäämillään, kun paljoillakaan veroeuroilla saa ei kunnalta yhtään mitään?

  Liperi on Valtimoon ja Joensuuhunkin verrattuna toimiva ja oikeasti palveluja tuottava kunta. Siitä kiitos nykyisen kotikunnan päättäjille ja virkamiehille.

  • kesälomalla

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Viime vuosina Liperin terveyskeskuksesta saamani apu on ollut kiitettävää, vuosia sitten kävi toisin, mutta sen olen antanut jo kauan sitten anteeksi, sattuuhan sitä...

 • SikSo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Arvatenkin on jo joku ihminen maininnut siitä, kuinka lähes mahdotonta on saada aikaa lääkärille terveyskeskukseen! Työterveyden huoltoon kyllä pääsee pienituloinenkin, mutta pitkäaikaistyötön jää kaikkea hoitoa vaille! Mihinkään tarkempiin tutkimuksiin ei kroonikkoa uusien/pahenevien oireiden myötäkään lähetetä, vaan isketään resepriä reseptin perään kuin tyyliin "kokeileppa tuota"!

  Mielenterveyspotilas on vieläkin kurjemmassa jamassa, kun kaikki oireet yms. väännetään väkisinkin psykosomaattisiksi eli kuvitelluiksi oireiksi...

  Tämän kunnan terveyskeskus Etelä-Savossa on monella tapaa antanut ymmärtää, etteivät tuhlaa rahaa pitkäaikaistyöttömän kroonikon hoitoon tai tutkimuksiin, koska se on kuulema "liian kallista" kunnalle hyödytöntä ihmistä tutkia! Ei ole maaomaisuutta, eikä mitään muutakaan omaisuutta joista voisi työmarkkinatuen lisäksi verottaa...Heitteille jätetään ja toivotaan että "tuokin kuolisi pois nopeasti"! Joidenkin virkailijoiden tylyys on julmaa leikkiä sairaalle...

 • Ainoa kokemus

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Helsingin Vuosaaren terveyskeskukseen ei saa aikaa. Pelkät oireilut, jos voit kuitenkin selvitä päivästä hengissä (jos siis eilenkin selvisit!) ilman lääkäriä eivät oikeuta ajan saamiseen. Vapaita aikoja ei vain ole. Päivystyksestä ei aikaa saanut eikä päässyt päivystykseen. Hiukan vaivoja liioittelemalla sai lopulta ajan, mutta laboratorioon oli ainakin kahden tunnin jono eikä aikaa voinut sinnekään varata. Työssä käyvä ei voi käyttää yhtä päivää jonottamiseen. Oli pakko mennä yksityiselle vaikka kalliiksi se pienituloiselle yh:lle tuli. Eli en tiedä arvaillaanko vai tiedetäänkö siellä jotain kun ei annettu tilaisuutta. Huonoa toimintaa joka tapauksessa. Mihin verorahojani oikein käytetään kun ei terveyspalveluita niillä saa? Ilmeni, että kyseessä oli kiireellistä hoitoa vaativa vaiva, mutta enhän voinut sitä tietää kun en ole lääkäri.

 • tyytymätön asiakas

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Yllättävää että jossain on Nokiaakin huonompi terveyskeskus, olisin luullut sen olevan Suomen surkein: vain hammashoito toimii jotenkin (ainoana ongelmana kohtuuttomat jonotusajat). Kun 8 v sitten loukkasin nilkkani työtapaturmassa, vaadittiin kolmen kuukauden poteminen ennen kuin suostuivat edes tutkimaan sen - sitten diagnoosiksi tuli venähdys, mutta nivelen liikkuvuus ei ole vieläkään palautunut, eli vamma oli todellisuudessa vakavampi. Viime kesänä polvi kipeytyi töissä - itse epäilin ristisidevammaa, mutta arvauskeskuksessa vaiva todettiin tutkimatta nivelrikoksi vaikka olen vain 40-vuotias enkä sairasta osteoporoosia tms. Polvi ei ole kunnossa vieläkään kun ei ole varaa oikeaan lääkäriin. Erään naapurin (n. 70 v.) astmaa hoidettiin puoli vuotta sydäntautina - onneksi hänellä oli niin vahva sydän että nitrot eivät tehneet pysyvää vahinkoa. Ja kun viimeksi kävin uusimassa allergialääkereseptini, se vaihdettiin sähköiseksi vastoin nimenomaista vaatimustani, eli lakia rikottiin.

 • helsinkiläinen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Toistaiseksi olen saanut tarvitsemani avun. Kun olen soittanut erveyskeskuksen heti kahdeksalta, olen saanut jätettyä automaattiin soittopyynnön, ja minulle on soitettu melko pian takaisin! Valitettavasti lääkäriaikaa ei aina saa samalle päivälle, mutta jos lääkäriin pääsee, on myös lähetetty tarvittaessa eteenpäin. Lapsen kanssa hoitoon on päässyt vakavassa tilanteessa hyvin nopeasti, lievemmässä on joskus joutunut turvautumaan yksityiseen. Kiitos Pitäjänmäen terveysasema sekä Helsingin hammashoito

 • potilas

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Umppari pääsi puhkeamaan, kun terveyskeskuksessa tutkittiin tavallisena mahatautina pelkillä ulostenäytteillä. Olisi tullut mieleen ottaa tulehdusarvot, niin ei olisi kauaa mennyt todellisen vaivan paljastumiseen.

  Onneksi sairaalan ensiavun toiminta oli sentään esimerkillistä ja hoitoon pääsi ajoissa, kun kivut kävivät sietämättömiksi.

 • Maija

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Arvauskeskuksesta määrättiin epäiltyyn sydänlihastulehdukseen hoidoksi liikuntaa. Sydänlihastulehduksen ainoa "hoito" on liikunnan välttely. Onneksi minulla riitti ymmärrystä olla noudattamatta hengenvaarallista ohjetta.

  Sain aikoinaan samasta terveyskeskuksesta neljä kertaa saman aiheettoman laskun. Aina kun tietokantaa uusittiin (tms), vanha lasku ilmaantui kummittelemaan, vaikka se oli valituksieni jälkeen todettu virheelliseksi ja "poistettu". Lopulta maksoin sen, koska minulla ei ollut voimia enää taistella ja pelkäsin ongelmia.

 • julkiset palvelut kunniaan

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Terveyskeskusten henkilökuntaa kohtaan loukkaavaa nimittää arvauskeskuksiksi. Tekevät verorahoillamme tärkeää työtä, jotta kaikilla tulotasosta riippumatta on mahdollista saada hoitoa.

  Yksityisiltä lääkäriasemilta joutaisi ottaa Kela- korvaukset pois. Lääkäreitä tulisi kouluttaa lisää, jotta päästäisiin lääkäripulasta, jota on teennäisesti pidetty yllä, jotta voivat palkat itse hinnoitella.

  Itse ja perheeni puolesta olen ollut omaan terveyskeskukseeni tyytyväinen. Kaikki hoito on saatu mitä on tarvittu. Lapsille ei ole hankittu vakuutuksia, jotta hoidettaisiin yksityisellä. Meillä on mahtava julkinen terveyshuolto, ihan pistelee vihaksi sen alhainen arvostus.

 • MaSa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Keskusairaalapalvelut ovat sotkeneet monen hyvän terveyskeskuksen taloudellisen toiminnan. Keskusairaalasta saaduista opalveluista on tullut riesa monessa asiassa. Kunnan päättäjillä tärkeintä on asema organisaatiossa, ei niinkään tieto ja taito. Kohta on hyvin kallista paluu hyvään asiakaspalveluun.

 • Kaija

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Olen nainen, ikä 52 vuotta. Kolme synnytystä 80-luvulla. Asunut isossa kaupungissa Etelä-Suomessa sekä keskikokoisessa kaupungissa ja pitkään maaseudulla Itä-Suomessa. Saamani palvelu kunnallisessa terveyden- ja sairaanhoidossa on ollut poikkeuksetta erinomaista. Kiitän kaikkia teitä, jotka viitsitte meitä hoitaa ja opastaa.

 • tyytymätön veronmaksaja

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Jomman kumman terveyssektorin (julkisen tai yksityisen) rahoitus julkisista rahoista tulisi lopettaa, koska ainakin julkisen terveydenhuollon taso on romahtanut poliittisten päätösten seurauksena (ei siellä työskentelevien vika) ja taas yksityinen on kaikesta huolimatta suhteellisen kallista. Kahden "järjestelmän" ylläpito on hölmöläisyyttä. Melko lievissäkin erityisosaamista vaativissa tapauksissa joutuu kääntymään yksityisen puoleen, kun hoitoa ei saa tai sen saaminen kestää kohtuuttoman kauan.

  • Totuus on tämä

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Kun sinne yksityiselle menee vaikea tapaus, se tyrkätään välittömästi rahastuksen jälkeen julkiselle. Ja hyvä niin, koska eihän yksityisellä ole varsinaista hoitoa muutamaa pientä poikkeusta lukuunottamatta. Tällaiset kokemukset minulla on lähipiiristäni syöpähoidosta, sydänoperaatiosta ja vaikeasta synnytyksestä.

 • Pirkko

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Olen saanut terveyskeskuksista niin hyvää palvelua, ja myös ajoissa, ettei ole tarvinnut yksityisiä edes ajatella. Päivystyksessä olen toki joutunut joskus jonottamaan. Kummallista puhua tässä yhteydessä arvauskeskuksista, saman lääketieteellisen tiedekunnan käyneitä julkisen ja yksityisen puolen lääkärit ovat. Tiedotusvälineet voisivat myös puhua hyvää joksus julkisesta terveydenhoidosta. Vai onko teillä jokin julkisen palvelun alasajoagenda?

 • Repe.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Jokunen vuosi sitten kärsin kovasta kurkkukivusta ja nielun turpoamisesta. Terveyskeskuksessa arvuuteltiin joksikin tulehdukseksi. Antibioottikuuria tarjottiin useampaan otteeseen. Oireet hävisivät kuurilla, mutta tulivat takaisin aika nopeasti.

  Olo alkoi olla jo tosi huono ja erikoislääkärille lähetteen sijaan tarjottiin neljättä antibioottikuuria! Tämän jälkeen otin suunnaksi yksityiset terveyspalvelut. Siellä selvisi että kyseessä on pahanlaatuinen nielupaise ja vaatii välitöntä operointia ja sairaalahoitoa. Tulehdusarvot huitelivat kolmensadan tuntumassa ja se myös tuntui. Operoinnin jälkeen sairaalaan noin viikoksi ottamaan antibioottia suoneen ja päivittäinen paiseen tyhjennys.

  Nielurisaleikkaukseen jonottaessa uusi vielä kerran kyseisen paiseen ja tällöin onneksi vanhana asiakkaana pääsi suoraan kurkkupolille. Leikkauksen jälkeen ei ole kyseiseen vaivaan enää törmätty tässä torpassa.

  En ole tavannut sitä neljä antibioottikuuria tarjonnutta lääkäriä sen koomin, hyvä niin!

 • JariH

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  En jaksanut lukea kommenteja kuin muutaman alusta kun näyttivät olevan taas pohjalta "mikään ei toimi" ja "kaikki on päin just-sitä".

  Omat kokemukseni julkisesta terveydenhoidosta ovat pelkästään positiivisia. Niitä olen keräillyt niin Helsingistä kuin pienestä pohjois-pohjanmaalaisesta terveyskeskuskuksesta. Helsingissä polvilumpion murskaantumisen jälkeen minulla oli diagnoosi, röntgenkuvat, kepit ja lääkkeet valmiina n.kaksi tuntua siitä, kun könkkäsin vastaanottoon.

  Täällä Pohjanmaalla taas rintakipuni tutkittiin rasituskokeineen yms. kolmessa viikossa.

  Lisäksi mt puolella käyn säännöllisesti lääkärillä ja minulla on oma, kunnallinen terapeutti.

  Joko olen vain ollut onnekas, tai sitten hakeutunut hoitoon vain silloin kun sitä olen tarvinnut. Kokemukset hoidoista ovat vain positiivisia, mutta en ole ravannutkaan tk:ssa ihan vain siellä käymisen ilosta.

  • Kutistaja

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Kiitos. Yhdestä pienestä kiitoksesta jaksaa puoli vuotta yrittää parastaan, kun enempää ei voi. Luulen, että tyytyväisiä riittää - heillä ei vain riitä motiivia juuri tähän keskusteluun. Vai huijasiko ne potilaat minua esittämällä tyytyväistä ja sanomalla, että saisko he tulla jatkossakin, ja saako sulle jo ennen sitä sovittua aikaa siis oikeesti soittaa, vaikka on täällä toisetkin ihan hyviä... Mutta kun sinä nyt olet siinä. Huh! Kun tätä lukee, niin onneksi on kaksi muutakin ammattia, eli syksyllä saavat pärjätä yhtä lääkäriä vähemmällä... Ei sitä kovettumatta kestä vihaakaan. Ja kovettua en halua.

 • Esko

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Työterveyshuoltoonhan pääsee kätevästi, työttömien ja muiden sosiaalitapausten ohitse, joten se homma toimii. Taasen akuutissa tilanteessa, kun pitää mennä päivitystykseen on tilanne surkea. En tiedä noista vasteajoista, mutta 3h piti kerran odotella pääsyä lääkärille, joka totesi heti alkuun, että "Kihtihän se on" ja potkaisi pellolle 5 minuutin kuluessa resepti kourassa. Mitään ruuhkaahan ei ollut, mutta kun pitää niitä koneita hieroa ja näpytellä, niin eihän siinä aika riitä sille varsinaiselle asialle, eli potilaan hoitamiselle. Mielestäni mikään, ei mikään selitys riitä tällaiselle byrokratialle. Mutta tarkoitushan ei ole hoitaa ihmisiä, vaan tuhota hyvinvointi Suomesta.

  • espoolainen

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Työterveyshuollossa minua harmittaa se, että siellä valtio tukee verorahoilla (Kelan kautta) ulkomaisessa omistuksessa olevaa lääkärifirmaa, jonka on julkisuudessa kerrottu kiertäneen veroja tulouttamalla voittonsa veroparatiisiin. Harmittaa, kun en voi vaikuttaa asiaan. Työterveysfirman asiakashan on työnantajani enkä minä.

   Yksityiset lääkäriasemat voivat valita asiakkaikseen "helpot tapaukset", mikä tekee vertailun julkiseen mahdottomaksi. Hankalat tapaukset, joissa tuotto-odotukset ovat pienet tai hoito vaikeaa, ohjataan kohteliaasti julkiselle puolelle. Itselläni on yksi kokemus tällaisesta.

   Julkisen terveydenhoidon tuottavuus on sitä parempi, mitä nopeammin potilaat saadaan terveeksi, yksityisen (pl. työterveyshuolto) tuottavuus taas on sitä parempi, mitä enemmän kalliita tutkimus- ja hoitotoimenpiteitä saadaan myydyksi.

 • ariel

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Pellossa päivystävälle lääkärille pääsy on työn ja tuskan takana. Vaikka olisi miten kova kipu sanotaan vain ettei vaiva vaadi päivystävälle lääkärille pääsyä ja annetaan vastaanottoaika viikkojen päähän. Mutta harvat ja valitut vain näyttävät pääsevän. Monet pienituloisetkin ovat joutuneet varaamaan ajan yksityislääkäriltä.

 • 67 vuotta mittarissa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mistä oikein puhutte? Käyn pari kertaa vuodessa Espoonlahden terv.keskuksessa ja saan useimmiten ajan samaksi päiväksi ilman ongelmia. Asiat ovat selvinneet niin kotimaisten kuin ulkom.muuttaneiden lääkärien kanssa moitteetta - kiitos heille! Valittamisen syytä ei ole ollut.

 • syyttömänä syntynyt

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Itse olen saanut ainakin hyvää palvelua. Ainoastaan puhelimessa aikoja lääkärille tilatessa on joskus ollut tyly äänensävy. Sen huomannut, että lääkärit saisivat kyllä paremmin paneutua potilaisiinsa. Turhan usein määräävät vain lääkettä oireeseen, välittämättä mistä oire johtuu tai voiko potilas edes lääkettä käyttää.

 • ex-imatralainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  asuttuamme imatralla siellä on hoitoarvio mihin soitetaan aikaa tilattaessa.sinne ei koskaan päässyt ja jos pääsi niin joku sairaanhoitaja päätti pääseekö lääkäriin vai ei.Siellä on myös venäläisiä lääkäreitä jotka eivät osanneet suomea hyvin,mutta olivat kyllä parempia lääkäreitä. Hoitoarvio koski myös päivystysaikoja.Ei toivottavasti kukaan kunta ota hoitoarviota käyttöönsä,vaikka päättäjät siitä pitäisikin.Ei päästy lääkäriin monesti siellä asuessani.

 • Errata

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Espoo: Hoitoon ei pääse aikuinen ellei ole pää kainalossa. Lapsi kyllä pääsee, mutta keikkalääkäreiden ja talon omienkin osaamisen kanssa on niin ja näin. Jos on oikea ongelma, se kehittyy pahaksi kun kukaan ei seuraa kokonaisuutta tai ota sitä edes huomioon lääkkeitä lapselle määrätessään eikä ketään kiinnosta kuin lässyttää eli vähätellä ongelma ja kierre olemattomiin kunnes tarvitaan jo erikoishoitoa. Ne pari kertaa mitä olen itse käynyt, ei ole haluttu ymmärtää ongelmaa tai vaivaa ja lääkärin asenne ollut este kommunikaatiolle. Yksityisellä pakko käydä jos on oikeasti vaivoja, julkinen puoli ei ole Espoossa kuin syrjäytyneille ja eläkeläisille. Se toki tehdään myös selväksi, kerrotaan että kannattaa mennä yksityiselle jos se on mahdollista, heiltä seuraavan lääkäriajan voi saada 3 kuukauden päähän.

  • ei näinkään

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Kokemukseni mukaan Espoossa ei myöskään lapset saa tarvitsemaansa hoitoa koska oma lapseni on jäänyt vaille riittävää perusterveydenhoitoa siten että hänelle kehittyi akuuttia erityissairaanhoitoa vaativa hoidon tarve.

 • Huonontunut on.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Viimeisten noin viiden vuoden aikana ainakin täällä Koillis-Pirkanmaalla on siirrytty entisistä todella laadukkaista palveluista täysin "arvauspalveluun", onneksi ei ole ollut todella vakavaa sairautta joka olisi vaatinut lääkeriltä kokemusta ja nopeaa hoitoon ohjausta. Jotenkin enää ei ole ykkösprioriteetti itse potilas vaan jokin? muu, onneksi hoitajat "paikkaavat" paljon myös lääkäreitä hyvällä asenteellaan ja ammattitaidollaan.

 • Kommentti

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Terveyskeskuksesta saa vastaanottoajan lääkärille varattua, kun menee itse käymään paikanpäällä varaamassa. Puhelimella sinne on turha yrittää. Erään korvavaivan toteamiseen meni useampi kuukausi, kun sairaanhoitaja katsoi korvaani ja sanoi, että ei täällä kyllä mitään näy, että ihan puhdas korva on. Samalla sain ensimmäisen lääkäriajan ja lääkäri totesi korvani olevan puhdas ja ihan terveen näköinen. No sitten, kun vaiva vaan jatkui eli kuulo huonontui ja huonontui vain lisää, niin että en kaupan kassallakaan saanut selvää mitä kassaneiti kysyi. Tilasin uudelleen lääkärille ajan. Tämä oli eri lääkäri ja hän passitti sitten erikoislääkärille, niin noin puolivuotta ensimmäisen käynnin jälkeen selvisi, että kyseessä on menieerintauti ja sain asianmukaisen lääkityksen ja erikoislääkärille aina seuranta-ajan. Seuraava aika on nyt syksyllä. Eräs sisätauteihin erikoistunut TK. Lääkäri on nyt sattunut kohdalleni ja hän on erittäin pätevä lääkäri. Että tällaisia kokemuksia minulla on.

 • Stadinflikka Kumpulasta

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Olen saanut aina hyvää palvelua julkisella puolella.Sekä omalla terveysasemalani

  Olen saanut aina hyvää palvelua julkisella puolella, sekä omalla terveysasemallani, että Haartmannin päivystyksessä. Ainoa paikka, josta ei ole saanut apua, oli työterveydenhuolto, silloin kun vielä oli töissä.

 • Rie sana

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ei voi edes palvelusta puhua. Näin Lohjalla.

 • alkajaisiksi vähän ilkeilen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kyllä terveyskeskuksissa lääkärinhoitoakin saa, kunhan pääsee sen aulan kopin ohi, jossa hoetaan: Ei ole aikoja, mene päivystykseen. En sitten kysellytkään. Päivystyksestä pääsin nopeasti ao. polille jatkohoitoon, vaikka en päivystystapaus ehkä olisi ollutkaan. Tuli kuitenkin 2 vk:n viruslääkitys. Hoito oli hyvää ja tuloksekasta.

 • Evita Q

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Oman kaupunkini terveyskeskuksen suurin puute on mielestäni se, ettei ole mahdollista saada omaa lääkäriä (Omalääkäriä), joka tuntisi minua ja vaivojani ja jonka puoleen voisi kääntyä akuuteissa tilanteissa. Tästä syystä silloinkin, kun ongelmia ilmenee, yritän sinnitellä kotikonstein samalla peläten, että voi olla kysymys kohtalokkaasti pahenevasta sairaudesta. Minusta on masentavaa se, että lääkäriä tarvitessaan joutuu aina tekemisiin uppo-oudon keikkalääkärin kanssa, olkoonpa kysymyksessä kuinka taitava ja pätevä henkilö tahansa. Myös se, että samalla käynnilla olisi lupa tuode esiin vain yksi asia, tuntuu julmalta. En ole "laite" tai "kone", olen persoona, jonka terveydessäkin kaikki vaikuttaa kaikkeen. Siksi toivon terveyskeskuslääkäriltäkin aikaa ja perusteellisuutta - ja pysyvyyttä!

  Veriarvojani seurataan, sillä kuulun diabetesriskiryhmään. Kontrollikäynneillä olen saanut erittäin hyvää neuvontaa ja kannustusta diabeteshoitajalta.

 • yhtä sun toista vaivaa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Suurin menetys eläkkeelle jäädessä oli hyvän työterveyshoidon menettäminen. Tervarissa on joutunut käymään, ja joukossa on ollut hyviä mutta myös ihan väärässä ammattissa olevia lääkäreitä. Mutta kun käy yksityisellä määrityttämässä vaivansa ja saamassa lääkityksen, niin reseptit saa kyllä uusittua tervarissa (vaikka tuntuu ettei lekuri aina tiedä missä mennään). Jostakin syystä kokeiden otto tervarissa on kovin vaivalloista, vaikka tuntuu että niiden perusteella olisi helpompi määrittää vaiva kuin arvaamalla. Jostakin syystä kokeiden otto tervarissa on kovin vaivalloista, vaikka tuntuu että niiden perusteella olisi helpompi määrittää vaiva kuin arvaamalla. Toki yksitysvastaanotolla menee joskus aikaa kun joutuu kuuntelemaan lääkäreiden huonoja kokemuksia julkiselta puolelta. Guzenina ei ministerinä ainakaan edistänyt julkisen sektorin toimivuutta. Erityissairaanhoito keskussairaaloissa on sitten kyllä korketasoista. Ja lääkäreitähän maassa on enemmän kuin tarpeeksi.

 • Mainettaan parempi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Yrittäjänä ole ryhtynyt turvautumaan terveyskeskukseen. Aina on palvelu pelannut ja ajan on saanut.

  Odotushuoneessa olen huomannut olevani vähemmistön edustaja, mutta toisaalta erittäin globaalissa ympäristössä. Henkilökunta painii kielimuurin ja kulttuurierojen kanssa, mutta kaikki näyttää hoituvan.

  Viime kerralla sain ajan heti. Lääkäri oli nuori, mutta hoiti homman taidolla. Kyseli ja kuunteli. Kun taisin olla rajatapaus, hän seurasi tarkasti ohjeita, joilla selvitetään onko kyseessä aivoinfarkti vai ei.

  Jäi vain harmittamaan, etten kysynyt nimeä. Olisin ominut perhelääkärikseni, sillä en usko, että jää espoolaiselle terveysasemalle...ehkä hänkin menee Mikkeliin:)

 • Neiti 21v.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kyllä minäkin menisin sanomaan terveyskeskuksia arvauskeskuksiksi.

  Asuin aiemmin Itä-Suomessa. Kuukautiskipuni alkoivat n. 16-vuotiaana voimistua siihen malliin, että lukiossa käyminen alkoi olla menkkojen aikaan mahdotonta. Pikkukylän lääkäri (virolainen nainen) määräsi minulle Buranaa. Pidin sitä huonona vitsinä, koska lääkkeestä ei ollut hyötyä. Minut vauvasta asti tuntenut terveydenhoitaja kuitenkin sai lääkärin kirjoittamaan minulle reseptisärkylääkkeet ja e-pillerit.

  Nyt vuosia myöhemmin ongelmat alkoivat vain pahentua entisestään eivätkä vanhat lääkkeet toimi. Muutin Helsinkiin ja omalääkärini (nuori nainen) ei ole kertaakaan ottanut mitään sairastelujani, kipujani saati epäilyjäni vakavasti. Aina pelkkä reseptin uusinta. Meninpä sitten yksityiselle lääkärille ja sain uudet lääkkeet, kunnollisen ohjeistuksen ja minut TUTKITTIIN. Selvisi, että kivut johtuvat endometrioosista.

  Haartmanin päivystyksessä lääkärin sanat: "Mä nyt arvaan, et sulla on munuaistulehdus." Eipä ollut.

 • EI Natolle Vas

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Se taloudellinen, henkinen ja fyysinen väkivalta, jota äärioikeistolainen talouteen, eli pörssikeinottelijoitten talouteen ja etuihin, keskittyvä politiikka tekee, on rikos Suomen perustuslakia ja kansaa vastaan. Se pitää lopettaa välittömästi ja kansalaisten perusoikeudet palauttaa, vaikka Valtakunnanoikeuden kautta, jos ei muuten ala tapahtua.

  Enää ei voida puhua terveydenhoidosta, kun ihmiset eivät saa aikoja terveysasemille, tai ne ovat jotain viiden minuutin pika-aikoja, joissa ehdit kuulla, ettei lääkärille sovi kirjoittaa sinulle sitä reseptiä, joka auttaisi, koska hänen kuuluu esittää lääkäriä ja auktoriteettia, vaikkei tietäisikään mistään mitään, olla tyly ja luotaantyöntävä, säästää kaupungin rahoja, ajamalla ihmisiä pois terveydehoidosta. Lakia rikotaan ja suomalaisten terveys alkaa olla pahasti uhattuna. Moni ei enää mene terveysasemalle, sillä viesti on: älkää tulko tänne, kaupungin säästökuurit, menevät ihmisten oikeuksien ja terveyden ohitse. Raakaa ja rikollista .

 • Nirppu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Terveyskeskuslääkäri määräsi minulle närästyslääkettä, vaikkei minua ollut koskaan ikinä edes närästänyt. Tämä lääkäri ei millään tavalla kuunnellut oireitani, vaan lykkäsi suoraan reseptin kouraan ja toivotti heipat.

  Sitä ennen olen kyllä saanut mukavaa palvelua terveyskeskuksessa ja erittäin asiantuntevaa sellaista. Myös jatkotutkimuksiin on lähetetty mukisematta.

 • Mies 56 vee

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Joka kerta olen saanut asiallista ja hyvää palvelua. Myös silloin kun lasten kanssa joutui vaikkapa keskiyöllä kolmen tunnin välein viemään korvatulehduksen tms takia. Ei voi valittaa ja jos tuon tasoisena jatkuu niin aika vähän tarvitsen yksityisiä palveluja. Ei minua haittaa pieni jonotuskaan, kun palvelu tulee.

 • Vihannes Jorolainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ei ole valiittamista Tt palveluista eikä nykyjään Tk palveluista,hampaat hoidatan tarvittaessa yksityisellä Hl on sama mukava henkilö kenen kanssa yhtiöllä on sopimus edelleen.

  Tosi hyvä parannus e-resepti johonka ok vastaus tulee noin parissa tunnissa.

 • Kalle

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Olen saanut pääsääntöisesti hyvää hoitoa vaivoihini terveyskeskuksista siitä alkaen kun niitä on ollut. Ainoa ongelma oli Peijaksessa pari vuotta sitten, kun loukkasin sormeni. Soitin Tikkurilan terveysasemalle sairaanhoitajalle ja kyselin mitä sormelle pitäisi tehdä. Sairaanhoitaja käski puhdistamaan itse haavan ja menemään Peijakseen ottamaan varmuuden vuoksi jäykkäkouristusrokotus, koska se oli jo vanhentunut.

  Peijaksessa päivystystä hoiti kaupungin palkkaama yksityinen lääkärifirma. Päivystäjä kieltäytyi rokotuksen suorittamisesta ja kohteli minua muutenkin ylimielisesti.

 • Hyvää ja huonoa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Lasten korvatulehdusten hoitamattomuus päivystyksessä aiheutta lapsille monta ylimääräsitä päivää kärsimystä ja vanhemille monta menetettyä työpäivää, sen sijaan, että heti oireiden ilmettyä olisi lapsi saanut antibioottikuurin.

  Omalla kohdalla tk-lääkäri ei ymmärrä kymmenen vuoden lastenvalvotuksen raunioittaneen allekirjoittaneen työkyvyttömäksi, vaikka jo oppikoulun terveystiedon tunneilla opetettiin, että hermostovauriot eivät pääsääntöisesti parane. Masennuslääkkeitä hän vaan tuputtaa, mutta niistä ei ole muuta hyötyä, kuin että saa nukuttua vähän enemmän.

  Lääkäriin pääsy sen sijaan on ollut asiallista ja muu perheen hoito pääsääntöisesti asiallista. Mykoplasmaa 12v-lapsella ei tk-lääkäri tunnistanut.

 • Hätä ei lue lakia?

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Terviksessä olen saanut viime vuosina useita vääriä diagnooseja.

  Kirjoitin yhdestä jopa palautteen ko. lääkärille. Ei ole kuulunut sieltä päin mitään.

  Luottamus on mennyt ... :(

  Tiedän kyllä, mitkä asiat ovat terveyskeskuksien ongelmien takana, joten en syytä henkilökuntaa.

  Yritän vain pysyä terveenä, sillä yksityiselle menoon mulla ei ole varaa.

 • tulikki

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Minusta on terveydenhuoltohenkilöstöä loukkaavaa kutsua terveyskeskusta arvauskeskukseksi. Siellä työskentelevät tekevät vaativan työnsä pääsääntöisesti erinomaisesti. itse olen tullut kohdelluksi ja hoidetuksi aina hyvin. Vaikuttaako sitten asenteeni; se, että kunnioitan ammattilaisten työtä ja tajuan sen, etten ole ainoa hoidettava potilas.

  Toivon todella, että päästäisiin epäkunnioittavasta nimityksestä arvauskeskus.

  Annetaan arvoa vaativalle hoitotyölle.

  • Asiakaskysely keskuksiin!

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Miksiköhän sitten on niin yleistä, että ihmiset kokevat tulevansa huonosti kohdelluiksi terveyskeskuksissa, kertoen kokemuksistaan, joissa aikaa ei saa, lääkäri ei tutki kunnolla ja palvelu on töykeää?

   Ne ovat jonkinlainen mittari palvelun laadulle. Terveyskeskuksiin voisikin laittaa asiakaskyselyn palvelun laadusta ja sairauden hoidosta tai hoitamattomuudesta ja mahdollisista seurauksista.

   On toki positiivisia poikkeuksia vahvistamassa sitä sääntöä, että ujompi asiakas ei kehtaa edes pyytää apua sairastuessaan, kun terveyskeskusten ensireaktio on "älä vaivaa meitä turhaan" ja hoitona pikainen käynti sairaanhoitajalla, joka sanoo, että tule uudestaan jos olet kuukauden päästäkin kipeä, tai sittenhän on ne ssri-mielialalääkkeet, joita jaetaan kuin sakkolappuja varmistamatta sopivuutta.

 • Julkista kehitettävä edelleen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ne, jotka ihannoivat vaikkapa USAn yksityispohjalle perustuvaa terveydenhuoltoa, voisivat tutustua siihen lähemmin. Raha puhuu ja vain raha. Ellet ole maksanut kalliita vakuutuksia, sinulla ei ole asiaa yksityisiin sairaaloihin ja nehän dominoivat siellä. Fakta on, että vakavasti sairastunut köyhä voi alkaa suunnitella hautajaisiaan.

 • T.Urpo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kerran kuskatessani sairasta isääni lääkäriin terveyskeskukseen pyysin hoitajilta että vaihtaisivat siteen jalkaani. Ei kuulemma kuulu hommiin, minun kun olisi pitänyt matkustaa toiselle puolelle kaupunkia toiseen pisteeseen asuinpaikkani perusteessa. Koko toimenpide olisi vienyt 3 minuuttia. Pikkuisen voisi järkeäkin käyttää.

  Kaverini meinasi kuolla sairaalan ensiavun rappusille kun huonokuntoisuutensa takia oli lähellä tajuttomuutta ja ei kyennyt itse hoitamaan asiaansa. Hoitohenkilökunta kulki ohitse ja ei välittänyt, onneksi taksikuski nosti sellaisen metakan että armon hoitajat vaivautuivat katsomaan, minkä seurauksena pikapikaa teholle.

  Koko hoitohenkilöstön voisi pistää vuosittain pakolliselle etiikan kurssille.

 • Palstatilallinen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  En tiärä kun en oo käyny. Ei täältä maan korvesta jaksa sairas ihminen lääkäriin mennä. Nuaret ja terveet vielä joskus kauppareisuillaan kertoo poikennensa kun tarttee ajokortti uusia.

  Kun vanha tullee kippeeks, niin sitä yritettään tulla toimeen ja aikaan sitä paranee jos ruakaa sattuu riittään tai sitten tullaan oikein helvetin kippeiks ja kuallaan pois. Mutta jos ruakakaan ei riitä ja etenkin talvella jos ei jaksa kantaa puita ja lämmittää pirttiä, sitä kuallaan pienempäänkin vaivaan.

  • Perinteet kunniaan

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Kiitoksia palstatilalliselle, joka nostaa perinteet kunniaan. Näinhän ne ovat edelliset sukupolvet asian kokeneet ja näin se syrjäkulmilla vieläkin on vaikkei sitä ole tilastotiedoksi saatettu. Nyt kun kylmät pirtit alkavat olla enimmäkseen ainakin talvella asumattomia, kansakunna omatunto saattaisi kestää senkin, että kirjattaisiin tapaukset joissa vanhus tai sairas on kuollut nälkään ja/tai kylmään.

 • ensio

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tämä poliitikkojen kuntauudistussekoilu on aiheuttanut eniten hämminkiä juuri julkisen terveydenhuollon puolella ja se näkyy myös palvelussa.Mutta se ei tarkoita että julkisen puolen hoitajat ja lääkärit olisivat huonompia.On vaan vaikeaa työskennellä tällaisen jatkuvan epävarmuuden keskellä.

  Yksityisellä puolella taas lääkäreille maksettavat järjettömän suuret palkkiot ovat aiheuttaneet siellä työskenteleville lääkäreille jonkinlaisen asennevamman.He ovat muuttuneet käytökseltään ylimielisiksi rahastusautomaateiksi joille potilas on vain rahastuskohde.Tyypillistä nousukaskäytöstä joka ei sovi tälle alalle.

  Ammattitaitoisia- ja taidottomia yksilöitä löytyy molemmilta sektoreilta.

 • Taito ei riitä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kunhan sinne ensin saisi ajan. Puhelimessa lääkäri käski tilata ajan LÄÄKÄRILLE. Mitä siitä sanotte ja ihmisellä on todella vakava sairaus. Nuoret opiskelevat lääkärit eivät kuitenkaan ole päteviä hoitamaan ihmisiä. Voi tätä aikaa kun kaikki menee päin sitä jotakin. Nuoret haluaa olla päälle päsmäreinä,mutta kun taito ei riitä.

 • Weckman

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ongelma täällä päin on se että lääkärit eivät puhu suomenkieltä vaan ruotsia ja siksi monet suomenkieliset käyvät yksityisillä.

  Suomen pitäisi olla kaksikielinen maa jossa palvelut pitäisi saada omalla äidinkielellään, mutta taitaa vaan toimia niin että se koskee vain ruotsinkielisiä.

  • koulutettu

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Minä pärjäisin sekä suomella että ruotsilla. Englantikin menisi. Menin päivystykseen pojan kanssa, kun epäilin aivokalvontulehdusta. Päivystäjä ei ymmärtänyt. Minun olisi pitänyt osata arabiaa. Lähete sairaalapäivystykseen oli niin käsittämätön, ettei lastenlääkäri ymmärtänyt muuta kuin pojan nimen ja iän.

   Mutta minä olenkin niitä turhan valittajia. Ah, miksi en opiskellut yliopistossa arabiaa?

 • erkkiinssi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Liukuhihnatyötä vaihruvalla työvoimalla - mitenkä se voisi mitenkään oikessti onniistua ?

 • Ei hurraamista

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Joskus jalka kipeytyi pahasti aina lenkkeillessä. Terveyskeskuksen lääkäri totesi jo ovella ”sähän pystyt vielä kävelemään”, eikä suostunut tutkimaan jalkaa. Pitäisi ilmeisesti odottaa liikuntakyvyn täydellistä menettämistä, ennen kuin saa tulla lääkäriin. Yksityisellä puolella jalasta löytyi selkeä ongelma, joka parani fysioterapialla.

  Kerran taas oli todella kova vastakipu, joka äityi vatsakrampeiksi. Lopulta krampit levisivät myös alaraajoihin, jotka nykivät hullun lailla. Mies ajoi päivystykseen ja minut otettiin sisään ensiapuun. Ensimmäisen tunnin ajan ei lääkäriä näkynyt missään, vain hoitaja kävi tuomassa minulle peiton ”koska sinulla näkyy olevan epätavallisen kovia vilunväristyksiä”. Kun lääkäri tuli vihdoin paikalle, annettiin suoneen jotakin lääkettä, joka tehosi välittömästi. Sen jälkeen sain lääkäriltä haukut, koska en ollut mennyt oman kotikunnan päivystykseen. Olimme käymässä appivanhemmilla ja omaan kotikuntaan olisi kyllä ollut aikas pitkä matka...

 • psori

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  onkohan tullut kerrottua liikaa tyoterveyslääkärille kun menin ihotautilääkärille psorin takia sain samaa salvaa kuin työterveyshuollossa ja sanottiin lopeta alkoholi lotraus ja tule sitten uudestaan

 • Aito Suomalainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kunnan terveyskeskuslääkärissä (päivystyslääkäreitä) kävin 5 kertaa ja ison kaupungin ilta-, yö- ja viikonloppupäivystyksessä lisäksi 3 kertaa. Yhteensä 8 kertaa saman vaivan takia 7 viikossa.

  Kahdeksas lääkäri hoksasi, mikä vialla!

  Tabletteja, jotka poistivat oireet!

  • Oman lääkärin potilas

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Päivystävät lääkärit ovat vain ensiapu ja hätä tapauksia hoitavia. Ei kannata mennä niihin. Nopeammin avun saan, kun menen omalle tuntemalle lääkärilleni, jolla on aikaa potilasta kuunnella eikä päivystä. Ajan saan viikon sisään yleensä.

 • hyvää palvelua

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tähän asti olen aina saanut hyvää palvelua terveyskeskuksessa. Nykyisin ei tarvitse jonottaakaan, kun sanotaan kellonaika milloin tulee paikalle. Kiitokset henkilökunnalle.

 • TYÖELÄMÄSSÄ OLEVA VM 1958

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kuopiossa Oma lääkärille pääsin parin tunnin sisällä soitosta ja toisen kerran jätin viestin, heti soitettiin ja aika onnistui myös samana päivänä. Erittäin hyvä palvelu, lääkäri ihmetteli, kun en maininnut mitään sairaslomasta..... Pikku vaivat korjaantuivat pienellä laskulla. Jatkossakin käytän ensin terveyskeskuksen palvelut, joita olen työelämässä yli 30 vuotta maksanut veroilla ja jos ei vaivat parannu, sitten vasta yksityiselle.

 • Hyvin vaihtelevaa hoitoa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Joskus hyvää ja asiantuntevaa, mutta liian usein töykeää palvelua ja joskus jopa virheellistä hoitoa.

 • Hesasta

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kovasti tällä valitetaan hoidon puutteesta ja arvauksista. Tuntuu kuin olisi sama levy kaikilla. Ovatkohan kaikki edes tk:ssa käyneet? Outoa on sekin, että yleislääkäri on ihmisten mielestä tk:ssa onneton tunari, mutta kun lääkäri siirtynyt yksityiselle puolelle työterveyslääkäriksi, niin ammattitaito paranee kummasti vaikka koulutuksessa ei ole tapahtunut mitään uutta.

  En voi itse valittaa. Olen Helsingin tk:sta saanut sen mitä tarvitsen ja vielä sinä päivänä kun itselle on sopinut. Tosin koskaan ei ole ollut varsinaisesti kiire ja on ollut varaa joustaa.

  Aikaa ja rahaa ei missään ole liikaa. On hyvä, että jollain lääkärillä on omaa järkeä sen verran, että ei määrää kaikkia tutkimuksia, joita potilaat ovat itselleen netistä keksineet. Varmaan on lääkärilläkin joskus vaikeaa, kun kaikkea ei voi osata ja ei koskaan tiedä, mitä seuraava tulija valittaa - tk:ssa kun ei voi valita potilaitaan vain silta erikoisalata, josta itse pitää ja jonka parhaiten hallitsee. Kielitaidottomuus vo

  • Hieno ja asiallinen kommentti

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   ...vaikka kirjoitustila loppui kesken.

   Minun terveyskeskus kokemukseni ovat hoidonkannalta positiivisia, vaikka hoidon ratkaisut eivät aina ole olleetkaan yhdellä käynnillä selvää.

   Kommentoida haluan kuitenkin ensiavuissa odottavien ihmisten jono valitusta. Itse olen tavallisesti varannut ajan, vaikka olen ollut kovaakin kipeä. Muutaman kerran kuitekin olen terveyskeskusten ensiapu paikkoihin joutunut menemään tapaturmien vuoksi. Samalla olen kuunnellut ja ihan tarkoituksella kysellyt hiukan millä vaivoilla ihmiset ovat liikkeellä. Päätelmäni on ollut, että näissä ensiapu pisteissä jonottaa runsaasti ihmisiä jotka voisivat varata ajan ihan huoletta päivän parin päähän. Lisäksi nämä pienemmillä, lähinnä vaivoilla, liikkeellä olevat ihmiset pitävät suurinta meteliä itsestää. He lisäksi hidastavat tosi kipeitten pääsyä ja lisäksi sitovat henkilökunnan ajan itseensä joko-minä-joko-minä kyselyllään. Käyttäkään nyt hyvät ihmiset edes vähän maalais-kaupunkilais järkeä. Kiitos.

  • kutistaja

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Tässä puhutaan asiaa. Ensiavussa ei tarvitse jonottaa, jos kansalaiset seudullasi tietävät kuinka näitä resursseja jakavat voivat tehdä sen toisiaan ajatellen. Muistan tutkimuksen jonka mukaan viidennes väestöstä kuluttaa neljä viidesosaa resursseista. He eivät valitettavasti olleet se sairain viidennes, vaan ehkä joukko joka on tottunut saamaan mulle-kaikki-heti. Näitä olisi joskus hyvä mietiskellä vaikka kyläkokouksessa tai asukastapaamisessa. Omia järkytyksiä olivat ne kiltit toisia ajattelevat, joiden olisi pitänyt rohjeta ensiapuun jo toissapäivänä - viimeistään. Ja ne vielä kuoleman kielissä pyysivät anteeksi "jos häiritsevät suotta"! "Kun he aatteli, että jos on sairaampia!" "Kun niin puhuvat lehdissä ettei riitä ajat". Niitä likkaparka sitten itkeskeli, kun tuli aamunejältä ensimmäinen tauko.

  • Hesasta

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Tosiaan jäi loppu näköjään pois.

   Tarkoitus oli lopussa todeta, että kielitaitoa voisi vaatia enemmän. Ei auta vaikka olisi hienosta eurooppalaisesta yliopistosta ja vaikka kuinka pätevä, jos ei ymmärrä mitä potilas sanoo tai potilas ei ymmärrä mitä lääkäri yrittää selittää.

  • kotttttka

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   heh..Kyllä ensin on vaiva ja sitten vasta google. Tk:n lääkärit ovat surkeata sakkia suurin osa.....+50v kokemuksella. Oma tietämättömyys puetaan buranaohjeeseen ja lähetteitä ei todellakaan kirjoitella, koska sehän antaa kuvan omasta tyhmyydestä ja tietämättömyydestä. On kymmenittäin esimerkkejä itselläkin vääristä diagnooseista, lääkkeet ostetaan ja roskikseen kun ei toimi. Tk lääkärithän ovat noviiseja usein, suoraan koulusta hommiin. Ja hoitavat sitä ihmisen ainutta, millä on tässä maapallolla mitään tekoa, eli ihmisen hengissä selviytymistä. Ja ottavat homman kuin vasemmalla kädellä. Jos tuollaisia henkilöitä olisi lentäjinä, niin voisi lentomatkusestelu siirtyä laivan päälle. - Mitäpä saa lääkäri kuolemantuottamuksesta...?.....muutaman satasen sakkoa ....ja homma jatkuu. Aina se vaan on tahaton vahinko. Eli, vastuu on niissä hommissa nollan...ja satasien välissä. Mutta jos on rahaa , niin toki voi aina mennä dos.tai proffalle. Heiltä ehkä jo löytyy tietoa.

 • Rajaton

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Säästöt ja kiire aiheuttavat ihan liikaa hoitovirheitä ja jopa kuolemantapauksia. Siksipä vastuuhenkilöitä pitäisi rankaista tuntuvasti - enkä tarkoita kiireessä ja paineen alla työskenteleviä lääkäreitä tai sairaanhoitajia, vaan niiitä suunnatonta palkkaa nauttivia päättäjiä kunnissa ja sairaanhoitopiireissä. Heiltä pitäisi omasta pussista rokottaa jokaisesta hoitovirheestä, mikä huonosta johtamisesta aiheutuu.

  Suomessa ei valvonta toimi terveydenhoitoalalla ja valittaminen ei juuri auta. Monestako langettavasta tuomiosta olette hoitovirheistä lukeneet? Kourallisesta, ja niiden rangaistukset ovat olleet lähinnä nuhteluita ja pieniä sakkoja. Virheitä, kiireestä, ammattitaidottomuudesta tai piittaamattomuudesta, tapahtuu kuitenkin jatkuvasti kauheita määriä.

  Nyt täytyisi etujärjestöjen herätä ja ryhdistäytyä, sekä aloittaa ennennäkemättömän voimakkaat toimet, jottei aikoinaan maamme ylpeydenaihe nro 1., eli "Ilmainen" ja tasokas terveydenhuolto kokonaan rapautuisi.

 • päänsärkyinen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Menin terveyskeskukseen (arvauskeskukseen) kovan päänsäryn takia. Minulla on diagnosoitu joskus aiemmin migreeni, joten minun päänsärkyäni ei koskaan oteta vakavasti. Tuolloinen päänsärky oli kuitenkin niin kova, etten kyennyt pitämään silmiä auki. "Arvauskeskuksen" lääkäri lähetti minut hierojalle, koska hänen mukaansa särky johtui siitä, että lihakset olivat jumissa. Minä menin ja päänsärky paheni. Menin takaisin "arvauskeskukseen" ja kysyin itse, että voisiko kyseessä olla aivokalvontulehdus, koska särkyä oli niskasta otsaan... Sitten vasta otettiin kokeita ja kun pitkän odottelun jälkeen selvisi, että tulehdusarvot olivat yli 200 (pitäisi olla alle 10) niin seuraavaksi olinkin ambulanssissa matkalla yliopistolliseen keskussairaalaan, jossa lääkäri totesi selkäydinnestenäytteen oton jälkeen, että onneksi sinulla ei ollut aivokalvontulehdusta - jos olisi ollut niin olisit saattanut jäädä siihen hierojanpöydälle! En ole tuon jälkeen käynyt terveyskeskuksessa 20 vuoteen!

 • Ei tutkita

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mikähän siinä on, että vaivaan kuin vaivaan tarjotaan nykyään joko lääkkeettömyyttä tai mielialalääkkeitä (joiden joukossa on monenlaista lisävaivaa aiheuttavia lääkkeitä)?

  Jatkotutkimuksia ei mielellään tarjota. Ehkä niitä saa jos osaa itse pyytää, samoin jotain lääkettä vaivaan voi saada jos osaa sitä pyytää. Se vaatii potilaan itse tekemää diagnoosia, sillä lääkärit eivät paljon tutki nykypäivänä.

  Potilas vain tulee ja menee ja lääketieteellisen pitkät opiskelut jäävät lähes kokonaan hyödyntämättä.

  Suomessa ei ole hyvä terveydenhuolto, vaikka periaatteessa kaikki voivat päästä lääkärille. Terveyskeskusten sisällä ihmisiä ei hoideta, osa potilaista jää sairastamaan ja sairastumaan vakavammin.

  Ei ole ihme, että tietyt sairaudet lisääntyvät, kun niitä ei tutkita ajoissa, eikä hoitoa ja tietoa saa silloin kun olisi vielä mahdollisuudet päästä vähemmällä.

 • Potilaan oikeudet ?

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Sanelupolitiikkaa, vallankäyttöä, tulkintoja sen kautta, mikä lääkärille, tai valituksen jälkeen, vastaavalle lääkärille sopii. Potilaan omiaa tietoa siitä, mikä auttaa ja mikä ei, ei kuunnella, eikä arvosteta. Hoidetaan diagnoosia, ei potilasta.

 • Sekä Että

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Olen Helsingissä asuessani joutunut muuttamaan usein ja siten kokemuksia terveyskeskuksista löytyy. Vielä 15 vuotta sitten homma jotenkin toimi. Sittemmin ei toimi. Aikoja ei saa kuin akuutteihin vaivoihin, ja sittenkin akuuttiudesta riippuen ajan voi saada 2-3 viikon päähän. Näin kävi kun totesin rinnassa kyhmyn: terveyskeskukseen 2,5 viikon päästä, sieltä mammografiaan 8 viikon päästä. Onneksi ei ollut syöpää. Nyt kun saa valita terveyskeskuksen vaihdoinkin sitten sellaiseen, joka 20 vuotta sitten toimi. Ja tuntuu toimivan edelleen. Ajan saa melko nopeasti ja asiallisen hoidonkin. Omalääkäriä en tosin ole tavannut ikinä, hänelle saa vain kiireettömiä aikoja. Hyvä että kiireettömiäkin aikoja siis saa.

 • yksPäivitys

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Meni tk- lääkäriin hengenahdistuksen vuoksi. Se todellakin oli henkihaukkana oloa..Olin tuolloin 47vuotias, ei ylipainoa, ainoastaan epäsäännöllinen vuorotyö rasitteena.

  Oli kesäaikaa ja kandi lääkärinä töissä, jota kuitenkin auskultoi vanhempi kolleega. Tämä tk-lääkäri (vanhempi) tutki, ja kirjoitti Cipramil (mielenterveyslääke) lähetteen, kun mitää vikaa ei minulle löytänyt. Kandi kuitenkin vielä tämän jälkeenkin jäi miettimään, mikä minulla oikein on, ja vielä viimeksi sanoi, että otetaanpas verenpaina. No, se otettiin ja se oli 167/ 117. Siitä hengenahdistus. Kuitenkaan en verenpainelääkettä saanut, enkä sairauslomaa, vaan menin sitten yövuoroon henkihaukkana. Yövuorosta selvittyäni, tilasin ajan yksityiselle ja pyysin elämäni ensimmäiset verenpainelääkkeet. Syön lääkkeitätänäkin päivänä, mutta nyt pidän pintani, enkä usko enää yhtäkään lääkäriä, vaan kolmea.

  Lääkärillä pitää olla vastuu tekemästään työstä, joten tänne saatava myös lääkäreille korvausvastuu väärästä diagnoosista

  • Lääkäreitä monenlaisia

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Suomen terveyskeskuksissa on monenenlaisia lääkäreitä.

   Pitkään alalla olleita suomalasia lääkäreitä, jotka eivät käy alan jatkokoulutuksia. Tiedan tapauksen, jossa pitkään ollut tk. lääkäri kirjoitti

   vanhemalle potillaalle 2 sydänlääkettä,

   jotka eivät sopineet yhteen, vaikutus oli vastakkainen.

   Potilas tunsi hengeahdistusta ja sai lääkityksen vuoksi sydänkohtauksen.

   Tk:n vuodeostolla toinen nuorempi lääkäri huomasi lääkitysvirheen ja

   kun lääkitys muutettiin, niin kaikki oli OK.

   Sama tk. lääkäri toimii edelleen ja vastaavia tapauksia on edelleen.

  • Lääkärit vastuuseen!

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Hyvä idea.

   Lääkärit lailla vastuuseen hoidon ammattitaitoisuudesta.

   Ehkä se potkii enemmän kuin lääkefirmojen porkkanat.

   Ja oikeaan suuntaan. Asiakkaiden terveydentilan kohenemiseen.

 • riitjof

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Olen muuttanut turkuun -98 ja saanut erinomaista hoitoa, niin omalla Kirkkotien terveysasemalla, kuin myös Pääskyvuoren hammashoitolalla.

  Kumpaakaan en vaihtaisi pois.

  On ollut asiallista, hyvää hoitoa ja on ohjattu jatkotutkimuksiin, jos on ollut tarve.

  Kiitos ja tsemppiä, niin hoitajille, kuin tohtoreille.

  T. Kiitollinen asiakas, ikää 37 ja duunari

 • Olli50

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kävin vuosia sitten lääkärissä, eikä silloin ollut mitään valittamista kohtelussa. Sittemmin olen liikkunut enemmän ja laihduttanut, eikä lääkärissä ole tarvinnut käydä moneen vuoteen. Reseptit ne uusivat määräajoin. Olen tyytyväinen elämääni ilman hoitoa. 63v.

 • Riihimäessä asiat toisin

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Olen 5-kymppinen ukko ja onneksi terve. Viime talvena oli 2 asiaa kunnalliseen terveydenhuoltoon. Ensimmäinen oli kipeä takahammas josta olin valitellut jo aiemminkin. Vieläkään vikaa ei löytynyt. Minulle "oma" kunnallinen hammaslääkäri määräsi juurihoidon eli kolme istuntoa tuolissa. Ensimmäisellä kerralla oli keikkalääkäri. Hän katsoi koneelta tilanteen ennen hoitoa. Hän pyysi (vakituisen) hammashoitajan kuiskuttelemaan kanssaan ja kuulin hänen ehdottavan poistoa vaikka ohjeissa oli juurihoito. Hoitaja sanoi, että kyllä täällä annetaan juurihoito. Keikkalääkäri oli ilmeisesti HUS-alueelta jossa juurihoito ei ole 50 täyttäneiden juttu. Sain juurihoidon kolmella visiitillä ja homma kunnossa.

  Toinen visiitti kunnalliselle puolellle oli se kun tein lumitöitä. Selkäni tuli niin kipeäksi, etten päässyt edes lattialta ylös. Heti maanantaina aluesairaalan ensiapuun. Sängylle makoilemaan hoitajan avustuksella. Lääkäri tuli moin 15min kuluttua. Diagnoosi ja hoidot n.tunti. KIITOS RIIHIMÄKI

 • opiskelija

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Olen pari kertaa turvautunut terkkariin, kun ylioppilaiden oma systeemi on ollut suljettu tai liian kaukana. Kaksi antibioottikuuria ja yhden avohaavan paikkauksen olen kaikki saanut käteen parin tunnin sisällä siitä, kun terkkariin olen ollut ekan kerran yhteyksissä ongelmieni tiimoilta. Myös rokotukset ja testit ovat kaikki sujuneet erittäin jouhevasti. Terkkarini on ison paikkakunnan aika iso yksikkö.

  Käytän terkkaria vaikka minulla on vakuutus.

 • pk

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Terveyskeskukset saisi lakkauttaa. Minulla on tapana sanoa: on sama meneekö lääkärille vai lastentarhaan, lopputulos on sama.

  Surullista kun kuitenkin ihmisten pitäisi tietää edes laboratoriotulokset, mutta osaavatko lääkärit edes niitä lukea. Täytyy vain tässä toivoa ettei tarvitse vaivojaan mennä valittamaan.

 • eläkeläinen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  olensaanut hyvää palvelua terveyskeskuksessa.lääkäriinolen päässyt samanapäiväna,rippuu sairaudesta.

 • Opiskelija

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Muutoin mukava ja pätevän oloinen terveyskeskuslääkäri diagnosoi viime kesänä tulehtuneen ihottumani väärin, tuloksena viikkojen antibioottikierre joka olisi ollut vältettävissä.

 • sydämen vajaatoiminta

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Sydänlääkäri suositteli minulle sydämen vajaatioimintaan liittyvään selkäkipuun hierontaa ja fysioterapiaa. Terveyskeskuslääkäri kirjoitti kyllä .lähetteen, mutta kysyi haluanko ilmaisen hoidon kunnalta- sen saa kuuden kuukauden päästä- vaiko hoidon yksityiseltä, jonka saan heti,mutta joudun maksamaan siitä kela-korvauksen jälkeisen erotuksen. Kun selkä ei muuten parane ja tarvitsen avun heti, en voinut odottaa puolta vuotta, vaan jouduin valitsemaan yksityisen. Tämäkö on sitä kuntalaisten palvelua hädän hetkellä?

  • tulotaso=terveydentila

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Eikös sitä tutkittukin juuri, että terveysongelmat ja tulotaso ovat entistä enemmän sidoksissa toisiinsa.

   Siis köyhillä ei ole varaa hoitaa itseään yksityisellä, rikkailla on, ja kunnallisella puolella ei hoitoa saa, ainakaan tarpeeksi hyvää.

 • Urpo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Omalla kohdallani on sattunut sekä hyviä, että tosi huonojakin kokemuksia terveyskeskuksien lääkäreistä.Tällä hetkellä joudun käymään suuren yksityisen, moni kansallisen terveyspalveluja tuottavan yrityksen "arvauskeskuksessa" ja sen laitoksen toiminta on aivan sieltä huonommasta päästä.Toivottavasti suomessa ei olla kokonaan luopumassa yhteiskunnan/ kuntien järjestämästä terveydenhuollosta. Mielestäni ko. palvelut kuuluvat yhteiskunnan hoitaa ja järjestää kansalaisilleen ja ne maksetaan verorahoillamme. On tosi epäoikeudenmukaista, että ihmisen sairauksilla bisnemiehet/ isot ulkolaiset terveyspalveluyritykset tulevat ja valtaavat markkinat ja rikastuvat, potilas maksaa ja yhteiskunta, sillä monesti yksityisen puolen potilasta joudutaankin hoitamaan esim.keskus-sairaaloissamme. Olen tosi kiitollinen, kaikesta huolimatta, yhteiskuntamme järjestämiin terveyspalveluihin. Itse sain apua heti, kun elämäni oli ns.kriittisessä vaiheessa, silloin systeemi toimi ja yllätti itse potilaankin.

 • Mummo 70

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Meillä täällä pienellä paikkakunnalla (Vehmaa) on todella ihana henkikökunta terveyskeskuksessa.

  Kaikki pelaa hyvin ja henkilökunta yrittää järjestää tohtoriajan parhaansa mukaan kiireellisissä tapauksissa. Olemme omasta ja vaikeasti sairaan mieheni puolesta todella kiitollisia ystävällisestä ja auttavasti palvelusta. Erityisesti kiitos vastaanottohenkilökunnalle, jotka pitävät huolta asiakkaistaan vaivojaan säästämättä ja aina löytävät jonkun ratkaisun ongelmaan. Nuorehkot lääkärimme toimivat erinomaisesti ja poistavat rauhallisella ja ystävällisellä käyttäytymisellään asiakkaaiden pelot ja, jos eivät itse löydä vaivaan ratkaisua, lähettävät tutkittavaksi asiantuntijalle. Kotihoidostakin saa lääkärin käymään nopeasti kotiin, kun tilanne vaatii. Toivoisin tietysti, että kaikilla suomalaisilla olisi vain myönteistä sanottavaa terveyskeskuksiensa palvelusta. Mutta tuntuu, että pääasiassa tyytymättömät vastaavat haastatteluihin.

 • rane

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Espoon puolarmetsän sairaalassa on ollut omalääkärinä nainen, tohtori SS. Potilas käynneilläni olen aina saanut avun ja erikoistapauksissa lähetteen tarvittavaan hoitoon.

  Tyypillisenä miehenä menen lääkäriin kun olen tosi kipeä, jolloin saa moitetta ettei ole tullut aikaisemmin. -Mitä sitä pienistä valittamaan....

  Tätä omalääkäriäni on arvosteltu ettei anna saikkua! Mitä sitä terveille luspereille antamaan...?

  Ajanvaraus on mitä on, tietty täytyy tapaukset priorisoida? Jonoja näemmä on.

  Kuitenkin olen kokonaisuuteen tyytyväinen, toistaiseksi....

 • Mumppi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Viime akoina olen olllut erittäin tyytyväinen Helsingin Kallion terveysaseman toimintaan. Selvästikin sitä on petrattu. Palvelut toimivat. Olen päässyt hyvin vastaanotoille, eikä aikaa ole tarvinnut jonottaa puhelimessa takaisinsoittojärjestelmän ansiosta. Lääkäreillä on ollut aikaa ja palvelu on ollut miellyttävää sekä yleislääkärillä että hammaslääkärillä.

 • vääpeli vastaa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Vaikeaa saada ajanvarausta lääkärille. On tehty joka tavalla vaikeaksi, Kafkakin olisi ymmällään jos soittaisi meidän terveyskeskuksen ajanvaraukseen. Siinä sitä joutuu selittämään vaivaansa puhelimessa henkilölle jolla ei tietääkseni ole edes sairaanhoitajan koulutusta.

  Työterveyslääkärin vastaanotolla olin lähes viisi vuotta sitten, ja nyt yritän päästä työuran jälkeen terveyskeskukseen vastaanotolle.

 • Jurppii

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Yli 80-vuotias keltainen, äärimmäisen kivulloinen isäni lähetettiin terveyskeskuspäivystyksestä kotiin neljän tunnin siellä istumisen jälkeen, kuivuneena, ummetusta useita päiviä poteneena ja sekavana. Aamulla hän olikin sitten siinä kunnossa, että ambulanssilla keskussairaalaan ja tippaan. Diagnoosi: sappitiehyet täysin tukossa, asennettava suntti välittömästi.

  Päivystämässä oli kandi, joka tuskin tiesi, mitä sisätaudit tarkoittavat, saati että olisi ihmetellyt voimakasta keltaisuutta silmänvalkuaisissa ja ihossa. Tämä tapahtui toissa viikolla ja nyt äiti on tähystetty kahdesti ja leikattu kerran, uusi leikkaus edessä, jos (JOS) kunto ikinä sitä sallii enää. Terävä ja kovasti pyöräilevä pappa on nyt sekava petipotilas, jolla on huuhteluletku vatsanahan läpi ulos, kovat kivut ja jalat täysin toimimattomat.

  Toivoisin, että kun kuntiin kandeja palkataan, heillä ei olisi niin korkea kynnys soittaa sille oikealle lääkärille ja kysyä, mitä ihmettä tämä voi olla.

 • PSYK.ASIANTUNTIJA

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Eimissään nimessä voida puhua nuorten lääkärien asiantuntemattomuudesta

  terveyskeskuksissa joita jotkut nimittävät ivallisesti " arvauskeskuksissi ".

  Nuoret lääkärit ovat aina tehneet parhaansa saamansa korkean koulutuksen

  pohjalta.

  Valittajia on aina ollut ja tulee olemaan.

  60-70 -luvulla vaan ei ollut nettiä jossa olisi saanut julkisesti "räksyttää" pahaa

  oloaan kun ei heti parantunut ensimmäisen lääkärissäkäynnin jälkeen.

  Nykyään lääketiedekin on kehittynyt ja nuoret opiskellessaan joutuvat paljon

  suurempien ongelmien eteen kuin 60-luvulla.

  Koittakaa vaan hyvät kansalaiset malttaa mielenne jotta uudet SOTE-alueet

  voisivat mahdollistaa lähipalvelut työtä nuorille lääkäreille julkisella sektorilla

  terveyskeskuksissa palvelemaan teitä.

  UNOHTAKAA AINAINEN VALITTAMINEN JULKISESSA MEDIASSA.

 • espoolainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kokemukseni terveyskeskuksestani ovat hyviä. Viimeksi pari viikkoa sitten vaimoni oireet veivät terveydenhoitajalle tehdyn puhelun jälkeen päivystykseen ja siellä lääkärille, pika-CRP-kokeeseen, röntgenkuvaan, laboratoriotutkimuksiin ja uudelleen lääkärille, joka tulkitsi siihen mennessä saadut tulokset. Seuraavana päivänä toinen lääkäri vielä soitti lopuista tuloksista ja antoi neuvoja, mikä yllätti positiivisesti. Päivystyksen ulkopuolellakin toiminta on ollut hyvin sujuvaa ja asiantuntevaa.

  Kunnallinen terveyspalvelu tarjoaa palveluja, joita en yksityiseltä tai työterveyshuollolta saa, mm. terveyskansion, päivystyksen, kroonisen sairauteni hoidon ja mahdollisuuden käydä missä tahansa pääkaupunkiseudun julkisessa sairaalassa tai terveysasemalla laboratoriokokeissa. Haittapuolina ovat lääkäreiden suuri vaihtuvuus terveysasemilla ja terveyskeskusmaksu, jota ei työterveyshuoltoon tarvitse maksaa.

 • Muutoksia, henkilökunta!

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Olisiko hoitajien ja lääkäreiden hyvä käydä läpi tämän keskustelun kommentit. Ilman ylimielistä suhtautumista. Kehittämismielessä. Rehellisesti.

  Tähtäimenä entistä parempi terveydenhuolto ja ihmisten arvostus naamasta ja lompakosta riippumatta!

  Terveyskeskuksilla ja lääkäreillä on suuri eettinen vastuu. Joka ei siihen kykene, ei kuulu terveydenhoitoalan ammattiin. Koulutuksessa tulisi paneutua enemmän nykyterveydenhuollon epäkohtien korjaamiseen.

  Lakeja potilaan oikeuksia ja turvallisuutta parantamaan, hoito kuuluu kaikille!

 • efraim

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Aivan loistavaa ollut palvelu ainakin Myyrmäen terveysasemalla!

 • Nakkipaketti

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  En ole käynyt terveyskeskuksessa vuoden 2006, kun ostin yksityisen sairauskuluvakuutuksen. Maksetaan lääkkeet ja lääkärin palkkiot taysmittaisina takaisin. Kun olen parissa laikkauksessa ollut, niin kirurgisen osaston päähoitaja soittaa ja kysyy koska haluat leikkaukseen ja sanon mikä aika minulle sopii, ja saikkupäivistä saa vakuutusyhtiöltä päivärahaakin sivutuloverokortilla.

 • VF

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Itse sairastuin aivoinfarktiin 33-vuotiaana. Sain kuntapuolella parhaan mahdollisen hoidon, kuntoutuksen ja olen terveysasemalla seurannassa. Mitään pahaa sanottavaa minulla ei kunnallisen terveydenhuollon toiminnasta ole. Ikinä minulla ei myöskään ole ollut ongelmia saada aikaa terveysasemalle ja saamani hoito on aina ollut hyvää.

  Suurin ongelma lienee se, että ihmisten odotukset terveysasemille ovat epärealistiset. Kuvitellaan, että lääketiede on eksaktia tiedettä ja jokainen sairaus diagnosoidaan välittömästi ja ilman ongelmia. Lisäksi jokaisesta vaivasta pitäisi päästä välittömästi lääkärin vastaanotolle, vaikka lähes kaikki yskät paranevat yskimällä, kuume levolla ja juomisella sekä kivut ja säryt kipulääkkeillä ja levolla.

  Noita tarinoita lukiessa huomaa, ettei ihmisillä ole realistista käsitystä sairauksista. Mm. flunssan jälkeen voi tulla sydäninfarkti ja kaatunut vanhus voi saada aivoinfarktin ja sille ei välttämättä ole järkeä tehdä yhtään mitään. Ja se on aivan normaalia.

  • Urpo

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   No olipa karmeaa luettavaa, että vanhuksien vaivoille ei kannata tehdä mitään, oletkohan itse peräti ns. "lääkäri". Onneksi omalle isälleni infarktin sattuessa, tehtiin jotain, ohitusleikkaus, oli 71 vuotias sotainvalidi. Elikin vielä toimenpiteen jälkeen 14 vuotta.

  • Nikamarikki

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Ollessani toisella paikkakunnalla vuorotteluvapaalla loukkasin selkäni pahasti ja kävin lääkärillä paikallisessa pohjoiskarjalaisessa terveyskeskuksessa "akuuttina" tapauksena. Lääkäri ei olisi millään ottanut edes röntgenkuvaa vaan lähettänyt särkylääkereseptin kanssa kotiin, mutta loppujen lopuksi suostui. Hän väitti kuvat saatuaan, ettei murtumaa ollut ja oli kuulemma käynyt näyttämässä kuvaa kollegallekin, pyysi tulemaan uudestaan jos vointi ei kohene. Kipuilin pitkään ja kuljin alkupäivät kaksinkerroin, ihmettelin kun selkä ei parantunut ja yritin päästä uudestaan samalle lääkärille, nyt pääsy evättiin jos vastaanotossa "ulkopaikkakuntalaiselle". Palatessani töihin työterveyslääkäri osoitti sormella nikaman murtumakohdan röntgenkuvasta.

  • Valitettavasti

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Ihmisiä priorisoidaan sen mukaan miten tärkeitä kukin heistä on yhteiskunnassa. Valtionpalveluksessa oleva ministeri pääsee rekkamiehen ohi leikkausjonoissa. Se on väärin.

  • VF

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Meinaatteko te ihan oikeasti, että kaikkien ihmisten kaikkia vaivoja pitäisi aina hoitaa kaikilla käytettävissä olevilla keinoilla?

   Silloin kun resursseja ei ole rajattomasti, niin täytyy priorisoida. Jos sitä ei ymmärrä, niin on aika hukassa.

 • Ruudun takaa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Erinomaista hoitoa - ja ilman kohtuuttomia jonotuksia. Kyseessä on noin 10 000 asukkaan kunta.

  Terveyden- ja sairaanhoito kuten ihmisten sivistäminenkin kuuluvat ilman muuta yhteiskunnan kustannettaviksi.

 • Erittäin hyvää hoitoa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Olen saanut vuosien mittaan erittäin hyvää hoitoa Tampereen terveyskeskuksissa.

  Jo tämän jutun otsikko ärsyttää; kenelle on eduksi julkisten palvelujen mollaaminen! Ajaako tämäkin media yksityistämistä, mikä ei toimi terveyden- eikä vanhustenhuollossa. Näyttöähän siitä on.

  Kysehän on siitä, miten asiat järjestetään ja jos ei julkiseen terveydenhoitoon laiteta rahaa, niin syntyy jonoa ja hoitoonkaan ei ehditä tarpeeksi paneutua.

  Luodaan myös asennetta ja kuvaa, että tk olisi vain läpikulkupaikka nuorille lääkäreille.

  Olen saanut erittäin hyvää hoitoa, eikä aikoja ole tarvinnut jonotella, myös puhelinyhteydenotot lääkäriltä potilaalle ovat sujuneet hyvin.

  TAYS:ssa sen sijaan on jskus ollut hoitajilla asenneongelmaa; olen joutunut sinne viikonloppuisin ja usein perjantaisin (huonoa tuuria) toiminnallisten vatsavaivojen takia ja joskus tuli tunne, että minut niputetaan juomaongelmaisten joukkoon.

  Lisää rahaa terveydenhuoltoon! Rajaa esim. pääoman verohelpotuksille!

 • Entinen pitkäaikaistyötön

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Niillä on niin vähän lääkäreitä, ettei aikoja ole antaa, ellei kuulu ilmeisesti jotenkin tärkeämpään porukkaan. Olen mennyt terveyskeskuksen luukulle vaatimaan aikaa, silloin pyytävät selittämään oireita ja nämä toimistotyöntekijät antavat tämän perusteella lonkalta vaan kotihoito-ohjeita. Näin on tapahtunut useampaan kertaan vuosien varrella, erilaisissa tilanteissa. Kerran valitin jonnekin tosi korkeaan instanssiin, sieltä opastettiin miten valitetaan. Tulos kuitenkin terveyskeskuksessa, ettei valituskirjeeseeni vastattu mitenkään eikä pitkittyneisiin flunssanoireisiin (1/2 vuotta) tullut apua. Sitten tein ratkaisun: vaihtoehtohoidot toimivat useassa tapauksessa eikä tarvitse häiritä arvon sairaanhoito-alaa ollenkaan.

 • toivonsa menettänyt

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Minulla oli melko lailla ylomääräisiä lisälyöntejä, joten menin päivystykseen, josta kehotettiin tarkkailun jälkeen menemään omaan terveyskeskukseen lääkityksen määrittämiseksi.

  Vastaanotolla terveyskeskuskuksen ylilääkäri toetose, että emme hoida lisälyöntejä! Minulla olivat niskavaivat myös pahentuneet ja esitin vastaanotossa niskan kuvausta, koska aikaisemmin jo oli todettu pahoja kulumia. Lääkäri totesi, ettei hänellä ole määrätä uusia läkkeitä, muuta jos itse keksit jotain, niin tule kiireesti, jotta voimme kirjoittaa reseptin.

  Olin muutama vuosi aikaisemmin hyvin perusteellisen terveyskeskuslääkärikeskustelun jälkeen saanut lähetteen käupungin fysiatrian poliklinikalle jhoitotoimenpiteiden suunnittelemiseksi. sain kieltävän vastayksen, koska nikamasiirtymät ja niveltrikot ovat normaaleja minun ikäiselleni- siis toteaminen ilman, että minua tai kuvia tutkittiin. Nyt en liiku enää kivutta ja selän rasittumisen takia vietän iltäpäivästä lähtien sohvalla, kipujen kanssa.

 • Sirpale

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Äiti päätyi terveyskeskukseen sydänkohtauksen takia. Siellä lääkäri tuputti Buranaa, vaikka siihen olisi kaivattu liuotushoitoa. Jos se olisi tehty jo terveyskeskuksessa, äiti olisi elossa. Terveyskeskus on todellakin arvauskeskus.

 • Sairastelija

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ihan puppua, että yksityisellä saisi selvästi parempaa hoitoa. Ajan saa nopeammin, se on totta. Sen sijaan yleislääkärin ja välillä muidenkin diagnoosit ovat sitä samaa terveyskeskus tasoa. Itse olen saanut vääriä diagnooseja lähinnä yksityisellä sektorilla, jossa erikoistunut lääkäri on lähetteen perusteella todennut yleislääkärin kuvitelleen omiaan. Hoito on Suomessa laadukasta myös kunnallisella puolella, kun vain joskus pääsee sinne lääkärille asti.

 • Liikaa vaihtelua

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Paljon olisi muutettavaa potilaiden kohtaamisessa, lääkäriaikojen saamisessa, hammashoidon jonoissa, hoitajien käytöksessä asiakaspalvelijoina ja toimimattomien, koekaniini-lääkkeiden tai muuten väärien lääkkeiden määräämisissä.

  On myös toimivia terveyskeskuksia ja oikealla työmoraalilla työskenteleviä lääkäreitä ja sairaanhoitajia. Ja paljon ei-toimivia.

  Joten: Kiitos lääkäreille, jotka eivät ole välinpitämättömiä!

  Hyvistäkin kokemuksista huolimatta yleinen potilasturvallisuus on Suomessa vaarassa ja tasa-arvoisuus ei toteudu hoitoon pääsemisen ja hoitokäytäntöjen vaihdellessa aivan liikaa paikasta ja lääkäristä riippuen.

Tuoreimmat aiheesta: Osallistu

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä