Kuopio |

Terveyskioskeja Pohjois-Savoon

Pohjois-Savoon perustetaan tämän talven aikana kolme terveyskioskia. Kioskit sijoitetaan esimerkiksi kauppakeskuksiin, ja niihin on tarkoitus tuoda matalan kynnyksen terveyspalveluja muun muassa kiireisille tai syrjäytymisvaarassa oleville ihmisille.

Kuva: YLE / Jan Hynnä

Kuopion terveysjohtaja Matti Pietikäisen mukaan kioskien sisältö on vielä hieman avoin, mutta terveydenhoitajan, sairaanhoitajan ja fysioterapeutin vastaanoton lisäksi kioski voisi tarjota muun muassa farmaseutin tai ravitsemusterapeutin palveluja. Mukaan toimintaan tulisi mahdollisesti myös erilaisia yhdistyksiä, jotka voisivat pitää kioskissa esimerkiksi omia teemaviikkojaan.

Kuopioon ja Varkauteen perustetaan kiinteä toimipiste, Ylä-Savossa kioskin on tarkoitus liikkua pyörien päällä paikasta toiseen.

Kaksivuotisena kokeiluna toteutettavien terveyskioskien kustannusarvio on noin 1,5 miljoonaa euroa. Puolet summasta katetaan kuntien saamalla EU-tuella.

Erilaisilla periaatteilla toimivia terveyskioskeja on perustettu Suomeen jo useita. Enimmäkseen niistä saadut kokemukset ovat olleet positiivisia.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Kuopio

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä