Kotimaa |

Thaimaan poliisi pidätti WinCapita-epäillyn

Thaimaan poliisi on pidättänyt yhden WinCapita-pyramidihuijauksesta epäillyn suomalaismiehen. Pidätyksestä kertoi Thaimaan valtiollinen televisio. Se välitti myös kuvaa poliisin tiedotustilaisuudesta. Suomen viranomaisten pyynnöstä Thaimaa luovuttaa miehen Suomeen.

Poliisin tiedotustilaisuus Wincapita-huijauksesta epäillyn pidätyksestä. Valokuvaajia rivissä kuvaamassa pidätettyä.
Kuva: MOCT

42-vuotiaan suomalaismiehen pidätyksestä vastasi Thaimaan maahanmuuttopoliisi. Thaimaan valtiollinen televisio lähetti sunnuntaina iltapäivällä poliisin tiedostustilaisuudesta kuvamateriaalia. Siinä suomalaismies on poliisin tiloissa, ympärillään paikallisia viranomaisia. Pöydällä hänen edessään on suomalaiset henkilöllisyystodistukset ja kymmenittäin luottokortteja.

Keskusrikospoliisi vahvistaa YLE Uutisille, että mies on otettu kiinni. Hänet toimitetaan Suomeen, mutta aikataulusta ei vielä kerrota.

Nyt pidätetty mies vangittiin Suomessa poissaolevana jo viime vuonna. Samalla hänestä annettiin kansainvälinen pidätysmääräys.

WinCapitan pääepäilty on pidettynä Oulussa. Hänen omaisuuttaan on takavarikossa.

Sijoitusklubi WinCapitasta on tehty kaikkiaan noin 2 250 rikosilmoitusta. Keskusrikospoliisin mukaan asianomistajien kärsimät vahingot ovat ainakin 33 miljoonaa euroa. WinCapita-tutkinnan aikana vakuustakavarikkoon tai hukkaamiskieltoon on asetettu 17 miljoonaa euroa.

Poliisin tietojen mukaan klubissa on yli 10 000 sijoittajaa. Osa klubilaisista puolustaa yhä WinCapitan toimintaa ja kiistää poliisin epäillyt väärinkäytöksistä.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä