Helsinki |

TomTom: Helsingin ruuhkat pahenivat viime vuonna

Ruuhka-aikoina automatkat kestävät Helsingissä ja Turussa lähes neljänneksen normaalia kauemmin. Tampere oli neljästätoista Pohjoismaiden vertailukaupungista ruuhkattomin.

Lunta sataa Helsingissä, autot seisovat ruuhkassa
Kuva: Yle

Helsinki on noussut Pohjoismaiden kolmanneksi ruuhkaisimmaksi kaupungiksi, ilmenee navigaatioyhtiö TomTomin tekemästä selvityksestä. Helsingin sijoitus nousi yhdellä sijalla vuodentakaisesta vertailusta.

Selvityksen mukaan ruuhkaisin kaupunki Pohjoismaissa on Tukholma ja toiseksi ruuhkaisin Oslo. Turku on selvityksessä kuudennella sijalla. Helsingin ja Turun väliin mahtuvat Stavanger ja Uppsala.

TomTomin ruuhkaindeksi mittaa sitä, kuinka paljon kauemmin matka kestää ruuhka-aikana verrattuna normaaliin tilanteeseen.

Helsingissä matkat kestävät  viime vuonna ruuhka-aikaan keskimäärin 23 prosenttia kauemmin kuin ruuhkattomaan aikaan. Ruuhka-ajan matkojen kestot kasvoivat Helsingissä viime  vuonna yhdellä prosenttiyksiköllä.

Selvityksessä verrataan liikenteen ruuhkaisuutta lähes kolmessa sadassa kaupungissa. Maailmanlaajuisessa vertailussa Tukholma löytyy sijalta 60 ja Helsinki sijalta 99. Maailman ruuhkaisimman suurkaupungin titteli kuuluu Mexico Citylle.

Tuoreimmat aiheesta: Helsinki

Pääuutiset

Kotimaa

Hurja ennuste F-Securen Hyppöseltä: Tekoäly tekee ohjelmoijista työttömiä

Mikko Hyppönen.

Tekoäly on mullistanut työnteon tietoturvayhtiö F-Securella. Kaksitoista vuotta kehitetty tekoäly seuloo väsymättä haittaohjelmia. Ihmiset voivat keskittyä vaikeimpiin tehtäviin. Tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen uskoo, että vielä suurempi mullistus nähdään pian, kun tietokoneet alkavat kirjoittaa virheetöntä ohjelmakoodia. Yle tutustui tekoälyn käyttöön haittaohjelmien metsästyksessä, robotiikassa ja puheentunnistuksessa.

USA:n vaalit

Loka on lentänyt aina Yhdysvaltain presidentinvaaleissa – miksi demokraatit ovat aaseja ja republikaanit norsuja?

Yhdysvaltain presidentinvaaleissa on alkamassa loppukiri, kun demokraatit nimeävät Hillary Clintonin ehdokkaakseen maanantaina alkavassa puoluekokouksessa. Naapurileirissä on jo aloitettu kiivas lokakampanja häntä vastaan, ja myös republikaanien Donald Trump saa oman osansa. Lähes 200 vuotta sitten erästä ehdokasta haukuttiin aasiksi. Siitä syntyi demokraattien logo.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä