Turku |

Toriparkkilausunnot kritisoivat hanketta

Turun kaupunginhallitus muutti oleellisesti Turun hallinto-oikeudelle tarkoitettua lausuntoa keskustan asemakaavasta tehdyistä valituksista. Kaava mahdollistaa maanalaisen pysäköintilaitoksen rakentamisen. Alkuperäinen lausuntoehdotus olisi pitänyt suunnitelmaa lainmukaisena. Nyt vallalle pääsi kielteisempi kanta.

Turun kauppatori.
Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Hyväksytyksi tuli vihreiden Katri Sarlundin tekemä muutosehdotus, jonka mukaan asemakaavassa ei ole korjattu niitä puutteita, joiden vuoksi korkein hallinto-oikeus kumosi sen aiemmin. Päätös syntyi äänestyksen jälkeen luvuin 8 - 5. Vähemmistön muodostivat neljä kokoomuslaista ja yksi Sdp:n edustaja.

Apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtasen alkuperäisessä lausuntoehdotuksessa todettiin, että kaavapäätös on lainmukainen, joten valitukset tulisi hylätä.

Myös toriparkin esisopimuksesta annettava lausunto muuttui alkuperäisestä. Hyväksytyksi tuli jälleen Katri Sarlundin ehdotus, jonka mukaan esisopimus ei ole kaupungin edun mukainen. Äänestysnumerot olivat nyt 7-5. Rkp:n edustaja äänesti tyhjää.

Lausunnot on tarkoitus alistaa vielä valtuuston käsiteltäväksi. Viime kesäkuussa valtuusto hyväksyi keskustan kaavamuutoksen tiukan äänestyksen jälkeen yhden äänen erolla.

Tuoreimmat aiheesta: Turku

Pääuutiset

Kotimaa

Hurja ennuste F-Securen Hyppöseltä: Tekoäly tekee ohjelmoijista työttömiä

Mikko Hyppönen.

Tekoäly on mullistanut työnteon tietoturvayhtiö F-Securella. Kaksitoista vuotta kehitetty tekoäly seuloo väsymättä haittaohjelmia. Ihmiset voivat keskittyä vaikeimpiin tehtäviin. Tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen uskoo, että vielä suurempi mullistus nähdään pian, kun tietokoneet alkavat kirjoittaa virheetöntä ohjelmakoodia. Yle tutustui tekoälyn käyttöön haittaohjelmien metsästyksessä, robotiikassa ja puheentunnistuksessa.

USA:n vaalit

Loka on lentänyt aina Yhdysvaltain presidentinvaaleissa – miksi demokraatit ovat aaseja ja republikaanit norsuja?

Yhdysvaltain presidentinvaaleissa on alkamassa loppukiri, kun demokraatit nimeävät Hillary Clintonin ehdokkaakseen maanantaina alkavassa puoluekokouksessa. Naapurileirissä on jo aloitettu kiivas lokakampanja häntä vastaan, ja myös republikaanien Donald Trump saa oman osansa. Lähes 200 vuotta sitten erästä ehdokasta haukuttiin aasiksi. Siitä syntyi demokraattien logo.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä