Kotimaa |

Törkeä perheväkivalta kohdistuu miehiin naisia useammin

Miehet joutuvat perheessä törkeän pahoinpitelyn tai henkirikoksen yrityksen uhriksi jopa useammin kuin naiset. Perheväkivallan miesuhrien näkökulma on suomalaisessa tutkimuksessakin jäänyt syrjään.

Grafiikka perheväkivallan uhrien määrästä.
Kuva: YLE Uutisgrafiikka

Henkirikoksissa nainen on yhä miestä useammin parisuhdeväkivallan uhri. Vuosittain yli 20 naista kuolee nykyisen tai entisen puolisonsa surmaamina. Myös lievissä pahoinpitelyissä nainen on uhrina useammin kuin mies.

Nainen syyllistyy sen sijaan puolisonsa törkeään pahoinpitelyyn tai henkirikoksen yritykseen vähintään yhtä usein kuin mies. Tilastokeskuksen mukaan mies on uhrina jopa hieman useammin kuin nainen, vaikka luvut ovatkin lähellä toisiaan.

Vuonna 2008 perheessä törkeän pahoinpitelyn tai henkirikoksen yrityksen kohteeksi joutui 116 miestä ja 111 naista. Nämä ovat poliisin tietoon tulleita tapauksia. Vielä edellisvuonna naiset olivat uhreina useammin, mutta luvut olivat melko lähellä toisiaan silloinkin.

Tutkija Venla Salmi Oikeuspoliittisesta tutkimuslaitoksesta toteaa, että perheväkivallan miesuhrien näkökulma on suomalaisessa tutkimuksessakin jäänyt syrjään.

- Ehkä taustalla on se, että naisen ajatellaan olevan haavoittuvampi uhri ja sillä tavalla halutaan korostaa naisuhrin asemaa, Salmi arvioi.

Turvakodissa miehiä ei juuri näy

Pääkaupungin Turvakodista useimmiten suojaa etsivät naiset ja lapset.

- On fyysistä ja psyykkistä pahoinpitelyä, väkivallan uhkaa, mutta usein myös monia muita pulmia. Meillä on asiakkaita kaikista yhteiskuntaluokista, sanoo turvakodin toiminnanjohtaja Karola Grönlund.

Vaikka mies on törkeän perheväkivallan uhrina yhä useammin, turvakodeissa heitä näkyy harvoin.

- Silloin kun miehet ottavat meihin yhteyttä, he saattavat sanoa, että poliisilta on tullut vähätteleviä kommentteja tai heille on jopa naureskeltu. Miehiä ei välttämättä oteta vakavasti, kun he pyytävät apua, turvakodin kriisityöntekijä Hanna Mikkonen kuvaa.

Väkivallan kierre voi jatkua

Tutkija Venla Salmi sanoo, että parisuhdeväkivalta on usein molemminpuolista ja toistuvaa. Taustalla ovat monet ongelmat.

- Erityisesti vakavan perheväkivallan kohdalla näkyvät samat tekijät kuin muun vakavan väkivallan kohdalla: päihdeongelmia, mielenterveysongelmia ja syrjäytymistä.

Kriisityöntekijä Hanna Mikkosen mukaan päihde- ja mielenterveyspalvelut eivät ole riittäviä.

- Lääkitystä on saatavilla, mutta itse terapiatyöskentelyyn tarvittaisi enemmän välineitä. Siinä voitaisiin pureutua taustalla oleviin asioihin, Mikkonen miettii.

Joskus väkivallan kierre jatkuu perheessä sukupolvesta toiseen.

- Meillä on asiakkaita, jotka ovat olleet asiakkaina lapsina omien äitiensä kanssa ja tulevat tänne aikuisina omien lastensa kanssa, Karola Grönlund sanoo.

Kommentoi aihetta (100 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • rodger

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Nimim. "miesten puolesta vihainen" kirjoitti todella oivaltavan kommentin sukupuolten välisistä suhteista, valtataisteluista ja yhteisöllisestä itsekkyyskulttuurista. Hyvä, että ajattelevia naisiakin on vielä olemassa. Harmi, että heitä ei vain juuri näy julkisessa keskustelussa, sananvaltaa käyttämässä. Harvoin näkee, että joku ymmärtää asioita noin hyvin myös sen vastakkaisen sukupuolen kannalta.

 • huh huh

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Se mitä tässäkin kommenttilistassa on varsin yleistä on se että mitä tahansa mies sanoo, vähätellään alas ja mitättömäksi. Mies jostain syystä on aina helpompi esittää suurena pelottavana ja pahana petona ja nainen uhrina joka ei koskaan tehnyt mitään väärää tai että ei ainakaan kykenisi yhtä pahaan tai pahempaan kuin mies.

  Koko suomalainen yhteiskunta seisoo naisen puolella. Kannatan todellista tasa-arvoa, en toisen sukupuolen polkemista mitä ihmeellisimmin verukkein. Mutta totuus on että suomalaisen miehen väkivallasta tehdään suuri numero ja naisesta maalataan puhdas enkeli. Asia ei vain yksinkertaisesti ole niin.

  Luvut puhuvat puolestaan, miehiä pahoinpidellään vähintään yhtä paljon kuin naisia. Sen sijaan naisille on turvaverkkoja jonne voi mennä, heidän esiinastumistaan kannatetaan. Miehelle sen sijaan opetetaan kehdosta saakka että ei saa olla heikko ja ei saa itkeä jne, joten onko ihme että miehet eivät edes harkitse astumista esiin. Jos näin tekee, sitten nauretaan, vähätellään, sen lisäksi että kunnon verkostoja ja apua ei ole miehille edes tarjolla. Nykymenossa nimenomaan mies on mukautunut siihen mitä hänen pitäisi olla, ja skitsofreenisen taipuisa hänen tulisi olla. On totta, että nainen on mukautunut ajansaatossa myös miehen vaatimuksiin, en mitenkään vähättele sitä puolta asiasta. Mutta sekö siis oikeuttaa naisen nykypäivänä tapahtuvan väkivaltaisen käytöksen? Ei todellakaan oikeuta, ei sen vertaa kun se on ikinä oikeuttanut miehenkään väkivaltaa. Se että nainen on kooltaan pienempi ei tarkoita sitä että hän ei kykenisi olemaan yhtä lannistava niin henkisesti kuin fyysisestikin. Minulla on siitä malliesimerkki naapurissani. Väkivalta on molemminpuolista ja myllyyn vettä molemmat sukupuolet.

  Niin kauan kuin Karpelan tapaiset itse väkivaltaisen miehen kanssa olleet, kapeanäköiset poliitikot puhuvat vain naisiin kohdistuvasta väkivallasta ja miesten osa unohdetaan täysin, ei tästä maasta sellaista asiaa löydykään kuin tasa-arvo.

  Naiset ovat tänä päivänä äänekkäämpiä oikeuksiensa puolustajia, koska yhteiskuntarakenne ja kotikasvatus on siihen johtanut. Heille on ollut jo pitkään sallittua puhua suunsa puhtaaksi. Naiset muka vaativat oikeuksiaan. Niin, he vaativat materiaalisia oikeuksiaan, sen päälle että omaavat jo henkiset oikeudet. Missä se tasa-arvo toteutuikaan? Miesten hiljaisuudessa? Siinä että nyt nainen saa olla johtaja? Tasa-arvo koskee molempia sukupuolia, ei vain toista.

  Minusta on lähes naurettavaa, että edes puhutaan tasa-arvosta, kun tässä yhteiskunnassa on jo kauan tiedetty miten syrjään heitetty suomalainen mies on. Ja joku mainitsi tästä henkisestä väkivallasta, sehän on sataprosenttinen totuus että naiset katsovat oikeudekseen että "niinä päivinä" saa olla ihan juuri niin v-mäinen kuin huvittaa. Ja kysyn vaan että millähän oikeudella? Ei tainnut olla se sinun työtoverisi, puolisosi tm sijaiskärsijä se joka sinulle munasarjat ja vaginan antoi. Joten minun silmissäni yksikään nainen ei saa helpotuksia huonojen päivien avulla voidakseen kohdella muita henkisesti kaltoin. Päinvastoin, ehdotan miehille lain voimalla taattua huonoa päivää kerran kuukaudessa, jolloin saa oikein sihistä ja ärsyttää ja olla epälooginen ja v-mäinen naiselle. Ja sekin olisi taas ihan vaan sitä tasa-arvoa, eikö vaan?

  Mies ei kerro kohtaamastaan väärästä, koska yhteiskunta olettaa että hänen pitää olla vahva ja pysyä hiljaa moisista "pikkujutuista". Raukkamainen on se mies joka astuu esiin ja sanoo että nainen lyö. Johan tämän asenteen näkee ihan missä tahansa katsookin, eikä vähiten siinä miten tätäkin artikkelia kommentoidaan. Naiset leimaa miestä, miehet yrittää puolustaa ja muistuttaa että tasa-arvo on molempien oikeus. Naiset kuullaan, miehiä ei haluta kuulla. Surullista mutta totta.

 • Simppeliä!

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Yleensä väkivaltaiset yksilöt käyvät heikompiensa kimppuun. Tästä syystä naiset pahoinpitelevät ja surmaavat enemmän esimerkiksi lapsia kuin miehet: kun päässä viiraa lähellä on heikompi lapsi. Miehen kimppuun käydessään nainen saa yleensä itse selkäänsä tilanteen käydessä pahaksi. Näin yksinkertaista se on, minun ei tarvitse etsiä aina naisen "uhriutta" vaikka yhteiskuntatieteilijä olenkin koulutukseltani.

 • Mikki Hiiri

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Nimimerkille: Hohhoijaa, tänään klo 12:01

  -kotimaista oikeuskäytäntöä voi pitää kansainvälisessä vertailussa erittäin kyseenalaisena. Mikäli henkirikos tai sen yritys ei ole tehty aseella niin käytännössä uhri pitää kiduttaa hengiltä jotta saat murhatuomion.

  -voin todeta, että monessa muussa todellisessa oikeusvaltiossa suomalaiset rikostuomiot herättävät lähinnä hilpeyden sekaista järkytystä.

  Paljon parjatussa jenkkilässä ihmiset olisivat todella järkyttyneitä kuullessaan esim. että kun heillä lapsen raiskaamisesta voi saada helposti parinkymmenen vuoden tuomion, niin meillä nipin napin vuoden ehdollista ja tuomarilta kommentin "voi, kuinka olit tuhma poika, hyi sinua".

  Satuin kerran vahingossa vilkaisemaan sunnuntai-aamuna keskusteluohjelmaa, jossa oli ilmeisesti mukana Imatralla surmatun Eveliinan äiti joka totesi tyhjentävästi: "tämä nuori mies murhasi tyttäreni ja selvisi ensikertalaisena 1 ½ vuoden tuomiolla!", ei todellakaan voida puhua oikeusvaltiosta niin kauan kuin rikoksen tekijän oikeudet ovat aina etusijalla

  Kun suomalainen mies lyö, hän on häiriintynyt ja perheelleen uhka, kun nainen lyö, hän on itsenäinen ja oman arvonsa tunteva joka osoittaa miehelle kaapin paikan. Olkaamme ylpeitä, olemme suomalaisia

 • Kolmesti pahoinpidelty nainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ilmeisesti minun piti osallistua täällä, jotta "siinäpäs typerä hakattu"-ajautus juolahtaisi jollain edes mieleen. "Hesus" tuli todistaneeksi samalla miksi Suomessa on yhtä turha naisenkaan nostaa syytettä. Yhtä turhaa taitaa olla kysyä mitä mieltä jotkut onkaan vuoden lopulla tapahtuneesta puukotuksesta tai kenessä se "vika" lopultakin oli.

 • myös työpaikkakiusaamisessa naisen teot vaietaan

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Yritinkin jo kerran, mutta tekstini joutui sensuroiduksi.

  Kuukausien ajan työtoverini tuli koputtamatta työhuoneeseeni päivittäin harrastamaan ekshibitiomistisia leikkejään. Mikään ei-sana ei häntä pidätellyt eikä se että pidin omat housut jalassa.

  Kun asia vaivaannutti minua riittävästi uhkasin ottaa yhteyttä yhteiseen naisesimieheemme, jolloin hän ohjelmoi kaksi työtoverinaista syömään uskottavuuteni ja hukuttamaan minut feministisiin ennakkokäsityksiin "pukkimaisesta" käyttäytymisestäni. Sen sijaan että olisin ollut avioliitostaan kiinni pitävä kunnon mies, olinkin vieraan hameen perään kuolaava pukki ja vielä valehtelija. Itse hän uhkaili erinäisillä oikeustoimilla, olivathan hänellä jo todistajatkin valmiina.

  Mitään mahdollisuutta oikeudenmukaisuuden toteutumiseen tai edes oman version esiintuontiin ei ole eikä enää ole halua edes yrittää palata henkisesti osaksi työyhteisöä.

 • Kokenut

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Minäkinkö. Lääkärillä ei ole oikeutta mennä poliisille. Se on uhrin tehtävä.

 • voi pojat

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Onneksi monelle on sattunut kohdalle tai osannut valita itselleen hyvän vaimon, luultavasti aika monikin. Minulle ainakin sattui sellainen. Ei vielä tähän mennessä (35v yhteiseloa) ole tarvinnut nyrkkeihin eikä muuhunkaan turvautua puolin eikä toisin. Ja lapsillenikin olen yrittänyt opettaa, että ensimmäisen iskun pitää olla viimeinen -eli kerrasta poikki yhteiselo. Olkoon sukupuolet sitä tai tätä, sen olen tuttavapiiristäni huomannut, että hakkaaja on aina hakkaaja yhtä hyvin kuin juoppo nuorena on juoppo aina, vaikka kyyniseltä kuulostaakin.

  Siis hyvät ihmiset, valitkaa kumppaninne tarkasti, jos kerta pitää kumppani saada.

  Sen olen myös yritystoiminnassa kauan toimineena havainnut, että naiset ovat tosi raakoja henkisen väkivallan käyttäjiä jo työpaikoillakin. Mutta silti ei voi sanoa, että naiset tai miehet ovat sitä tai tätä, vaan ihmiset ovat erilaisia monenkin asian suhteen.

 • Stieg Larsson

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Miksi suomalaiset miehet kärjistävät täällä juttujaan?

 • eppu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hieno juttu että tästäkin jutusta uskalletaan vihdoin puhua. Itse en asiasta sen kummemmin mitään tiedä kuin että mitä olen kuullut ja nähnyt. Itse en ole kuullut kuin yhden kerran että joku tutun tuttu olisi esim vaimoaan lyönnyt mutta tiedän lukemattomia kertoja kun muija on hakannut miehensä ja ei ole kovin harvinaista että nainen hakkaa miestänsä aivan avoimesti ravintolassa.

 • jokke

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Jokaisella ihmisellä on oikeus koskemattomuuteen-niin fyysisellä kuin henkisellä tasolla. Jos joku ihminen elää harhluulossa että muita ihmisiä saa pilkata/hakata, sellaisen kaverin voi aina lähettää kontulan vanhaan merikarhuun. Me ollaan jo pitkään opetettu ihmisiä kunnioittamaan muita ihmisiä. Sukupuoli ei ole este. :)

 • vielä kerran

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  olen samaa mieltä että myös mies juttuinensa on otettava tosissaan, raivohulluja sekä miehekkäitä naisia on jotka pahoinpitelevät miehensä. älä häpeä kertoa totuutta ei miehenkään kaikkea tarvitse kestää.

  Herrajumala sentään, ruotsissa vuosi sitten tapahtunut väkivalta oli kohdistunut lentokapteeniin, ruotsalainen nainen tappoi avomiehensä purjeveneessänsä raivostuttuaan hänelle. mies oli ollut killti ja kyllästynyt avovaimoonsa joten nainen tappoi hänet terävällä aseella julmasti.

 • rouva 50

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Paljon on näitä hiirimiehiä, joita arvon rouvat kiristävät. Avioerouhkailu on

  yleinen piirre, että mies joutuu maksamaan eroonpääsystä, kun ei ole avio-

  ehtoa. Naisilla tämä mustasukkaisuus on suurempi sairaus kuin miehillä

  ja se ei edes parane iänmyötä. Näitä naisten mustasukkaisuus raivokohtauk-

  sia yleensä pyritään peittelemään, mutta kyllä lähipiirissä ne tulee ilmi. Ja

  vaarana on, että jossain vaiheessa se hiljainen mieskin räjähtää, kun tar-

  peeksi kauan kiusataan.

 • Antares

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Onkohan tämä taas yksi niistä asioista joissa tutkittu tieto on vahvasti ristiriidassa yleisen käsityksen kanssa. Pitäisiköhän median pyrkiä tuomaan enemmän esille Oikeuspoliittisen Tutkimuslaitoksen tutkittua tietoa ja vähemmän sitä millä on "sosiaalispoliitttinen" tilaus.

 • Pata kattilaa soimaa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mielestäni näissä luvuissa näkyy se että nainen on vuosikausia sietänyt/kärsinyt väkivaltaa miehen taholta. Lopulta mitta tulee täyteen ja sitten annetaan palaa koska tilanteen ratkaisemisessa ei auta edes ulkopuolinen apu. Ei auta lähestymiskiellot eikä mitkään, eivät miehet noudata niitä. Se näkyy henkirikostilastoissa. Nainen pysyy monesti liitossa lasten takia (mies uhkaa tappaa myös lapset) tai ei saa tarvitsemaansa apua päästäkseen ulos tilanteesta.

 • realisti

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Jos perheväkivaltaa haluttaisiin tutkia reaalimailman näkökulmasta huomioiden myös naisiin kohdistuvan väkivallan TODELLISET SYYT, eli naisten harjoittama henkinen väkivalta puolisoaan kohtaan, voitaisiin todeta miesten olevan huikeasti useammin väkivallan kohteena. Sen lisäksi mies ei naisten lyömisiä juokse poliisille kertomaan, koska pitää moista toimintaa akkamaisena ja siitä syystä nämä väkivaltatilastot ovat täysin vääristyneitä.

 • Greenfemale

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kyllä tämäkin tutkimustulos lopulta kääntyy suomalaisen miehen syyksi. Siitä naistutkimus ja muut desantit pitävät huolen.

 • feministi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  On tärkeää keskustella perheväkivallasta rehellisten tilastojen valossa. Nämä tilastot ovat varmasti jokaisen feministin tiedossa, eikä naisten tekemää perhevaltaa varmasti vähätellä! Päinvastoin feminismin piirissä on kritisoitu tiukan sukupuoli-roolijaon haittoja sekä mieheille että naisille. Tämä on hyvä esimerkki siitä, miten miesuhreja voidaan vähätellä esim. miehisellä alalla poliisissa - miehen malli on edelleen kapea.

 • Teukka

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  On se vaan surullista todeta ,että naisen 'tasa-arvo' on usein ymmärretty miehisenä epäkäyttäytymisen äärimuotoina. Jäiköhän se todellinen tavoite hämäräksi ja homma meni överiksi?

 • momo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Huomaa, etttei totuutta edelleenkään haluta nähdä. Miehiin kohdistuvaa väkivaltaa pyritään vähättelemään ja selittämään miehen omalla käytöksellä. Kun pidetään silmät kiinni, ei tarvitse nähdä kaikkea pahaa ja julmaa. Miksi se on niin vaikeaa ymmärtää, että nainenkin voi olla julma ja sairas ilman että häntä on hakattu sitä ennen vuosikausia?

 • Todellinen feministi?

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Eräskin uhri: Tiger Woods.

  Vaimo huitoo golfmailalla kasvojen luita ja hampaita rikki, eikä tapaus saa julkaisuudessa muuta kuin huvittuneita kommentteja. Jos Tiger olisi huitonut mailalla, kommenttien sävy olisi ollut aivan toinen. Eikä vakivaltaa voi perustella parisuhteen tapahtumilla. (Kyse on motiivista, ei lieventävästä asianhaarasta.)

  Kaiketi kyseessä on sama asia kuin se, ettei pienten koirien agressiivisuudesta jakseta alkaa meuhkaamaan. Mikä tarkoittaakin, että koiranjalostuksessa kyseisiä piirteitä ei sitten karsita pois. Samalla kyse on vähättelystä, siis siitä ettei pieni koira ole yhtä vakavasti otettava kuin isompi. Luulisi feministien vaativan tasa-arvon nimessä huomiota naisten aggressiivisuudelle ja (vähintään) yhtä kovia rangaistuksia.

 • Kolmesti pahoinpidelty nainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Omasta mielestäni väkivalta ja pahoinpitely on aina vakava rikos syyllistyy siihen kuka tahansa. Jos joku pahoinpitelee toisen nyrkinkokoisille sinelmille ja väittää sitä itsepuolustukseksi, sitten kykenee ilmeisesti näyttämään vähintään yhden vaurion itsessään.

  Jos olisin itse ollut nyrkkeilysankariani se 25 kiloa painavampi, olisin tarttunut nyrkkeihin heti siinä vaiheessa kun ne alkoivat heilua. Päädyin siis kurjasti vastaanottopuolelle voimatta asialle mitään. Takaisin lyöminen olisi varmasti raivostuttanut nyrkkeilijää lisää, siksi en sellaista edes harkinnut.

  Tapaustani näy missään tilastossa, sillä nostanut syytellä: 1) Pahoinpitely ja väkivalta ei ole rangaistava rikos Suomessa. 2) Omalla kohdallani "vika" oli aina minussa, osui nyrkiniskut selkään tai ei – kommentit luettuani jostain vastaavasta taitaa nyt olla kysymys tässäkin artikkelissa. Siksi se tekee minut poikkeuksellisen surulliseksi.

 • Puukko

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Katostaas mikä on luku vuonna 2010 kun Matti ja Mervi ei pääse toisiaan tappamaan. Voi olla että luvut on vähän matalammat.. :P

 • Elämää nähnyt

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kyllähän juttu on niin, että henkistä väkivaltaa harjoittavat naiset enemmän kuin miehet. Varsinkin perhepiirissä, mutta myös esim. työpaikoilla. Monessa työssä elämäni aikana olleena voi vain todeta, että jotkut naisvaltaiset työpaikat ovat varsinaisia henkisen väkivallan pesiä. Jos parin lyytin keskeiset välit ovat tulehtuneet, on silloin suorastaan piru irti. Taitamaton esimies ei tälläista saa edes hallintaan.

  Tiettyyn aikaan kuukaudesta joillakin naisilla on vielä sellainen hormoonimyrsky, että viisas mies pysyttelee kaukana ja hiljaa. Ja , jos tuleee ympäri korvia, ei monikaan mies kehtaa asiasta edes mainita. Mutta eihän näistä saa puhua. Sehän kuuluu normaaliin naisen elämään - minkäs sitä luonnolle voi!

 • Uhri

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Monessa kommentissa jo mainittiinkin naisten usein harjoittama henkinen väkivalta. Sen edelle menee kuitenkin vielä miesten syyllistäminen.

  Ei sovi unohtaa myöskään seksillä kiristämistä.

 • Hesus

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Sinulle Kolmesti pahoinpidelty nainen: mikään ei oikeuta tollaiseen väkivaltaan eli olet siihen syytön. Mutta täytyy myös imetellä miksi jäit uudelleenkin hakattavaksi, ei järjen juoksu näköjään ihan parhaasta päästä. Ja esim lapset ei ole oikea syy jäädä, mikään ei ole.

 • Johan On

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Olettaisin että suurin osa miehistä ja naisista ei lyö ketään.

  Miehet joutuvat väkivallan uhreiksi huomattavasti naisia useammin, mutta naisiin kohdistuvaa väkivaltaa pidetään suurempana ongelmana. Lisäksi naisten harjoittamaa väkivaltaa vähätellään, pidetään haitattomana ja oikeutettuna. Kaulinta tai paistinpannua heiluttava Justiina ei ole rikollinen vaan renttumiestä ojennuksessa pitävä hyväntekijä. "Eihän kaunis enkeli voi tehdä pahaa." "Ja kyllähän miehen pitää naisen lyöntejä kestää."

  Jostain syystä on paljon pahempi asia jos mies lyö naista kuin jos lyö miestä. Olisi hienoa jos väkivallassa uhrin ja tekijän sukupuolella ei olisi merkitystä.

 • Itse koettua

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Edellisessä elämässä oli 50/50 mahdollisuus fyysiseen väkivaltaan jos tyttöystävä (myöh. avovaimo) innostui ryyppäämään tiukkaa viinaa. Tällöin pinnan alla kytevä alemmuudentunne ja mustasukkaisuus pääsivät valloilleen.

  Periaatteen miehenä en lyönyt (enkä tule vastaisuudessakaan lyömään), vaikka nyrkistä tuli useamman kerran päin näköä. Kipeätä se teki eikä mukavalta tuntunut. Selvin päin seuraavana aamuna sai kuunnella luuserimaisia selityksiä siitä miksi näin kävi ja sen päälle lupaus että enää ikinä ei niin tapahdu. Onneksi ei ollut lapsia, joten riitti kun moisen tapauksen maksoi ulos asunnosta.

  Joopa joo, on samainen nainen saanut kuulemani mukaan selkäänsä nykyiseltä mieheltänsä. Eli niin löysi vakka kantensa.

 • matias

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "turvakodissa ei miehiä juuri näy" - ei ole ihme. Omassa tapauksessani pyysin sosiaaliviranomaisia sijoittamaan lapseni ja puolisoni "turvakotiin" koska ulkomaalainen puolisoni yritti kidnapata lapseni kotimaahansa. Tämä "turvakoti" otti kielitaidottoman puolisoni asiat hoitoonsa; heidän asioiden ohjailu meni niin pitkälle että, alentuivat valheelliseen todistajalausuntoon oikeudessa ja tekivät minusta perusteettoman ilmoituksen poliisille, että olisin muka vaarallinen omalle lapselleni. He olivat lisäksi aikaisemmin uhkailleet minua poliisilla ja että jutustani tulisi "likainen", jos juttu ei menisi heidän päätöksien mukaan. Joten, koko laitos tuntuu ajavan enneminkin jotain "normaalista" poikkeavaa perhepolitiikkaa kuin, että olisivat aidosti huolestuneita lapsen eduista avioerotapauksissa, puhumattakaan että heiltä voisi miehenä odottaa yhdenvertaista kohtelua.

 • taustoitus puuttuu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Uhrin sukupuoli ei vielä kerro tekijän sukupuolta: onko kyse nimenomaan parisuhdeväkivallasta (onko mukana nais/miespareja?) vai lasketaanko "perheväkivallaksi" myös vaikkapa isän ja pojan välinen väkivalta? Ero on pieni ja muutos tapahtunut viime vuonna: miksiköhän naiset siis syyllistyvät yhä useammin törkeään väkivaltaan parisuhteessa/perheessä?

 • Mikki Hiiri

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  peruspalveluministeri Paula Risikko: nämä ovat vain yksittäistapauksia!

 • rakkaus tuo rauhan, ei viha

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Väkivalta on aina kenen tahnsa taholta pysähtymisen paikka, korjaamisen ja uudelleenoppimisen aika. On surullista, että naiset ovat menneet mukaan.

 • Stieg Larsson

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Huh huh. Etkö lukenut muita kommentteja? Nainen on jostain syystä esitetty sangen pelottavana ja pahana petona, henkisesti ja ruumiillisesti, ja mies uhrina?

 • huh huh

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Luin kyllä kommentteja "Stieg Larsson" joskaan en kahlannut läpi kaikkia sillä ilmaisin oman mielipiteeni pohjautuen itse näkemääni ja kokemaani tämän elämän varrella, pohjaksi voin ottaa myös hyvin monien tutkimusten puutteen ja vastaavasti kaiken mitä naisille on vastaavassa tilantessa ollut tarjolla jo pitkään. Luonnollisesti myös kärjistin tilannetta kommentissa hivenen.

  Ikävä kyllä ei tarvitse lukea kaikkia puolesta ja vastaan kommentteja tajutakseen miten tämä nyky-yhteiskunta paapoo naisia ja heittää miehiä syrjään, tai sitä miten esim. median suhtautuminen ohjailee ja tukeekin jo vallallaan olevaa sukupuolten epätasa-arvoa ja on tehnyt sitä hyvin hyvin pitkään. Sen taistelun voittajia ovat naiset. Se on sitten aivan eri asia haluaako näitä asioita nähdä tai millä ne kukin oikeuttaa jos niitä kohtaa.

  Koko elämänsä mies saa kuulla iskulauseita kuten "ei saa itkeä, iso poika!". Mies vaiennetaan jo lapsuudessa eikä heidän tunteidensa anneta tulla avoimesti esiin. Jos joku uskaltaa olla avoin, on varmaa että se on se ainoa kiusattu poika sillä luokalla. Sen sijaan miehille opetetaan olemaan hiljaa ja pärjäämään itsekseen, olemaan vahva muidenkin puolesta, se on kuin tiketti jossa lukee että "patoa kaikki sisällesi, muuten olet heikko ja halveksittava". Ikävä kyllä, monesti kun sisään ei enää mahdu, alkaa kädet puhua. Naiset sen sijaan saavat ilmaista itseään yllin kyllin, nykyään kai jo niin paljon että mikään ei heille riitä.

  Miten siis tällaisessa kulttuurissa mies alkaisi aukomaan päätään tasa-arvosta kun ei heille ole lainkaan sallittua avata suutaan ja kaikki heidän mielipiteensä ovat vähintäänkin täyttä sovinismia. Naiselle omien oikeuksien puolustaminen on ok, miehelle se ei käy.

  Mitä nyt tulee vielä tähän kommenttiasiaan, mielestäni on jo aikakin että nainen nähdään myös tekijänä eikä aina pelastettavan uhrin roolissa. Siihenhän koko tekstini pohjautui, yhteiskunnalliseen rakenteeseen, ei puhtaasti tämän uutisen kommentteihin. Ja merkille pantavaa on myös se, että tällä palstalla se piilotettu lika naisen käyttäytymisestä tulee esiin yhtä lailla. Johan miehen vastaavasta käytöksestä on toitotettu jo vuosikymmeniä, joten ehkä ihmiset kirjoittavat ihan aiheesta ja pohjautuen omaan ahdistukseensa. Se ei suinkaan merkitse että kirjoitukseni olisi väärässä, se vain alleviivaa sitä seikkaa että kun väylä on, sitten kommentoidaan mutta muussa tapauksessa vaietaan. Ja tässäkin kohtaa erittäin tärkeä tekijä on jälleen kerran kasvottomuus, voi olla nimimerkki ja kertoa kokemuksistaan, mutta moniko menisi virkavallan eteen sanomaan samaa mitä täällä puhuu, etenkin jos vähätellään ja nauretaan päin naamaa. Vaikka täällä on sekä puolesta että vastaan puhujia, ulkomaailmassa vanhat opetetut mallit ja käsitykset elävät lujassa.

  Jos tilastojen mukaan rekisteröityjä tapauksia on nyt siis enemmän tai ainakin hyvin samansuuruinen määrä niin miehillä kuin naisillakin, se on vasta jäävuoren huippu kuten yleensäkin. Luoja yksin tietää miten monessa kodissa mies kokee jonkinasteista väkivaltaa on se sitten fyysistä tai henkistä, tai vastaavasti kuinka moni nainen saa turpaansa eikä ilmoita asiasta minnekään. Väkivaltaa on myös sellainen henkinen tai fyysinen pahoinpitely, jonka tähden ei tarvitse käydä lääkärillä eikä poliisilla, eikä tämä väkivallan muoto ole yhtään sen hyväksyttävämpää. Jos tätä asiaa tutkastellaan niin miehet sinne tohtorin pakeille viimeisenä lähtevät jos turpaan naiselta saavat - sen sijaan he menevät töihin ja teeskentelevät että tuli tapeltua miehen kanssa tai kävi haaveri - ei suinkaan että "vaimo löi". Ongelma on siten poissa ehkä silmistä, mutta silti pinnan alla olemassa.

  Naiset sen sijaan voivat astua esiin, joskaan se ei ole koskaan helppoa kenellekään. Helpompaa kuitenkin jos sinuun suhtaudutaan vakavasti eikä vähättelevästi.

  Ainakin siihen saakka kunnes todenteolla herätään huomaamaan että niin henkinen kuin fyysinenkin väkivalta ei ole vain jotain mitä miehet tekevät naisille vaan että se toimii yhtälailla molempiin suuntiin, miesten asema tässä asiassa ei parane tippaakaan. Kolikolla on myös toinen puoli, jota ei ole koskaan vaivauduttu katsomaan koska huomio on keskittynyt, kuten nykyäänkin, naiseen ja hänen oikeuksiinsa. Miesten pahoinvointi ei ole mikään uusi asia - se on vain ollut unohdetty syrjitty asia.

  Tasa-arvoa, ei kaksinaismoraalia, kiitos.

 • en ole kateellinen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ei oiken uskalla laittaa naisen päälle jos väkivaltaa on perhepiirissä, on nimittäin näin että nainen useasti itsesyytösten takia jo jättää ilmoittamatta miehensä tai lastensa itseensä kohdistuneen väkivallan.

  On kuitenkin totta että joidenkin naisten jo henkinen mieheensä kohdistunut ilkivalta voi olla ratkaiseva seikka miehensä käytökseen.

  Naiset ovat toisilleenkin ilkeitä ja salakavalampia. Miksei suomen mediassa esimerkiksi näy naisellisia kauniita naisia kun harvoin jos naiset itse eivät sulje heitä pois. Eikö mies enää saa nauttia naisellisesta naiskauneudesta. Miksi missikisojen kuuluttaja ei saa olla entinen misseistä. Naisten kateuttako

 • Pampula

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  1980 -luvun puolessa välissä isoisäni näki kun naapurissa iäkkäämpi pariskunta juoksi pihallaan. Nainen ajoi miestä takaa paistinpannu kädessään. Mies löytyi myöhemmin hirttäytyneenä vajastaan. Näkijät ja kokijat ovat jo kuolleet. Mutta tosi juttu.

 • Kuvastin

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "voi pojat". Olet ehkä yksi maltillisimmista täällä kommentoivista miehistä. Kiitos siitä. Siltikin, kummallakaan sukupuolella ei on yksinoikeutta "tosi raakaan" henkiseen väkivaltaan työpaikoilla. Esimerkiksi:

  1. Mikä adjektiivi sopii yksilöön, joka yleisleimaa ihmisryhmiä ja kirjoittaa mielipiteitään eteenpäin täytenä totuutena?

  2. Montako naista on valtion/yrityksen todellisina johtajina?

 • Pimpula

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Viime vuoden lopulla mies puukotti useaan otteeseen entistä tyttöystävänsä, ampui muutaman hänen työkavereistaan ja sitten itsensä. Tosi juttu tämäkin. Kumpihan voittaa tässä kilpailussa lopulta vai onko sillä väliä maassa, jossa väkivallasta ei kukaan joudu vastuuseen?

 • Ressu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  En ole kuullut yhdestäkään tutun tutun naisesta, joka pahoinpitelisi miestään nyrkein tai kättä pitemmin välinein. Toisinpäin kyllä paljonkin. Väkivaltaa ei saa kuitenkaan hyväksyä keneltäkään.

 • kaulin kädessä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kyllä se vaan on hyvä että Justiina Puupaan tapainen nainen käyttää kaulinta, jotta mies pysyy kauenpana nyrkkeineen. Naisia on hakattu jo liikaa, nyt on naisten vuoro näyttää. Miehet tarvitsevat joskus kunnon kurituksen, jos ei muu puhe auta.Näin on.

 • Mies, jota nainen on klyönyt

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kuinka hirveän paljon meille onkaan syötetty vääristeltyjä tutkimustuloksia ja tilastotietoja?

  Jokainen suomalainen "tietää", että suomalainen mies on maailman vaarallisin olento. Se hakkaa vaimonsa rutiininomaisesti ja tappaa sen, jos Flora-paketti sattuu olemaan vinossa pöydällä.

  Näitä tietoja työntää kaikista mahdollisista tuuteista julkisuuteen feministi-uskonnon papisto, tai paremminkin papittaret, jotka haluavat pitää hyväpalkkaiset tutkijan- ja päällikönvirkansa uhriuttamalla naiset ja demonisoimalla miehet.

  Vilkaiskaapa netin keskustelupalstoja! Siellä on menossa jatkuva sotatila miesten ja naisten välillä. Tämä keinotekoisesti synnytetty vihamielisyys on vain feministien keino hankkia kovia palkkoja, ei muuta. Kuinka kauan tällaista pitää sietää?

 • Stieg Larsson

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mies, jota nainen on klyönyt. Et kai itse syyllisty lietsomaan sotaa sukupuolien välille?

 • Topi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kyllähän se on tiedetty että naiset käyttävät kotona väkivaltaa ihan yhtä paljon kuin miehet, miehille sen kertominen on vain niin häpeällistä, että tossa nyt vaimo löi kunnolla naamaan jne. Jokatapauksessa sanonta "naista ei saa lyödä" joutaa romukoppaan, kyllä se on niin ettei "ketään saa lyödä".

  Tähän on tietysti tultu vähitellen, kun miehet ei enää lyö naisiaan niin helposti ja usein kun he nalkuttavat niin huomiota saa vain lyömällä. Kyllä suurin syy varmasti naisten väkivallalle on ollut naisten alkoholisoitumisen räjähdysmäinen kasvu.

 • liian myöhään

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  onko tämä feministinenkin juttu, heidän mukaan naisen täytyy olla vahva itsetietoinen ja itseriittoinen ja lyödä takaisin, verbaalisisesti mahdollista mutta jos väkivaltaisuuksiin mennään niin eikö olisi parasta miettiä eroa.

  jos miehellä ei ole tarpeeksi hyvä itsetunto hän jää. sekä nainen että mies ovat tulleet riippuvaiseksi toisistaan kuin suhteessa jossa jompikumpi on perheen pää esimerkiksi elättää perheensä jolloin sietokyky valitettavasti on suurempi myös fyysisen väkivallan suhteen.

 • Nainen, ylpeä antifeministi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Stieg Larsson, eihän nimimerkki "mies jota nainen on lyönyt" nähdäkseni lietsonut sotaa sukupuolten välille, vaan jokaisen järkevän ihmisen ja yhteiskuntaa mädättävän feminismin välille.

  Kyllä siihen feminismi-uskoon hurahtaneita miehiäkin löytyy, ja toisaalta taas naisia, jotka uskovat ihmisten tasa-arvoisuuteen.

 • jätkä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  nimim. kaulin kädessä: "Kyllä se vaan on hyvä että Justiina Puupaan tapainen nainen käyttää kaulinta, jotta mies pysyy kauenpana nyrkkeineen. Naisia on hakattu jo liikaa, nyt on naisten vuoro näyttää. Miehet tarvitsevat joskus kunnon kurituksen, jos ei muu puhe auta.Näin on."

  Länsimaat ovat kyllin kauan kurittaneet islamilaisia maita sodilla, nyt on heidän vuoronsa näyttää? Länsimaat pitää laittaa ojennukseen kunnon väkivallalla, jos ei muuten saada islamilaista hallintoa pystytettyä? Kyllä näin on. Järki kokonaan poissa päästä näemmä. Laske sinä se kaulimesi ja hakeudu jonnekin kasvamaan. Karmeaa että tuollaisia naisia(?) on edes olemassa.

 • momo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "Jos nainen "vastaa väkivaltaan" väkivallalla, on avuksi otettava "kättä pitempää". Siis jos vastaa!"

  Siis väitetäänkö täällä näin itsepintaisesti, että nainen pahoinpitelee vain silloin kun mies on tehnyt sen ensin? Ei se kuulkaa niin aina mene, naisetkin pahoinpitelevät ilman että mies on mitään tehnyt. Ei uhria voi mennä syyttämään, oli uhri mitä sukupuolta tahansa!

 • vastauksia

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "1. Mikä adjektiivi sopii yksilöön, joka yleisleimaa ihmisryhmiä ja kirjoittaa mielipiteitään eteenpäin täytenä totuutena?"

  adjektiivi: feministinen

  "2. Montako naista on valtion/yrityksen todellisina johtajina?"

  Montako miestä on yhteiskunnan ulkopuolella, äärimmäisessä köyhyydessä, asunnottomina, syrjäytyneinä? Montako feministiä tai muuta vallanpitäjää välittää yhtään näistä miehistä (tai vastaavassa asemassa olevista naisista) ja tekee mitään heidän hyväkseen? Paljonko puhetta riittää sen sijaan sukupuolisesta vallasta yhteiskunnan huipulla ja johtajanpaikoissa?

  Miettikää sitä.

 • tasa-arvo, ei ylivalta

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ei ne feministit pahoja ole. Feminismi vaatii tasa-arvoa. ÄÄRI-feministit julistavat tätä sotaa. Muistakaapa, että niin tässäkin kuin missä muissakin aatteissa, liikkeissä ja uskonnoissa on niitä, jotka vievät asian liian pitkälle. Se ei tarkoita, että kaikki asian kannattajat olisivat samaa mieltä.

 • Stieg Larsson

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Nainen, ylpeä antifeministi. Mitä mieltä olet seuraavasta?

  ”Kuinka hirveän paljon meille onkaan syötetty vääristeltyjä tutkimustuloksia ja tilastotietoja? Jokainen suomalainen "tietää", että suomalainen nainen on maailman vaarallisin olento. Se hakkaa miehensä rutiininomaisesti ja tappaa sen, jos Flora-paketti sattuu olemaan vinossa pöydällä. Näitä tietoja työntää kaikista mahdollisista tuuteista julkisuuteen sovinisti-uskonnon papisto, tai paremminkin papit, jotka haluavat pitää hyväpalkkaiset tutkijan- ja päällikönvirkansa uhriuttamalla miehet ja demonisoimalla naiset.

  Vilkaiskaapa netin keskustelupalstoja! Siellä on menossa jatkuva sotatila miesten ja naisten välillä. Tämä keinotekoisesti synnytetty vihamielisyys on vain sovinistien keino hankkia kovia palkkoja, ei muuta. Kuinka kauan tällaista pitää sietää?”

  Mielestäni on aika paksua tekstiä. Olet varmaan samaan mieltä kanssasi siitä. Miten tällaista suustaan päästävää naista kohdeltaisiin?

 • Qbama

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Pitääkö tällaista edes uutisoida jos luvut ovat niinkin lähellä toisiaan kuin 111 ja 116? Luvuthan puhuvat vain sen puolesta, että tässä asiassa ei sukupuolilla ole merkitystä.

 • väkivaltaisen naisen kanssa ollut!

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  kyllä se taitaa vaan olla niin että naiset on väkivaltaisempia kun miehet, jos tehtäisiin galluppi kuinka montaa miestä nainen on lyönyt jonkun sanomisen takia tai teon, tai vastaavasti mies on lyönyt ilman syytä... mutta se on yleisesti hyväksyttyä että nainen voi lyödä!

 • mene pois, missä kiehuttaa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Me olemme ihmisiä, mutta osa käyttäytyy kuin eläimet. Tuosta tavasta elää ei tule hyvä olo eikä siitä nauti. Tästä voi selvitä valitsemalla iloisia asioita ja seuraa.

 • Ei väkivaltainen nainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kysykääpäs Raiskauskriisikeskuksen näkemystä asiaan. Ihmisen väkivaltaisuus ei ole sukupuolesta kiinni, mutta ettei taas lähde mopo käsistä kannattaisi kuitenkin pysyä realiteeteissa ja katsoa asiaa vähän laajemmin, esim. taloudellisena väkivaltana, paljonko maailman omaisuuksista on naisten ja paljonkon miesten hallinnassa ? Oliko se jotain 7 % naisten.

  Fyysisesti mies on vahvempi ja jo sinällään pelote, nyt on niin kova into saada miehet näyttämään viattomilta naisten uhreilta, etteivät turvakotien kyyneleet kuvaan mahdu.

  • immuuni sosiaalistamiselle

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   "Kysykääpäs Raiskauskriisikeskuksen näkemystä asiaan. Ihmisen väkivaltaisuus ei ole sukupuolesta kiinni, mutta ettei taas lähde mopo käsistä kannattaisi kuitenkin pysyä realiteeteissa ja katsoa asiaa vähän laajemmin, esim. taloudellisena väkivaltana, paljonko maailman omaisuuksista on naisten ja paljonkon miesten hallinnassa ? Oliko se jotain 7 % naisten."

   Seksuaalisen väkivallan sukupuolittunut käsittely on toinen iso tabu, joka pitäisi murtaa. Yhteiskunnan on vieläkin erittäin vaikea nähdä naista seksuaalisen väkivallan tekijänä, vaikka tässäkin faktat puhuvat samaa kieltä kuin väkivallan suhteen: Paljastuneiden rikosten lisäksi on valtava määrä piilorikollisuutta ja naisia suojelee parhaiten sukupuolen kautta syntymälahjaksi saatu hoivaajan / uhrin -viitta.

   Omaisuudesta vielä... 80% kotitalouksien ostopäätöksistä on naisen tekemiä. Tämä on mainostoimistoissa yleisesti tunnettu fakta. Miehen tehtävä tässä yhteiskunnassa on tienata rahaa, jonka käyttävät muut kuin mies itse...

 • Niin se menee

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Väkivalta on ennemminkin eriarvoisuutta. Köyhät ja rikkaat ovat eriarvoisia lain edessä. Se on sitä tämän päivän konkreettista väkivaltaa vahvemman taholta puolustuskyvyttömiin päin.

 • Thunderball

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Selostuksessa mainittiin myös henkistä pahoinpitelyä, ja hyvä niin. Ilkeämielisyyksiä on vaikeampaa todeta kuin fyysiset väkivaltaisuudet. Kun naisten usein väitetään käyttävän enemmän psyykkistä kuin fyysistä väkivaltaa, syntyy jo tällä tavalla epätasapaino sanktioissa langetettaessa (esim. oikeudessa). Monien feministien idioottisesta "mies paha, nainen hyvä"-kaavasta on luovuttava, mikäli tätä ei vielä ole tehty joissakin paikoissa. Minäkin olen vahvasti aidon ennakkoluulottoman tasa-arvoisuuden kannalla. Erimielisyydet avioliitossa ovathan triviaaleja ja väistämättömiä, mutta miten onnistutaan sovittelemaan kaikki sivistyneesti, ei ole ehkä pelkästään oman luonteen tai asenteen kysymys vaan myös opittava.

 • Primovaari

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Eihän tässä mitään ongelmaa ole. Vain naisiin kohdistuva väkivalta on ihmisoikeusrikos. Miehiin kohdistuva väkivalta on hauskaa huumoria.

 • onnellinen sinkku

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "Nämä ovat poliisin tietoon tulleita tapauksia." Miten paljon tapahtuukaan perheiden sisällä sellaista, mitä ei kerrota eteenpäin viranomaisille, sukulaisille, ystäville. Vain naapureilla saattaa olla "aavistus", että taas jotain tapahtuu.. Lojaalius ja pelko ovat joskus pelottavan lähellä toisiaan.

 • Nainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Onko tuossa, että mies on uhrina vähän useammin kuin nainen, otettu huomioon myös homoparit. Minulla ainakin tuli tämäkin vaihtoehto heti mieleen.

 • Ensin on lähdettävä pois ja psyttävä pois

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tässä asiassa ei ole kyse siitä, kumpi on väkivaltaisempi, vaan siitä, että väkivaltakäyttäytyminen on sukupuolivapaa. Kehitys merkitsee kaikkien tunteiden esittämistä ja sen mukaista käytöstä - seuraukset ovat julmat kaikille.

  Rauhan tekeminen itsensä kanssa, anteeksianto ja sellaisen suran ja elämän valitseminen, jossa on rakastettu ja iloinen on vaihtoehtoja.

 • Libra

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ei tällaista saa julkaista! Feministit suuttuvat! Poliittisen korrektiuden rikkumaton harmonia kärsii!

 • Päättäjien fani

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "Erityisesti vakavan perheväkivallan kohdalla näkyvät samat tekijät kuin muun vakavan väkivallan kohdalla: päihdeongelmia, mielenterveysongelmia ja syrjäytymistä."

  Ratkaisu:

  1) Kielletään kaikki nykyiset lailliset päihteet sokerista alkoholiin.

  2) Kielletään mielenterveysongelmat.

  3) Kielletään vielä syrjäytyminenkin pakottamalla ihmiset käymään sukulaisia katsomassa.

  Kiellot, rajoitukset ja pakotukset ovat Suomen tie onneen!!

 • tonhamn

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "Törkeä perheväkivalta kohdistuu miehiin naisia useammin" ...Eihän tämmöistä saa uutisoida, ihan jo poliittinen korrektisuus sotii tämmöisiä otsikoita vastaan. Eihän kissakaan saa ruokapöydällä tepastella, soo sille, joka sen sille nostaa.

  Eiku oikeesti, vaikka uutinen aiheuttaa monien aamukahvien vetämisen väärään kurkkuu, on varsin mainiota, ettei tätä asiaa enää hyssytellä.

 • Esko

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Niin. Mitäpä mies voisi tehdä, kun vaimo takoo nyrkeillään ja huutaa naama punaisena. Lyöppä kerran, niin "se on poliisijuttu ja et nää lastas ikinä". Miehen ainoa mahdollisuus on alistua ja syrjäytyä perheestä entistä enemmän. Lopullisen niitin lyövät sosiaaliviranomaiset, jotka erotilanteessa ovat AINA äidin puolella. Suomalaista miestä saa lyödä kuin vierasta sikaa ja ketään ei kiinnosta asia.

 • Peuhu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Voiko tämä pitää paikkaansa? Voisi kuvitella, että valtaosa tapauksista joissa mamma vetelee äijää ympäri korvia jää kaiken kukkuraksi tulematta ilmi, koska en mä ainakaan kehtaisi kertoa kenellekkään jos omalle kohdalle tapahtuisi.

 • Fuula

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Feministien mielestä tuo miesuhrien suuri määrä on varmaan sekin miesten syytä.

 • Puheet uusiksi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ei tuo ole mikään uutinen. Tuota tietoa on vain pidetty piilossa vuosikausia, jotta asiasta ei nousisi minkäänlaista keskustelua, koska Suomessa halutaan pitää yllä sellaista mielikuvaa, että nainen on jonkinlainen ikuiskärsijä näissä tapauksissa. Tätä mielikuvaa viedään mielellään vielä Suomen ulkopuolellekin (ainakin yksi silmäätekevä kulttuuripersoona on tässäkin kunnostautunut). Odotankin kommentteja, miten nuo luvut ovat naisten puolesta perusteltavissa, ts. miksi ne ovat niin korkeat, ja eikö presidentin uudenvuodenpuheessakin ollut jotakin aiheeseen liittyen?

 • mies kaakosta

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  No niin, että ei naiset voi koko ajan valittaa, että heitä ja vain heitä kohdellaan kehnosti parisuhteessa!!

  Kyllä se nainenkin osaa olla julma ja lyödä yms.

 • keski-suomalainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Voisivatko tilastot johtua myös siitä, että miehillä on pokkaa kertoa ja paljastaa pahoinpitelijä, mutta naiset eivät uskalla, jos ovat esimerkiksi uhattuina koko ajan.

 • Tuomas

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Minusta noista luvuista ei voi vetää mitenkään sellaista johtopäätöstä, että miehiin kohdistuisi enemmän kotiväkivaltaa kuin naisiin.

  Perustelut:

  1. Aineisto on liian suppea (vain pari sataa tapausta; miesten ja naisten osuuksien ero on hyvin pieni)

  2. Aineisto ei välttämättä ole edustava.

  Ainoa päätelmä minkä minusta voi tehdä on, että sekä miehiin että naisiin kohdistuu kotiväkivaltaa. Kumpiin enemmän jää epäselväksi. Ja onko sillä edes moraalisesti mitään merkitystä?

 • onhan tuo ollut tiedossa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hyvä Esko, tuttuja lauseita.Siihen vielä voisi lisätä nenän edessä ilkkumisen ja pyynnöt lyömään.Sitten kun työntää pois, niin huudetaan lapsille, että nyt se hakkaa.

  Vähättely ja lasten ottaminen todistajaksi, kun tästä yritetään keskustella.

  Mikäli koettaa siirtyä syrjään,tulee puupalikalla päähän ja käsketään pyytämään armoa.

  Tuttua tarinaa eikö? Monilla tutuilla ollut sama tarina.

 • Tavallinen, rauhallinen mies

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "Mielestäni näissä luvuissa näkyy se että nainen on vuosikausia sietänyt/kärsinyt väkivaltaa miehen taholta" Vai olisiko asia toisinpäin? Miehiin kohdistuva väkivalta ei näy tilastoissa kuin murtoosa, koska jopa poliisit nauravat miehelle joka ilmoittaa asiasta heille. Sitten kun mies saa tarpekseen, asia tulee heti julkisuuteen, että mies löi! vaikka oikea rikos onkin "mies löi TAKAISIN"!

 • M

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Väkivalta on paheksuttavaa eikä sitä voi hyväksyä olipa tekijä mies tai nainen.

  Täytyy myös muistaa, että väkivalta voi olla myös sekä fyysistä että henkistä. Fyysisestä väkivallasta jää selkeämpi jälki, jota voi käyttää todisteena esimerkiksi oikeudessa. Henkisen väkivallan jälkeä ei voi näyttää muille, se jää ihmiseen sisälle ja tulee esiin hänen käytöksessään eri tilanteissa.

  Miehet (sovinistit) vastaan naiset (feministit) -tyyppisessä keskustelussa ei usein päästä eteenpäin molemminpuolisen syyttelyn takia. Syytösten sijaan olisi hyvä käydä itsetutkiskelua.

 • Sale

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  " Peuhu, tänään klo 08:19

  Voiko tämä pitää paikkaansa? Voisi kuvitella, että valtaosa tapauksista joissa mamma vetelee äijää ympäri korvia jää kaiken kukkuraksi tulematta ilmi, koska en mä ainakaan kehtaisi kertoa kenellekkään jos omalle kohdalle tapahtuisi."

  Siis et kehtaisi kertoa jos sua on puukotettu tai hakattu jollain esineellä pahasti?

  Tuossahan on kyse törkeästä pahoinpitelystä tai tapon yrityksestä.

 • veni vidi vici

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Esko, tänään klo 08:07

  Niin. Mitäpä mies voisi tehdä, kun vaimo takoo nyrkeillään ja huutaa naama punaisena. Lyöppä kerran, niin "se on poliisijuttu ja et nää lastas ikinä". Miehen ainoa mahdollisuus on alistua ja syrjäytyä perheestä entistä enemmän. Lopullisen niitin lyövät sosiaaliviranomaiset, jotka erotilanteessa ovat AINA äidin puolella. Suomalaista miestä saa lyödä kuin vierasta sikaa ja ketään ei kiinnosta asia.

  asia on juuri näin, olen sen itse omakohtaisesti avuttomana saanut kokea jopa niin että vaikka en koskenutkaan takaisin tuollaisessa: keittiöveitsellä uhattuna ja sillä viilleltynä ja vaateripustimella hakattuna, hakemassani avioerossa en lapsiani nähnyt sen koomin, kunnes lapset kasvoivat aikuisiksi, nainen on käärme ja maamme oikeuslaitos ummistaa tietoisesti silmät, ja sen mukaan mies = konna riippumatta mitä näyttö ja todellisuus kertoo: Tuja Brax oikeusministeri...!!! . Miehen omaisuus ja elatusmaksut kelpaa kyllä kelpaa ja ne kyllä viedään vaikka mikä olis, exäni suuulla: oikeus on hänen puolellaan oli asiat miten tahansa. On sentään hyvä, että edes lehdessä ja uutisissa puhutaan edes totuuuden suuntaisesti.

 • Maija

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Miesten syy!

  Miehet ovat provosoineet naista henkisellä väkivallalla. Joten fyysisesti usein heikommalla naisella on silloin kyllä oikeus vähän tökätä esimerkiksi leipäveitsellä.

  • öhöm

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Ei ole mikään sääntö, että nainen olisi fyysisesti heikompi, aivan hyvin nainen voi olla vahvempi kuin mies. Se ei ole edes vaikeaa.

 • joku vaan.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Eiköhän suunnilleen kaikkien väkivaltatapausten (ja tuhansien muidenkin ongelmien) takana ole pääosin alkoholi. On se kumma juttu, ettei tuohon suomalaisten kännäämiseen voida puuttua mitenkään. Miettikääpä kuinka paljon tuhoa kyseinen aine aiheuttaa jopa päivittäin?

  Kannattaisi varmaan (jälleen kerran) miettiä sitä päihdepolitiikkaa uudelleen.. vai onko niin, että mennään XXX pikajunalla ennenkuin alkavat hälytyskellot soimaan?

  Typeryydellä EI ole rajoja.

 • Höh

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mies voi tappaa naisen vaikka paljain käsin, nainen joutuu turvautumaan teräaseeseen. Tilastot eivät kerro kaikkea.

 • Simo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tuomas: "Minusta noista luvuista ei voi vetää mitenkään sellaista johtopäätöstä, että miehiin kohdistuisi enemmän kotiväkivaltaa kuin naisiin.

  Perustelut:

  1. Aineisto on liian suppea (vain pari sataa tapausta; miesten ja naisten osuuksien ero on hyvin pieni)

  2. Aineisto ei välttämättä ole edustava. "

  Aineiston suppeutta tai edustavuutta ei ole oikein mielekästä pohtia, sillä kyseessä ei ole otos. Jos tiettynä vuonna törkeän perheväkivallan uhreista suurempi osa on miehiä kuin naisia, kertoo tämä tilastollisen faktan, joka lienee vaikea selitellä olemattomaksi. Erityisesti luku on informatiivisempi kuin pelkästään naisille tehdyt uhritutkimukset, joissa väkivallan määritelmä on keinotekoisesti laajennettu mahdollisimman suurien lukujen saamiseksi.

 • Elän vakivallottamassa avioliitossa :-)

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "Voisivatko tilastot johtua myös siitä, että miehillä on pokkaa kertoa ja paljastaa pahoinpitelijä, mutta naiset eivät uskalla, jos ovat esimerkiksi uhattuina koko ajan" Nyt pitää joukolla selittää asiat toisinpäin ;-) Vaikka tässä tutkimuksessa tulee selvästi esiin, että MIEHILLE NAURETAAN mikäli heillä on pokkaa ilmoittaa vaimonsa väkivallasta!

 • korvat täynnä vihaisia sanoja

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tässä nyt ei ole mitään uutta. Ruohonjuuritasolla on aina tiedetty, että NAISET ovat LUONNOSTAAN väkivaltaisempia kuin miehet.

  Naisten väkivalta ja muunkinlainen kielteinen suhtautuminen kohdistuu vain perheenjäseniin; ulkopuolisia kohtaan ollaan niin ihania enkeleitä.

  Naiset ovat henkisen väkivallan käytössä erittäin taitavia; he osaavat tehdä sitä niin taitavasti, ettei ulkopuolinen osaa havaita.

 • balanssissa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Maailman kaikki asiat asettuvat aina tasapainoon, kun totuudenmukaisesti arvioidaan. Oli kyseessä mikä tahansa seikka, jota voidaan "mitata".

  Tasa-arvomaailmamme on myös tasapainossa vaikka laeilla yritetään kammeta se väkisin epätasapainoon. Siellä ei vaan kuulu miehen ääni siinä valossa, että totuus nousisi pintaan.

  Kaikki miehet tietävät asioiden todellisen luonteen, mutta eivät vaivaudu riitelemään asioista, koska naisen kanssa ei voi objektiivisesti keskustella. Mies vaikenee viisauttaan eivätkä naiset ole ainoita sietäjiä tässä maailmassa.

  Maailma on koko ajan muuttuva edeltävän aikansa lopputulos eikä sitä voida muuttaa helpoin keinoin. Onko se myös luonnostaan tasapainossa? Todellisuutemme on kaikkien siihen vaikuttavien tekijöiden tuotos eli ei ketään voi yksipuolisesti syyttää. Syyllisiä vääryyksiin ovat kaikki vaikka mies on kriminalisoitu hyvin tehokkaasti.

 • sovinistisika

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Voisiko joku toimittaja kysyä Sofi Oksasen mielipiteen tähän uutiseen?

 • Höpöhöpö

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Asian uutisointitapa tässä on törkeää ja epäanalyyttistä. Kysehän on ILMOITETUISTA tapauksista eikä absoluuttisista määristä. Todellisuudentaju hoi, toimittaja!

  Tosiasiassahan ilmoitetut tapaukset ovat vain pieni osa kaikista tapauksista, ja todennäköisesti naiset ovat niistä useammin hiljaa ja vain nuolevat haavansa. Eli naiset sopeutuvat väkivaöllan kokemiseen helpommin, koska se kuuluu kulttuuriin. Miehet taas äimistyvät naisten aggressiosta helpommin ja rientävät ilmoittamaan poliisille. Eli naisten kokema todellinen väkivalta saattaa olla huomattavasti yleisempää kuin miesten kokema, se vain ei tule yhtä helposti julkisuuteen.

 • Burni

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Eiköhän tässä ole pidemmän päälle kyse yleisestä pahoinvoinnista yhteiskunnassa. Sitää siirretään sitten puolisolle kun töissä oli huono päivä tai elämä muuten vaan potkii päähän. Pitäähän sitä saada tuntea se vallan tunne edes jossain. Se on vaan niin että siihen vallan tunteeseen jää koukkuun ja sitä haluaa sitten lisää hinnalla millä hyvänsä. Alkoholi voi edesauttaa uusien rajojen rikkomisessa, mutta pääsyyllinen se ei mielestäni ole.

  Olisi mielenkiintoista tehdä vertaus työhyvinvoinnin ja puolison hakkaamisen välillä. Löytyykö syy kenties alati kiristyvän työelämän paineista?

 • Teppo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Toivon, että tämä uutinen herättää meidät kaikki pohtimaan, miksi naiset voivat huonosti. Tämä on alkavan vuosikymmenen tärkein tasa-arvokysymys. Mies on vapautunut sukupuoliroolien kahleista paremmin kuin nainen. Naiset ovat tässä suhteessä lähes sata vuotta miehiä jäljessä. Naisisessa ihannekuvassa mies on edelleen urhea ritari, mies elättää ja on perheen pää. Kun näin ei tosielämässä käy, on naisen kunnia ja miehen henki vaarassa.

 • Äly hoi!

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Milloinkahan väkivallalla on ongelmat saatu todella ratkaistuksi?

 • miesten puolesta vihainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Olen nainen ja uskallan sanoa, että enemmän minä seinähulluja ja väkivaltaisia naisia olen tavannut kuin miehiä.

  Totta on, että alkoholi on väkivaltapaukissa melkein aina taustalla. Mutta naiset...

  Olen vasta "herännyt" ja huomannut, että tuttavapiirissä on suurin osa naisista kammottavia, manipuloivia, kieroja kuin korkkiruuvit, taitavat henkisen väkivallan ja kyykyttämisen mainiosti!

  Eipä paljon heru sympatiaa, ei todellakaan. Ja naisia paapotaan, että voi voi onko ukko vetänyt pataan kun on ensin kuunnellut usean vuoden 24/7 raivoa ja kokenut väkivaltaa.

  Tietenkään en puolusta millään tavalla väkivaltaa, mutta miten mies voi puolustaututa jos millään viranomaistaholla ei uskota miehen sanaa vaan naureskellaan päin naamaa??

  Kuten mainittiinkin, miehelle ei jää muuta vaihtoehtoa kuin alistua (ellei sorru itse väkivaltaan) ja menettää kaikki oikeutensa.

  Ehkä se on tämä nyky-yhteiskunnan malli, jossa itsekkyys jyllää ja toisen asemaan ei osata asettua.

 • puppeli

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Otaksuisin että naiset ilmoittaa heihin kohdistuvasta väkivallasta harvoin, muut, eli kuhnurit,vihtorit ja latentit puppelit viel harvemmin, ja miehiin kohdistunut väkivalta perheessä tulee poikkeuksetta tietoon jonkun toisen kertomana.

 • Pikkarainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mikä ihme se on että naiset ovat väkivaltaisia. Heillehän opetetaan se jo lastenelokuvissa. Tarkoitan Pekka Pupää elokuvia, missä Justiina vetelee kaulimella Pekkaa ja väliin luudalla. Siinä samalla saa osansa Pätkäkin, Pekan kaveri.

 • 50 vuotta ja ruoska tuntuu edelleen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Oma äitini käytti fyysistä väkivaltaa meitä lapsia kohtaan, hakkasi usein koivun oksalla ja sähköjohdolla milloin mistäkin syystä, mm. vuoteen kastelusta. Oven karmilaudan raossa oli jatkuvana uhkana näkyvissä "koivuniemen herra" l. oikeammin RUOSKA (=henkistä väkivaltaa). Tukistelua ei siinä maailmassa väkivallaksi edes noteerattu. Lisäksi huone+keittiö asunnossa vuorossa olevan lapsen pahoinpitely tapahtui toisten sisarusten nähden. Entä isä? Isä oli lempeämpi enkä muista hänen lyöneen minua, tukisti kyllä joskus. Vanhempi veljeni tosin muistaa että olisi häntä lyönyt, muttei enää meitä nuorempia, vaikka äiti oli painostanut näihin "perheen pään" velvollisuuksiin. Toisiaan vanhemmat eivät pahoinpidelleet ja alkoholia ei perheessä käytetty lainkaan.

  Omassa avioliitossa en käyttänyt fyysistä väkivaltaa. Liittoni hajosi vaimon uskottomuuteen ja siitä seuranneissa riidoissa vaimo löi, heitteli kaikenlaisilla käsiinsä saamilla esineillä (mm.pari ohimennyttä särki ikkunoita), huuti ja kiljui (kerrostalossa) vaientaakseen jne. Lopulta vei lapset ja syytti täysin keksitysti minua tuttaville väkivallasta. Tavallinen tarina naisen väkivallasta tämäkin.

 • Nainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Täällä on aikaisemmisakin teksteissä sivuttu tätä, mutta jatkan.

  Nainen on useinmiten fyysisesti heikompi osapuoli parisuhteessa. Mies "pärjää" nyrkein, potkuin, kuristuksin ym. Jos nainen "vastaa väkivaltaan" väkivallalla, on avuksi otettava "kättä pitempää". Siis jos vastaa!

  Miehet myös ilmoittavat asiasta nopeammin, mikä on HYVÄ ASIA ja naiset voisi ottaa oppia tästä. ELI TEHKÄÄ AINA ILMOITUS PARISUHDEVÄKIVALLASTA. Myös "lievästä". JA ilmotus myös henkisestä väkivallasta kuten uhkailusta/muusta alistamista.

  Tämä ei ole väkivallankäytön puolustuspuhe. En hyväksy parisuhdeväkivaltaa missään muodossa enkä kenenkään harjoittamana

 • älykkyyttä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Voimattomuudentunne ikävään elämäntilanteeseen niinkuin sairaanloinen mustasukkaisuuskin voi laukaista väkivallan. Sokeaa raivoa ei pidä aina tilittää mielenterveyden puutteen kirjoihin.

  Ensimmäinen lyönti aiheuttaa katumusta mutta toistuva väkivalta ei enää heilauta mieltä vaikka sisäinen toivumus ehkä vielä voi ollakin jäljellä olotilan paranemiseta. Anteeksi annon myötä pitäisi heti pyytää lupaus että väkivalta ei enää saa toistua jos toisin taphtuu niin kyseessä on riippuvaisuus suhde.

 • no niin...

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  No niin, se on hyvä kun totuus alkaa tulla esiin. Asioita tutkitaan, eikä vain jaeta tuomioita mututuntuman perusteella. Josko se miesten syyllistäminen näillä asioilla vähitellen loppuisi? No, tuskin kuitenkaan. Feministit pitänevät sen jatkumisesta huolen vallallaan?

  "Tasa-arvo" on pelkkää xxxpuhetta, ja äänessä vain tietyt tahot; se ei koske ollenkaan meitä kaikkia. Tasa-arvokeskustelun voisi vaikka lopettaa yhtä hyvin kuin jatkaa valehtelua.

 • Hohhoijaa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Aiheesta kuumana käyville tiedoksi, että törkeä pahoinpitely on Suomessa varsin tarkkaan rajattu. Olennaista on, että "aiheutetaan toiselle vaikea ruumiinvamma, vakava sairaus tai hengenvaarallinen tila, rikos tehdään erityisen raa’alla tai julmalla tavalla tai käytetään ampuma- tai teräasetta taikka muuta niihin rinnastettavaa hengenvaarallista välinettä ja rikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä".

  Hiljattain KKO on linjannut muun muassa, että mies, joka pahoinpiteli avopuolisoaan vasaralla ja pesäpallomailalla, EI syyllistynyt törkeään pahoinpitelyyn. Jos nainen tarttuu keittiöveitseen ja saa pahaa jälkeä aikaan, hän syyllistyy törkeään pahoinpitelyyn, koska hän käytti teräasetta. Ja naiset usein tarttuvat kättä pidempään, koska heidän fyysisistä voimillaan jää helposti alakynteen "tavallisessa" pahoinpitelyssä ja lievässä pahoinpitelyssä.

 • Melkein tossun alla

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  On muuten melkein uskomatonta, kuinka vähistä aineksista nainen saa aikaan niin salaatin kuin riidankin! Jos mies uskaltaa olla edes varovaisesti naisen kanssa eri mieltä jostain asiasta, hän on heti riidan rakentaja.

  Eikä siinä auta loitsu eikä rukous. Riita on miehen syytä, kun on niin tollo, että ei ymmärrä olla kaikista asioista samaa mieltä.

  Henkistä väkivaltaa tällainenkin on naisen taholta.

 • Nainen, 26

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tuntuu, että nykyaikana on helpompi lyödä tai uhata lyömisellä, kuin keskustella asiat selviksi. Miksi näin? Tuleeko sitä väkivaltaa niin paljon kaikista tuuteista, että se on "normaali" tapa nykyaikana selvittää ongelmia? Olet kova jätkä/muija kun lyöt, kukaan ei tule sanomaan sulle vastaan, saat rispektiä ja sun sanomaa uskotaan? Miksi ei enää uskalleta olla kilttejä toisillemme?

 • Minäkinkö

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Eiköhän lähes kaikki vakavan väkivallan tapaukset tule poliisin tietoon (vakavan väkivallan uhri yleensä tarvitsee lääkärin hoitoa, jolloin lääkärillä on velvollisuus ilmoittaa poliisille. Vakava väkivalta on myös yleisensyyttäjän asia, joten pahoinpitely syytettä ei voi vetää pois).

  Lievät pahoin pitelyt (nyrkillä lyömiset) ovat sitten oma lukunsa.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä