Kotimaa |

Toton Pietarsaaren konsertti lähes loppuunmyyty

Pietarsaaressa kesällä konsertoiva Toto on saanut ihmiset liikkeelle. Konsertin kaikki 6000 istumapaikkaa on loppuunmyyty.

Kuvassa Toton jäsenet soittavat.
Kitaristi Steve Lukather ja laulaja Joseph Williams vauhdissa. Kuva: Suvi Rajala / Yle

Perjantai-aamuna myyntiin tuli 1000 seisomapaikkaa. Konsertin järjestävä FF Jaro neuvottelee kaupungin ja Toton kanssa lisäseisomapaikkojen saamisesta konserttiin.

- Olemme neuvotelleet hyvässä hengessä kaupungin ja pelastuslaitoksen kanssa. Saimme luvan ottaa sisään 10 000 ihmistä. Viimeiset 3000 seisomapaikkaa tulee kuitenkin myyntiin vasta, kun sopimusteknisistä asioista on sovittu myös Toton edustajien kanssa, kertoo Jaron toimitusjohtaja Niklas Storbacka.

Toto soittaa Pietarsaaren keskuskentällä heinäkuun alussa.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Kotimaa

Hurja ennuste F-Securen Hyppöseltä: Tekoäly tekee ohjelmoijista työttömiä

Mikko Hyppönen.

Tekoäly on mullistanut työnteon tietoturvayhtiö F-Securella. Kaksitoista vuotta kehitetty tekoäly seuloo väsymättä haittaohjelmia. Ihmiset voivat keskittyä vaikeimpiin tehtäviin. Tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen uskoo, että vielä suurempi mullistus nähdään pian, kun tietokoneet alkavat kirjoittaa virheetöntä ohjelmakoodia. Yle tutustui tekoälyn käyttöön haittaohjelmien metsästyksessä, robotiikassa ja puheentunnistuksessa.

USA:n vaalit

Loka on lentänyt aina Yhdysvaltain presidentinvaaleissa – miksi demokraatit ovat aaseja ja republikaanit norsuja?

Yhdysvaltain presidentinvaaleissa on alkamassa loppukiri, kun demokraatit nimeävät Hillary Clintonin ehdokkaakseen maanantaina alkavassa puoluekokouksessa. Naapurileirissä on jo aloitettu kiivas lokakampanja häntä vastaan, ja myös republikaanien Donald Trump saa oman osansa. Lähes 200 vuotta sitten erästä ehdokasta haukuttiin aasiksi. Siitä syntyi demokraattien logo.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä