Ulkomaat

Toyota keskeyttää Japanissa autojen kokoonpanon

Toyotan autotehtailla Japanissa on 8. helmikuuta alkaen hiljaista, kun yhtiö pysäyttää kokoonpanolinjat viikon ajaksi.

Toyotan keulakoriste
Kuva: Franck Robichon / EPA

Syynä poikkeukselliseen tuotantolinjojen pysäyttämiseen on puute tärkeistä varaosista. Varaosat ovat jääneet tulematta sen jälkeen kun Toyotalle tärkeän tavarantoimittajan  Aichi Steel-yhtiön tehtaassa tapahtui räjähdys.

Maailmaan suurimpiin kuuluvan autonvalmistajan Toyotan mukaan Japanin ulkopuolella valmistettavien autojen tuotanto jatkuu entisellään.

Toyta palaa Japanin tuotannossa normaaliin järjestykseen 15. helmikuuta, mutta Aichi Steel korjaa räjähdyksen aiheuttamia tuhoja aina maaliskuuhun saakka.

Tuoreimmat aiheesta: Ulkomaat

Pääuutiset

Kotimaa

Hurja ennuste F-Securen Hyppöseltä: Tekoäly tekee ohjelmoijista työttömiä

Mikko Hyppönen.

Tekoäly on mullistanut työnteon tietoturvayhtiö F-Securella. Kaksitoista vuotta kehitetty tekoäly seuloo väsymättä haittaohjelmia. Ihmiset voivat keskittyä vaikeimpiin tehtäviin. Tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen uskoo, että vielä suurempi mullistus nähdään pian, kun tietokoneet alkavat kirjoittaa virheetöntä ohjelmakoodia. Yle tutustui tekoälyn käyttöön haittaohjelmien metsästyksessä, robotiikassa ja puheentunnistuksessa.

USA:n vaalit

Loka on lentänyt aina Yhdysvaltain presidentinvaaleissa – miksi demokraatit ovat aaseja ja republikaanit norsuja?

Yhdysvaltain presidentinvaaleissa on alkamassa loppukiri, kun demokraatit nimeävät Hillary Clintonin ehdokkaakseen maanantaina alkavassa puoluekokouksessa. Naapurileirissä on jo aloitettu kiivas lokakampanja häntä vastaan, ja myös republikaanien Donald Trump saa oman osansa. Lähes 200 vuotta sitten erästä ehdokasta haukuttiin aasiksi. Siitä syntyi demokraattien logo.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä