Turku |

TPS-legenda Nummelin iloitsee keväthuumasta

Turun Palloseuran legendaarinen pelaaja Timo Nummelin on riemuissaan seuran keväthurmoksesta. Nummelin ihmettelee toisaalta, kun kiekkokevät jatkuu aina vain. Miehen pitää kiireisenä myös oman pojan Petteri Nummelinin ja vävypojan NHL-maalivahti Antti Niemen pelien seuraaminen.

Jääkiekkolegenda Timo Nummelin.
Kuva: Minna Rosvall / YLE

Timo Nummelin on tuttu näky Tepsin kiekkopeleissä. Tervehtijöitä hallin käytävillä riittää ja miehen kommentteja kysytään ahkerasti. Nummelin on tyytyväinen TPS:n kevään esityksiin, kukapa ei olisi.

- Kyllä Tepsi on sellaisen sensaation tehnyt, että on päässyt finaaleihin. Se on turkulaisille aina nannaa. Lokakuussa ei olisi kukaan uskonut, että Tepsi on finaaleissa. Odotettiin, että pudotuspeleissä Lukon kanssa pelattaisiin tasaisia pelejä ja tehtäisiin siitä tiukka Lukolle. Siitä mentiinkin jatkoon. JYPin kanssa ihmeteltiin, että mitä tässä tapahtuu. Sitten oltiinkin finaaleissa eikä enää voi todeta kuin, että tavataan torilla.

Joukkue on kasvanut yhteen kevään aikana

- Kyllä Tepsi on saanut sellaisen innon päälle ja joukkue on kasvanut koko ajan yhtenäisemmäksi. Se on ihan sama, ovatko miehet ykkös-, kakkos-, kolmos- tai neloskentässä Sieltä vaan nousee koko ajan uusia kykyjä ja eri miehet ratkaisevat näitä pelejä. Se on hienoa!, hehkuttaa Nummelin.

HPK yrittää varmasti yhä täysillä

Timo Nummelin uskoo, että hämeenlinnalaiset ovat edelleen pelissä mukana. Hän ei aliarvioisi vastustajaa, vaikka kotijoukkueella onkin hurmos päällä.

- HPK:n kannalta varmaan pelin sisäisiä asioita löytyy, joihin voi puuttua. Tepsillä ovat toisaalta jalat liikkuneet koko ajan niin hyvin, että ottelut eivät ole painaneet eivätkä painaneet edes Hämeenlinnassa.

Rautakorpi keksii jotain

- En usko, että HPK:n joukkueessa enää kovin paljon eri taktiikoita voi muuttaa, mutta omaa taktiikkaa HPK voi parantaa koko ajan. Varmaan HPK ei ollut torstaina tyytyväinen omaan pelaamiseen, jos ei ollut Kai Suikkanenkaan, vaikka voitti 4 - 2. Uskon, että Jukka Rautakorpi on tehnyt jotain pieniä fiksauksia. Toisaalta uskon, että Tepsi pystyy hyödyntämään Turun isoa kaukaloa. Kyse on pienistä asioista - yksi lipsahdus voi maksaa paljon kuten torstain ottelussa nähtiin.

Nummelin kiittelee Turun katsomokulttuuria

Timo Nummelin on tyytyväinen turkulaisyleisön kannustukseen. Viime pelissä Nummelin itsekin pukeutui Tepsin paitaan. Suomessa ei vanhemmilla ihmisillä ole tapana laittaa rekvisiittaa ylle NHL:n tapaan.

- Kun Tepsi pärjää, yleisö on hienosti mukana. Yleisö reagoi - on aaltoa ja peruukkia. Joukkue kiittää myös hienosti yleisöään. JYP-sarjan ratkettua joukkue ei meinannut lähteä jäältä millään. Olisi ollut hauskaa, jos vaikka joukkue olisi ensin lähtenyt ja tullut vaikka uudestaan kentälle, vinkkaa Nummelin.

Nummelinin kiekkokevät on kiireinen

Chicagon maalivahti Antti Niemi on Nummelinin erikoistarkkailussa NHL:n pudotuspeleissä. Niemi on naimisissa Nummelinin tyttären kanssa ja Nummelin pitääkin tiiviisti yhteyttä rapakon taakse.

- Neljä pudotuspeliä on pelattu ja kaksi nollapeliä vävypoika on saalistanut. On se ensimmäistä kautta pudotuspelejä pelaavalle hyvä saavutus.

Timo Nummelinin poika Petteri Nummelin puolestaan on parhaillaan MM-ryhmän kanssa valmistautumassa Saksan kisoihin.

- Poika on antamassa näyttöjä, että jos nyt kelpaisi joukkueeseen, kun olympialaisiin ei kelvannut. Kyllä tässä tätä kiekkokevättä riittää, pohtii Nummelin.

Kommentoi aihetta (2 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Turku

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä