Ulkomaat

Tulivuori rauhoittui, evakkoon lähteneet guatemalalaiset saavat palata kotiin

Viranomaiset määräsivät evakkoon aluksi yli 33 000 ihmistä, lopulta evakkoon lähti huomattavasti pienempi ihmisjoukko.

Torstaina Guatemalassa alkanut Fuego-nimisen tulivuoren purkaus on rauhoittunut, ja evakkoon lähteneet ihmiset voivat palata koteihinsa.

Viranomaiset määräsivät tulivuoren lähialueilta evakkoon aluksi yli 33 000 ihmistä, mutta lievensivät evakuointikehotusta myöhemmin. Lopulta evakkoon lähti paikallisten tiedotusvälineiden mukaan noin 5 000 ihmistä ja viranomaisten mukaan vielä tätäkin vähemmän.

- Olemme iloisia, että voimme palata, sanoi neljän lapsensa kanssa koulurakennuksessa yöpynyt Wendy Cux uutistoimisto Reutersille.

- Emme usko, että  purkaus on aiheuttanut suuria tuhoja, mutta joudumme siivoamaan tuhkat pois, Cux arveli.

Purkauksen alettua taivaalle nousi lähes kolmen kilometrin korkeuteen ulottunut tuhkapatsas ja laavaa virtasi pitkin vuoren rinteitä. Kyseessä oli Fuegon rajuin purkaus lähes 40 vuoteen.

Tuoreimmat aiheesta: Ulkomaat

Pääuutiset

Kotimaa

Alkoholipolitiikkaan voi tulla historiallisia muutoksia – Olutta iltamyöhään, pienkaupoille erioikeuksia, viinit valikoimiin?

Suomen alkoholikulttuuri saattaa olla muuttumassa lähiaikoina vapaampaan suuntaan, kun hallitus sorvaa parhaillaan esitystään uudesta alkoholilaista. Asiaa puivista eduskuntaryhmistä kerrotaan Ylelle, että vaihtoehtoina ovat esimerkiksi keskioluen myyntiaikojen pidentäminen pienissä kaupoissa ja myyntioikeuden myöntäminen pienpanimoille. Tarkemmat päätökset tehdään jo lähiviikkoina.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä