Turku |

Tulvatilanne helpottamassa - sulamisvedet voivat vielä aiheuttaa ongelmia

Salossa sunnuntaina tulvineen Uskelanjoen pinta jatkaa yhä laskuaan. Tulvavaara on nyt käytännössä ohitse ja vesi virtaa varsinaisessa uomassa vapaasti. Veden pinta laski jo yön aikana puolisen metriä eikä jääpatoa tarvinnut enää maanantaina ryhtyä purkamaan koneellisesti.

Tulviva Salonjoki Salon keskustassa vuonna 2010.
Tulvivan Salonjoen vuoksi Salossa suljettiin kolme siltaa sunnuntaina. Kuva: YLE
Varsinais-Suomi

Tulvahuiput ovat muillakin joilla Varsinais-Suomessa saavutettu. Loimijoella ja Karvianjoen vesistössä Satakunnan puolella virtaamat ovat vielä hieman kasvussa, eli tulvariski on olemassa.

- Maastossa olevasta lumesta suurin osa on jo ehtinyt sulaa. Pääasia on nyt, että vesisateita ei tulisi. Kyllä tämän kevään tulvahuiput Varsinais-Suomessa on joka tapauksessa nyt jo koettu, kertoo Varsinais-Suomen ely-keskuksen vanhempi tarkastaja Olli-Matti Verta.

Salossa asuntojen kellareihin tulvi viikonvaihteessa vettä. Verran mukaan lumien sulamisvedet saattavat edelleen aiheuttaa vesivahinkoja eri puolilla maakuntaa.

- Pelastusviranomaisiin voi olla yhteydessä näissä sulamisvesiongelmissa, Verta toteaa.

Kevättulva oli nyt suurempi, kuin mihin 2000-luvulla on totuttu. Tällä vuosituhannella tulvat ovat olleet pääosin syksyjen riesa.

- Esimerkiksi Sirppujoella havaittiin nyt suurempi virtaama kuin koskaan 40-vuotisen mittaushistorian aikana on ollut, Verta muistelee.

Toistaiseksi saavutetut kevättulvahuiput olivat monissa Varsinais-Suomen ja Satakunnan jokivesistöissä noin vuoden keskimääräisen tulvahuipun suuruisia.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Turku

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä