Kotimaa |

Tuomioja: Afganistanissa kehitystä oikeaan suuntaan

Afganistanin Nato-operaation on määrä päättyä vuoden 2014 lopussa. Suomen ulkoministerin mukaan afganistanilaisten kyky vastata omasta turvallisuudestaan vaikuttaa paranevan jatkuvasti.

Erkki Tuomioja
Erkki Tuomioja Kuva: Benjamin Suomela / Lehtikuva

Nato-maat pitävät Afganistanin nykyistä kehityssuuntaa rohkaisevana. Naton ISAF-operaatioon osallistuvien maiden ulkoministerit ovat keskustelleet Afganistanin tulevaisuudesta Brysselissä.

Sotilasoperaatio päättyy vuoden 2014 lopussa, minkä jälkeen komento siirretään kokonaan Afganistanin omille turvallisuusjoukoille.

Brysselin Nato-kokoukseen osallistunut ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) pitää Afganistanin kehitystä oikeansuuntaisena.

- Tämän päivän puheenvuoroissa vallitsee aika luottavainen näkemys siitä, että Afganistan on menossa oikeaan suuntaan ja että turvallisuustilanne kuitenkin koko ajan paranee. Ja ennen kaikkea afganistanilaisten kyky itse vastata jatkossa turvallisuudestaan ja tarvittavista operaatioista, että se on olemassa, Tuomioja kertoo.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Kotimaa

Poliisi vahvistaa: Kahdeksan kuollutta Jämijärvellä

Lippu puolitangossa Jämijärven kentällä.

Tapahtumat hetki hetkeltä

21.21

Varsinainen tiedotustilaisuus päättyy.

21.20

Koneessa ei ole varsinaista mustaa laatikkoa. Muut tallentimet ovat tuhoutuneet, sillä kone paloi varsin pahasti, Aaltonen sanoo.

21.19

Lisätietoa ilmestyy myös Onnettomuustutkintalautakunnan sivuille turvallisuustutkinta.fi viimeistään tiistaina.

Lue lisää

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä