Vaalit |

Tuomioja syyttää päätoimittaja Pietilää loanheitosta

Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) syyttää päätoimittaja A.-P. Pietilää loanheitosta. Tuomioja käsittelee blogissaan Pietilän Uusimaa-lehdessä julkaistua kolumnia, jossa Pietilä toteaa Pekka Haaviston (vihr.) menestyksen soittavan hätäkelloja ulkoministeriössä.

Uutisgrafiikka Uusimaa-lehden internetsivustosta.
Uutisgrafiikka Uusimaa-lehden internetsivustosta. Kuva: YLE / Grafiikka

Siteeraten nimetöntä virkamiestä Pietilä toteaa, että "Pekka Haaviston menestys soitattaa hätäkelloja ulkoministeriössä, joka kampanjoi Suomen pääsemiseksi YK:n turvaneuvoston jäseneksi ensi vuonna. Tähän saakka Suomen jäsenyyttä ovat kannattaneet myös maat, joissa homous on lailla kielletty."

Tuomioja ei usko, että Pietilän siteeraamaa virkamiestä on olemassa. Lisäksi Tuomioja toteaa, ettei hän ole koskaan törmännyt Pietilän kuvailemiin ongelmiin. Esimerkiksi Tuomioja nostaa Saksan ulkoministerin Guido Westerwellen, joka elää avoimessa homosuhteessa.

Pietilä on Suomen Lehtiyhtymän julkaisemien Helsingin Uutisten, Länsiväylän, Vantaan Sanomien ja Turkulaisen vastaava päätoimittaja.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä