Rovaniemi |

Tuomiokapituli ei tiennyt Korteniemen rikosepäilyistä

Oulun tuomiokapituli ei ollut tietoinen Rovaniemen kirkkoherranvaalissa ehdolla olevan Tuomo Korteniemen talousrikosepäilyistä. Asia tuli tuomiokapitulille täysin yllätyksenä.

Pappisasessori Pauli Niemelä kertoo, että Korteniemeen kohdistuvat talousrikosepäilyt eivät hänen tietonsa mukaan tulleet esiin missään vaiheessa hakuprosessia. Tuomiokapituli valitsi toukokuussa Korteniemen kolmannelle vaalisijalle Rovaniemen kirkkoherranvaalissa. Korteniemen rikosepäilyt siirtyivät syyteharkintaan jo syyskuussa 2011.

Niemelä sanoo, että tuomiokapituli alkaa nyt selvittää asiaa.

- Kun asia tuli yllätyksenä, siihen täytyy nyt perehtyä. Tässä vaiheessa on vaikea kommentoida sitä, että miten tämä vaikuttaa kirkkonherranvaalin hakuprosessiin tai Niemelän asemaan seurakunnassa, Niemelä sanoo.

Niemelä kuitenkin sanoo, että pelkkä rikosepäily ei ole suoranainen este hakuprosessissa eikä viranhoidossa.

- Ihmiset ovat syyttömiä niin kauan kunnes tuomiot on lainvoimaisia, Niemelä huomauttaa.

Poliisi epäilee Korteniemeä törkeästä veropetoksesta, törkeästä kirjanpitorikoksesta ja petoksesta. Korteniemi kiistää suurimman osan rikosepäilyistä, mutta myöntää tavallisen kirjanpitorikoksen. Korteniemi ei halua kommentoida mihin syyteet liittyvät.

Korteniemellä on vireillä markkinaoikeudessa niin sanottu kartellijuttu. Korteniemi oli mukana yhtiöissä, joiden toimintaa asuntojen tarjouskilpailussa markkinaoikeus käsittelee. Tämä ei kuitenkaan vaikuttanut kirkkoherranvaalin ehdokasasetteluun, koska tuomiota ei tapauksessa ole annettu.

 

Tuoreimmat aiheesta: Rovaniemi

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä