Kotimaa |

Tupakointi saattaa pahentaa krapulaa

Tutkijat tekivät havaintonsa kyselemällä tupakointi- ja juomatottumuksista runsaalta sadalta opiskelijalta.

Iäkäs mies tupakoi.
Kuva: Mario Guzman / EPA

Krapula on yleensä sitä pahempi mitä enemmän juo, mutta krapulaa voi pahentaa myös tupakointi, yhdysvaltalaistutkijat ovat havainneet.

Kun opiskelijoilta kyseltiin heidän kärsimistään krapuloista, tutkijat huomasivat tupakoivien saaneen humalajuomisesta krapulan todennäköisemmin ja kokeneen sen pahemmaksi kuin savuttomat riippumatta siitä, kuinka paljon he olivat juoneet edellisenä päivänä. Krapulat myös pahentuivat mitä enemmän henkilö oli tupakoinut juodessaan.

Tulokset eivät paljasta miten tupakointi mahdollisesti pahentaa krapulaa. On kuitenkin mahdollista, että humalassa tupakoivat polttavat tavallista enemmän, mikä voi aiheuttaa huonon olon riippumatta alkoholista. Tällöin tupakointi ei varsinaisesti pahentaisi krapulaa, vaan aiheuttaisi omat oireensa krapulan lisäksi. Jos tupakoinnin krapulavaikutuksista halutaan varmuus, asiaa onkin tutkittava lisää suuremmissa ja pitemmissä tutkimuksissa. Tässä tutkimuksessa yhteyttä tutkittiin vain kahdeksan päivän ajan.

Tutkimus julkaistiin yhdysvaltalaisessa Journal of Studies on Alcohol and Drugs -tiedelehdessä.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Kotimaa

Entinen Jehovan todistaja seuraajistaan: He odottivat ulko-ovellakin, kiersivät taloa ja menivät ikkunoiden ohi

Jehovan todistajien kiintesitö Vantaalla.

Yle Uutisten saamat kirjeet kertovat, minkälaisia tapoja Jehovan todistajilla on käytössä jäsentensä tarkkailuun ja seuraamiseen. Yhteisön entisten jäsenten kertomusten mukaan seuraaminen on ajanut ihmisiä esimerkiksi paniikkikohtauksiin. Jehovan todistajien tiedottaja väittää, että seurakuntien vanhimmat eivät tarkkaile jäseniä eivätkä opasta jäseniä tarkkailemaan toisiaan.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä