Ulkomaat |

Turkki ja Saudi-Arabia valmiita lähettämään maajoukkoja Syyriaan

Turkin mukaan Saudi-Arabia olisi lähettämässä sotilaskoneita turkkilaiseen lentotukikohtaan.

Mevlut Cavusoglu, Turkin ulkoministeri.
Turkin ulkoministeri Mevlüt Çavuşoğlu. Kuva: Sven Hoppe / EPA

Turkki ja Saudi-Arabia ovat valmiita lähettämään maajoukkoja Syyriaan taistelemaan terroristijärjestö Isisin sotilaita vastaan. Asiasta kertoi Turkin ulkoministeri Mevlüt Çavuşoğlu turkkilaisen Yeni Şafak -lehden mukaan.

– Jos on olemassa strategia Isisiä vastaan, Turkki ja Saudi-Arabia voivat lähettää maajoukkoja, Çavuşoğlu sanoo.

Saudi-Arabia on kertonut valmiudestaan lähettää maajoukkoja jo aikaisemmin. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Turkki puhuu julkisesti maajoukkojen lähettämisen mahdollisuudella.

Turkin mukaan Saudi-Arabia aikoo lähettää sotilaskoneita Turkin Incirlik lentotukikohtaan. Incirlick on keskeinen tukikohta, josta Yhdysvaltojen, Ison-Britannian ja Ranskan koneet tekevät ilmaiskuja Isisiä vastaan Syyriassa.

Çavuşoğlun mukaan Saudi-Arabian edustajat ovat käyneet tutusmassa lentotukikohtaan. Toistaiseksi ei ole tiedossa, kuinka monta sotilasta tai konetta Saudi-Arabia on lähettämässä ja kuinka nopeasti.

Turkki ja Saudi-Arabia ovat viime kuukausina lähestyneet toisiaan. Ne vaativat presidentti Bashar al-Assadin syrjäyttämistä, jotta Syyrian viisi vuotta kestänyt sisällissota saadaan lopetettua.

Lisäksi Turkki on vahvistanut suhteitaan Qatariin, joka myöskin on vaatinut presidentti al-Assadin syrjäyttämistä.

Tuoreimmat aiheesta: Ulkomaat

Pääuutiset

Ulkomaat

Poliisijohtaja: Münchenin ampumisella ei yhteyttä pakolaisteemaan tai Isisiin

EU:n ja Saksan liput laskettiin puolitankoon Valtiopäivätalon edustalla Berliinissä.
Ulkomaat

Jos et ehtinyt lukea uutisia viikolla, kurkista ne tästä!

Turkki jatkoi toisinajattelijajahtiaan ja uhitteli ihmisoikeuksista huolestuneelle lännelle ilmoittamalla, että Turkki päättäisi itse kuolemanrangaistuksen mahdollisesta käyttöönotosta. Ranskassa Nizzan iskijällä epäillään olleen avustajia, Yhdysvalloissa republikaanit sovittelivat presidenttiehdokas Donald Trumpiin liittyviä riitojaan puoluekokouksessaan ja Suomi sai kovat päästötavoitteet EU:lta. Tässä keskeisiä poimintoja viikon varrelta.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä