Kotimaa

Turvapaikanhakijan palkannut eläkeläinen palkitaan ennakkoluulottomuudesta

Punainen Risti palkitsee Kirkkonummelaisen Linnéa Mynttisen Ennakkoluuloton Edelläkävijä -tunnustuksella. Tunnustus jaetaan illalla Helsingissä.

Ali ja Linnéa keittössä kahvilla.
Linnéa ja Ali keittössä kahvilla. Kuva: Jyrki Ojala / Yle

Punainen Risti palkitsee rasisminvastaisella viikolla yhteisöjä ja ihmisiä, jotka ovat edistäneet ihmisten yhdenvertaista kohtelua. Tänä vuonna tunnustuksen saa 80-vuotias Linnéa Mynttinen, joka palkkasi irakilaisen Ali Kamila al-Sammarnaien avustajakseen.

Punaisen Ristin mukaan Mynttinen on toiminut rohkaisevana esimerkkinä ja on murtanut turvapaikanhakijoihin liittyviä stereotypioita. Hän on antanut turvapaikanhakijalle mahdollisuuden oppia kieltä ja edistänyt tämän kotoutumista. Tärkeää on ollut myös toivon antaminen ja mahdollisuus kuulua suomalaiseen yhteiskuntaan.

Yle kertoi Linnéa Mynttisen ja Ali Kamila al-Sammarnaien arjesta ja ystävyydestä alkuvuodesta. Juttua luettiin paljon ja jaettiin sosiaalisessa mediassa kymmeniä tuhansia kertoja. 

Mynttinen kertoi tuolloin, että osa ihmisistä ei enää puhu hänelle irakilaisen avustajan takia. Hän ei ole asiaa hätkähtänyt, sillä avustajan tuoma apu on ollut monella tapaa tarpeen.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Ulkomaat

Poliisijohtaja: Münchenin ampumisella ei yhteyttä pakolaisteemaan tai Isisiin

EU:n ja Saksan liput laskettiin puolitankoon Valtiopäivätalon edustalla Berliinissä.
Ulkomaat

Jos et ehtinyt lukea uutisia viikolla, kurkista ne tästä!

Turkki jatkoi toisinajattelijajahtiaan ja uhitteli ihmisoikeuksista huolestuneelle lännelle ilmoittamalla, että Turkki päättäisi itse kuolemanrangaistuksen mahdollisesta käyttöönotosta. Ranskassa Nizzan iskijällä epäillään olleen avustajia, Yhdysvalloissa republikaanit sovittelivat presidenttiehdokas Donald Trumpiin liittyviä riitojaan puoluekokouksessaan ja Suomi sai kovat päästötavoitteet EU:lta. Tässä keskeisiä poimintoja viikon varrelta.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä