Kotimaa

Turvavyö unohtui taas liian monilla

Valtakunnallisessa tehovalvonnassa poliisi tapasi tavallista vähemmän rattijuoppoja, mutta turvalaitteista riitti huomautettavaa. Kypärä oli unohtunut kymmenillä mopoilijoilla, mutta turvavyö tuhansilla autoilijoilla.

Poliisi muistuttaa suomalaisia turvavyön käytöstä. Viime sunnuntaina päättyneellä tehovalvontaviikolla keskimäärin joka kymmenennestä autosta tavattiin turvavyötön kuski tai matkustaja. Poliisi pitää määrää huolestuttavana.

Punaisia päin ajettiin satoja kertoja ja ajo-oikeudetta oltiin liikkeellä toistasataa kertaa. Turvavyön laiminlyönnit lasketaan kuitenkin tuhansissa.

- Turvavöiden ja kypärän käyttämättömyys on aivan liian yleistä ja aiheuttaa vuodessa useamman kymmenen henkilön kuoleman, sanoo poliisitarkastaja Heikki Ihalainen.

Mopoilijoita ilman kypärää havaittiin tehovalvontaviikolla runsaat 60. Viikolle sattui yksi kuolonturma, jossa kypärätön mopoilija kuoli.

Poliisi tarkasti viikon aikana noin 24 000 ajoneuvoa. Epäiltyjä rattijuoppoja tavattiin nyt toista vuotta peräkkäin vähemmän kuin tavallisesti, yhteensä 163.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Kotimaa

Suurin osa lukioista vaatii tai suosittelee omaa kannettavaa – katso kuntasi lukion tilanne

Nuori mies käyttää tablettitietokonetta.

Suurin osa lukioista suosittelee tai jopa vaatii opiskelijoitaan hankkimaan oman kannettavan tietokoneen opintoja varten. Yle Uutiset kysyi asiaa lähes kolmelta sadalta lukiolta. Osassa lukioista kaikille opiskelijoille kustannetaan koneet omiksi, kun taas suurin osa lukiolaisista joutuu maksamaan sen omasta rahapussista. Osa ylioppilaskirjoituksista tehdään sähköisesti jo kahden vuoden päästä.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä