Ulkomaat

Tutkimus: Menestyselokuvissa puolet valkoihoisia ja puolet muita

Kalifornialaistutkimuksessa kuitenkin huomattiin, että jos näyttelijöistä yli puolet oli tummaihoisia, elokuva ei myynyt enää yhtä hyvin.

Elokuvat myyvät paremmin Yhdysvalloissa, jos puolet näyttelijöistä on muita kuin valkoihoisia, paljastuu tuoreesta Kalifornian yliopiston selvityksestä.

Selvityksen mukaan taloudellisesti parhaiten menestyneet elokuvat ovat olleet vuonna 2014 sellaisia, joissa puolet näyttelijöistä oli valkoihoisia, puolet muita. Toisaalta selvityksessä huomattiin, että jos näyttelijöistä yli puolet oli tummaihoisia, elokuva ei ollut niin hyvä kassamagneetti.

Kalifornian yliopiston afroamerikkalainen tutkimuskeskus on seurannut parhaiten menestyneiden elokuvien etnistä edustavuutta castingin osalta vuodesta 2011 lähtien.

Laura Airola / Yle Uutiset

Tuoreimmat aiheesta: Ulkomaat

Pääuutiset

Kotimaa

Hurja ennuste F-Securen Hyppöseltä: Tekoäly tekee ohjelmoijista työttömiä

Mikko Hyppönen.

Tekoäly on mullistanut työnteon tietoturvayhtiö F-Securella. Kaksitoista vuotta kehitetty tekoäly seuloo väsymättä haittaohjelmia. Ihmiset voivat keskittyä vaikeimpiin tehtäviin. Tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen uskoo, että vielä suurempi mullistus nähdään pian, kun tietokoneet alkavat kirjoittaa virheetöntä ohjelmakoodia. Yle tutustui tekoälyn käyttöön haittaohjelmien metsästyksessä, robotiikassa ja puheentunnistuksessa.

USA:n vaalit

Loka on lentänyt aina Yhdysvaltain presidentinvaaleissa – miksi demokraatit ovat aaseja ja republikaanit norsuja?

Yhdysvaltain presidentinvaaleissa on alkamassa loppukiri, kun demokraatit nimeävät Hillary Clintonin ehdokkaakseen maanantaina alkavassa puoluekokouksessa. Naapurileirissä on jo aloitettu kiivas lokakampanja häntä vastaan, ja myös republikaanien Donald Trump saa oman osansa. Lähes 200 vuotta sitten erästä ehdokasta haukuttiin aasiksi. Siitä syntyi demokraattien logo.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä