Terveys |

Tutkimus: Monet suomalaiset myöntävät käyttäneensä rauhoittavia lääkkeitä joskus väärin

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimuksen mukaan noin 50 000 - 100 000 ihmisellä lääkkeiden väärinkäyttö on ollut toistuvampaa. Tutkimus perustuu 2000-luvulla tehtyihin väestökyselyihin.

Seitsemän prosenttia suomalaisista on käyttänyt lääkkeitä väärin joskus elämänsä aikana, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n tuore tutkimus.

Tutkimuksen mukaan seitsemän prosenttia suomalaisista kertoi joskus käyttäneensä unilääkkeitä, rauhoittavia lääkkeitä tai kipulääkkeitä ei-lääkinnälliseen tarkoitukseen. Lääkkeitä on voitu käyttää esimerkiksi ilman lääkärin määräystä tai tavallista isompina annoksina.

Noin 50 000 - 100 000 ihmistä on käyttänyt lääkkeitä väärin toistuvammin, kertoo THL:n tutkimus.

Lääkkeiden väärinkäyttö oli tutkimuksen mukaan yhteydessä muiden päihteiden käyttöön. Yleisimpänä syynä lääkkeiden käyttöön oli nukkumisen helpottaminen.

Tutkimus perustuu 2000-luvulla tehtyihin väestökyseilyihin, joissa 15-69-vuotiaat suomalaiset vastasivat päihteiden käyttöön liittyviin kysymyksiin.

Tuoreimmat aiheesta: Terveys

Pääuutiset

Ulkomaat

Alppien lentoturma osoittautumassa tahalliseksi – tämä kaikki asiasta tiedetään

Turmatutkijat työskentelivät lentokoneen jäänteiden seassa Seynen kaupungin lähellä, Alpeilla torstaina.

Tapahtumat hetki hetkeltä

klo 21.40

Hetki hetkeltä -seuranta päättyy tältä osaa tähän. Kiitos kaikille lukijoille.

klo 21:16

Vedimme vielä yhteen päivän uudet tiedot tragediasta. Uutispaketti löytyy täältä.

klo 21.15

Trafin ilmailujohtaja Pekka Henttu kertoo, että Euroopan lentoturvallisuusvirasto julkaisee uuden turvallisuussuosituksen perjantaina. Suosituksen mukaan ohjaamossa jossa pitäisi olla aina kaksi miehistön jäsentä.

 

Lue lisää

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä