Ulkomaat |

Tuuli puhaltaa ihmisiä nurin Norjassa – katso video

Kaduilla eteneminen on äärettömän hankalaa. Vakavilta henkilövahingoilta on toistaiseksi vältytty.

Video: Ihmiset ponnistelevat tuulta vastaan kadulla.
02:43
Video: NRK

Norjan keskiosissa jouluostoksia tehneet ihmiset ovat kaatuilleet tuulen voimasta kadulla. Myrsky on riepotellut pahiten Ålesundin kaupunkia Bergenin pohjoispuolella. Norjassa on mitattu jopa 36 metriä sekunnissa puhaltavia tuulia.

Poliisi kertoo yleisradioyhtiö NRK:lle, että ihmiset ovat hälyttäneet kaatuilevista ja lentävistä tolpista ja kylteistä. Tuhannet ovat jääneet sähköttä. Vakavilta henkilövahingoilta on kuitenkin toistaiseksi vältytty.

Myrsky on matkalla Ruotsin kautta Suomeen, jonne sen odotetaan saapuvan puolilta öin. Tuulten pahin voima laantuu matkalla, mutta keskituuleksi arvoidaan täälläkin 28 metriä sekunnissa.

Tuoreimmat aiheesta: Ulkomaat

Pääuutiset

Kotimaa

Suurin osa lukioista vaatii tai suosittelee omaa kannettavaa – katso kuntasi lukion tilanne

Nuori mies käyttää tablettitietokonetta.

Suurin osa lukioista suosittelee tai jopa vaatii opiskelijoitaan hankkimaan oman kannettavan tietokoneen opintoja varten. Yle Uutiset kysyi asiaa lähes kolmelta sadalta lukiolta. Osassa lukioista kaikille opiskelijoille kustannetaan koneet omiksi, kun taas suurin osa lukiolaisista joutuu maksamaan sen omasta rahapussista. Osa ylioppilaskirjoituksista tehdään sähköisesti jo kahden vuoden päästä.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä