Ulkomaat |

Tuuli puhaltaa ihmisiä nurin Norjassa – katso video

Kaduilla eteneminen on äärettömän hankalaa. Vakavilta henkilövahingoilta on toistaiseksi vältytty.

Video: Ihmiset ponnistelevat tuulta vastaan kadulla.
02:43
Video: NRK

Norjan keskiosissa jouluostoksia tehneet ihmiset ovat kaatuilleet tuulen voimasta kadulla. Myrsky on riepotellut pahiten Ålesundin kaupunkia Bergenin pohjoispuolella. Norjassa on mitattu jopa 36 metriä sekunnissa puhaltavia tuulia.

Poliisi kertoo yleisradioyhtiö NRK:lle, että ihmiset ovat hälyttäneet kaatuilevista ja lentävistä tolpista ja kylteistä. Tuhannet ovat jääneet sähköttä. Vakavilta henkilövahingoilta on kuitenkin toistaiseksi vältytty.

Myrsky on matkalla Ruotsin kautta Suomeen, jonne sen odotetaan saapuvan puolilta öin. Tuulten pahin voima laantuu matkalla, mutta keskituuleksi arvoidaan täälläkin 28 metriä sekunnissa.

Tuoreimmat aiheesta: Ulkomaat

Pääuutiset

Kotimaa 5

Onko naapurisi hyvätuloisempi ja paremmin koulutettu kuin sinä? Tarkista tulokoneesta

Suomen hyvätuloisimmilla postinumeroalueilla asuu kaikkein koulutetuinta väkeä, selviää Ylen tulokoneesta. Suomessa on myös kymmeniä alueita, joilla ei asu yhtään maisteria saati tohtoria. Koneeseen on koottu jokaisen Suomen postinumeroalueen asukkaiden tulotiedot sekä koulutustiedot. Koneen avulla voit myös tarkastella, minkä verran asuinalueellasi asuu esimerkiksi työttömiä, opiskelijoita, työssäkäyviä tai eläkeläisiä.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä