Ulkomaat |

Tuuli puhaltaa ihmisiä nurin Norjassa – katso video

Kaduilla eteneminen on äärettömän hankalaa. Vakavilta henkilövahingoilta on toistaiseksi vältytty.

Video: Ihmiset ponnistelevat tuulta vastaan kadulla.
02:43
Video: NRK

Norjan keskiosissa jouluostoksia tehneet ihmiset ovat kaatuilleet tuulen voimasta kadulla. Myrsky on riepotellut pahiten Ålesundin kaupunkia Bergenin pohjoispuolella. Norjassa on mitattu jopa 36 metriä sekunnissa puhaltavia tuulia.

Poliisi kertoo yleisradioyhtiö NRK:lle, että ihmiset ovat hälyttäneet kaatuilevista ja lentävistä tolpista ja kylteistä. Tuhannet ovat jääneet sähköttä. Vakavilta henkilövahingoilta on kuitenkin toistaiseksi vältytty.

Myrsky on matkalla Ruotsin kautta Suomeen, jonne sen odotetaan saapuvan puolilta öin. Tuulten pahin voima laantuu matkalla, mutta keskituuleksi arvoidaan täälläkin 28 metriä sekunnissa.

Tuoreimmat aiheesta: Ulkomaat

Pääuutiset

Eduskuntavaalit 2015

Ylen vaaliennuste: SDP ja kokoomus tasoissa kakkosina

Video: Timo Soini, Alexander Stubb, Antti Rinne ja Juha Sipilä tulosillassa Pikkuparlamentissa Helsingissä.
13:44

Tapahtumat hetki hetkeltä

Kello 22.01

Kaikki puheenjohtajat ovat onnitelleet keskustan Juha Sipilää hyvästä tuloksesta. Ylen politiikan erikoistoimittaja Pekka Ervasti muistutti kuitenkin, että Sipilän tilanne ei käy kateeksi, kun tästä lähdetään hallitusta rakentamaan.

Kello 22.00

Kaikki ministerinä nyt olevat näyttävät saavan paikan uuteen eduskuntaan. Erityisen kovan potin on saamassa uutena ehdokkaana RKP:n puheenjohtaja Carl Haglund.

Kello 21.56

Keskustan konkariedustaja Paavo Väyrynen on menossa kirkkaasti taas jakaranda-tuolin ääreen eduskuntaan. Nykyinen euroedustaja on ilmoittanut, että hän jatkaa Brysselissä, mikäli ei saa paikkaa ministerinä uudessa hallituksessa. – Valtioneuvosto on se, missä politiikkaa tehdään, Väyrynen totesi Ylen haastattelussa.

Lue lisää

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä