Talous |

Työttömien määrä kasvoi elokuussa

Tilastokeskuksen mukaan työttömiä oli elokuussa 199 000. Työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilastojen mukaan työtä vailla oli 246 000 henkilöä.

Työttömien määrä kasvoi elokuussa viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna, kertoo Tilastokeskus. Elokuun työttömyysaste oli 7,3 prosenttia, kun se viime vuoden elokuussa oli 6,6 prosenttia.

Tämän vuoden elokuussa työttömiä oli 199 000, mikä oli 22 000 enemmän kuin viime vuoden elokuussa.

Nuorten eli 15-24 -vuotiaiden työttömyysaste oli elokuussa 13,5 prosenttia, mikä oli 0,5 prosenttiyksikköä suurempi kuin vuotta aiemmin.

Myös työ- ja elinkeinoministeriön tilastojen mukaan työttömien määrä kasvoi elokuussa. Työnvälitystilastojen mukaan elokuussa oli 246 000 työttömäksi työnhakijaksi tilastoitua henkilöä. Määrä oli 11 000 suurempi kuin viime vuoden elokuussa.

Työnvälitystilastot kertovat, että myös pitkäaikaistyöttömien määrä kasvoi. Elokuussa pitkäaikaistyöttömiä eli yli vuoden työttömänä olleita oli 63 000. Vuotta aiemmin pitkäaikaistyöttömiä oli 57 000.

Työllisiä oli elokuussa 2 526 000, mikä oli 3 000 enemmän kuin vuotta aiemmin.

Keskustele uutisesta 215 kommenttia

Pitkäaikaistyöttömyys on noussut viime lokakuusta asti. Elokuussa yli vuoden työttömänä olleita oli jo 63 000. Miten maassamme suhtaudutaan pitkäaikaistyöttömiin? Millaisia syitä työttömyyteen on?

Siirry keskusteluun

Tuoreimmat aiheesta: Talous

Pääuutiset

Kotimaa 0

"Neuvolan tätikään ei usko, että pystyn pitämään lapseni hengissä" – Imetyspettymyksen kanssa jäädään usein yksin

Imettävien äitien imetyspettymykseen vaikuttavat usein ohjauksen puute ja ulkoiset paineet. Äidit kokevat erityisesti imetyksen alkuvaiheessa, että neuvola tai lähipiiri ei anna tarvittavaa tukea imetyksen ongelmiin. Tällä hetkellä äidit imettävät lapsiaan keskimäärin hieman alle kolmen kuukauden ikäisiksi, mikä ei vastaa Maailman terveysjärjestön suosituksia.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä