Oulu |

Työttömyys kasvanut Pohjois-Pohjanmaalla

Pohjois-Pohjanmaalla työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta on kasvanut yhdellä prosenttiyksiköllä 11,1 prosenttiin.

Grafiikka
Työttömien työnhakijoiden määrä on kasvanut pohjois-Pohjanmaalla Kuva: Yle

Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimistoissa oli elokuun lopussa 20 399 työtöntä työnhakijaa, mikä on 1 558 enemmän kuin vuotta aiemmin.

Alle 25-vuotiaita työttömiä oli 330 enemmän kuin vuosi sitten. Pitkäaikaistyöttömyys kasvoi edelleen. Yli vuoden työttömänä olleita 930 enemmän kuin vuosi sitten. Myös lomautettujen määrä nousi 301llä henkilöllä.

Työttömistä työnhakijoista oli naisia 8 987. Tämä on 2 104 vähemmän kuin heinäkuun lopussa. Naisia oli työttömänä 244 enemmän kuin edellisen vuoden elokuussa. Miehiä oli elokuun lopussa työttömänä 11 412. Miesten työttömyys laski heinäkuusta 502lla, mutta nousi vuoden takaisesta tilanteesta 1 314 työnhakijalla.

Taivalkoskella työttömyysaste oli elokuun lopussa korkein eli 15,6 %. Vähiten työttömiä työnhakijoita työvoimaan nähden oli Pyhäjoella, 6,6 %.

Uusien avoimien työpaikkojen määrä nousi hieman vuoden takaisesta.

Tuoreimmat aiheesta: Oulu

Pääuutiset

Kotimaa

Onko naapurisi hyvätuloisempi ja paremmin koulutettu kuin sinä? Tarkista tulokoneesta

Kerrostaloasuntoja Helsingissä heinäkuussa 2014.

Suomen hyvätuloisimmilla postinumeroalueilla asuu kaikkein koulutetuinta väkeä, selviää Ylen tulokoneesta. Suomessa on myös kymmeniä alueita, joilla ei asu yhtään tohtoria saati maisteria. Koneeseen on koottu jokaisen Suomen postinumeroalueen asukkaiden tulotiedot sekä koulutustiedot. Koneen avulla voit myös tarkastella, minkä verran asuinalueellasi asuu esimerkiksi työttömiä, opiskelijoita, työssäkäyviä tai eläkeläisiä.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä