Oulu |

Työttömyys kasvanut Pohjois-Pohjanmaalla

Pohjois-Pohjanmaalla työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta on kasvanut yhdellä prosenttiyksiköllä 11,1 prosenttiin.

Grafiikka
Työttömien työnhakijoiden määrä on kasvanut pohjois-Pohjanmaalla Kuva: Yle

Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimistoissa oli elokuun lopussa 20 399 työtöntä työnhakijaa, mikä on 1 558 enemmän kuin vuotta aiemmin.

Alle 25-vuotiaita työttömiä oli 330 enemmän kuin vuosi sitten. Pitkäaikaistyöttömyys kasvoi edelleen. Yli vuoden työttömänä olleita 930 enemmän kuin vuosi sitten. Myös lomautettujen määrä nousi 301llä henkilöllä.

Työttömistä työnhakijoista oli naisia 8 987. Tämä on 2 104 vähemmän kuin heinäkuun lopussa. Naisia oli työttömänä 244 enemmän kuin edellisen vuoden elokuussa. Miehiä oli elokuun lopussa työttömänä 11 412. Miesten työttömyys laski heinäkuusta 502lla, mutta nousi vuoden takaisesta tilanteesta 1 314 työnhakijalla.

Taivalkoskella työttömyysaste oli elokuun lopussa korkein eli 15,6 %. Vähiten työttömiä työnhakijoita työvoimaan nähden oli Pyhäjoella, 6,6 %.

Uusien avoimien työpaikkojen määrä nousi hieman vuoden takaisesta.

Tuoreimmat aiheesta: Oulu

Pääuutiset

Kotimaa

Suurin osa lukioista vaatii tai suosittelee omaa kannettavaa – katso kuntasi lukion tilanne

Nuori mies käyttää tablettitietokonetta.

Suurin osa lukioista suosittelee tai jopa vaatii opiskelijoitaan hankkimaan oman kannettavan tietokoneen opintoja varten. Yle Uutiset kysyi asiaa lähes kolmelta sadalta lukiolta. Osassa lukioista kaikille opiskelijoille kustannetaan koneet omiksi, kun taas suurin osa lukiolaisista joutuu maksamaan sen omasta rahapussista. Osa ylioppilaskirjoituksista tehdään sähköisesti jo kahden vuoden päästä.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä