Oulu |

Työttömyys kasvanut Pohjois-Pohjanmaalla

Pohjois-Pohjanmaalla työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta on kasvanut yhdellä prosenttiyksiköllä 11,1 prosenttiin.

Grafiikka
Työttömien työnhakijoiden määrä on kasvanut pohjois-Pohjanmaalla Kuva: Yle

Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimistoissa oli elokuun lopussa 20 399 työtöntä työnhakijaa, mikä on 1 558 enemmän kuin vuotta aiemmin.

Alle 25-vuotiaita työttömiä oli 330 enemmän kuin vuosi sitten. Pitkäaikaistyöttömyys kasvoi edelleen. Yli vuoden työttömänä olleita 930 enemmän kuin vuosi sitten. Myös lomautettujen määrä nousi 301llä henkilöllä.

Työttömistä työnhakijoista oli naisia 8 987. Tämä on 2 104 vähemmän kuin heinäkuun lopussa. Naisia oli työttömänä 244 enemmän kuin edellisen vuoden elokuussa. Miehiä oli elokuun lopussa työttömänä 11 412. Miesten työttömyys laski heinäkuusta 502lla, mutta nousi vuoden takaisesta tilanteesta 1 314 työnhakijalla.

Taivalkoskella työttömyysaste oli elokuun lopussa korkein eli 15,6 %. Vähiten työttömiä työnhakijoita työvoimaan nähden oli Pyhäjoella, 6,6 %.

Uusien avoimien työpaikkojen määrä nousi hieman vuoden takaisesta.

Tuoreimmat aiheesta: Oulu

Pääuutiset

Politiikka

Tässä on Suomen uusi hallitus – joukossa muutama kokenut ja monta untuvikkoa

Economic Affairs Minister Olli Rehn, Agricilture and Environment Minister Kimmo Tiilikainen, Municipalities and Reform Minister Anu Vehviläinen, Prime Minister Juha Sipilä, Family and Social Services Minister Annika Saarikko, Transport and Communications Minister Anne Berner ja Family and Social Services Juha Rehula.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä