Talous |

Työuraneuvotteluissa päästiin yhteisymmärrykseen

Työmarkkinaosapuolet ovat saavuttaneet yhteisymmärryksen työura- ja eläkeneuvotteluissa. Työministeri Lauri Ihalaisen (sd.) tekemän esityksen kaikkia yksityiskohtia ei ole vielä kerrottu julkisuuteen, mutta esimerkiksi eläkeuudistus on päätetty toteuttaa vuonna 2017. Neuvottelutulosta käsitellään seuraavaksi järjestöjen hallituksissa.

Lauri Lyly
Puheenjohtaja Lauri Lyly poistumassa aamulla Etelärannan neuvotteluista kello 7.30 aikaan. Kuva: Yle

Työuraneuvotteluista tihkuneiden tietojen mukaan yli 60-vuotiaat pysyisivät edelleen ansioturvan parissa. Lisäksi työttömyysturvan piiriin pääsee aiempaa paremmin.

Lisäksi SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly kertoi, että työttömyysturvaan tulee heikennyksiä, jos työtön ei suostu aktivoimistoimiin.

Elinkeinoelämän keskusliiton on liian aikaista puhua sovun syntymisestä.

- Nyt on vasta tehty esitys, jota järjestöt käsittelevät, EK:n viestintäjohtaja Leena Jaakkola lausuu.

Aamupäivällä koolla olevat järjestöjen hallitukset ovat parhaillaan koolla pohtimassa esitettyä paperia.

Neuvottelut katkesivat keskiviikkona

Neuvottelut katkesivat eilen, kun SAK:n ja STTK:n hallitukset eivät hyväksyneet työnantajien esittämiä heikennyksiä eläkeputkien ikärajoihin. Palkansaajajärjestöt odottivat aamun kokouksiinsa työnantajilta uutta esitystä.

STTK:n puheenjohtajan Mikko Mäenpään mukaan neuvottelukutsu tälle aamulle tuli "vähän molemmilta" eli työnantaja- ja työntekijäpuolelta. Myös SAK:n ja STTK:n hallitukset on kutsuttu koolle aamun aikana.

Keskiviikkonakin katkenneiksi ilmoitettuja neuvotteluja jatkettiin illalla kaikessa hiljaisuudessa sen jälkeen, kun työministeri Lauri Ihalainen (sd.) patisti osapuolia takaisin keskusteluihin.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Talous

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä