Ulkomaat |

Tyytyväinen Niinistö Norjasta kotiin

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on päättänyt kolmipäiväisen valtiovierailunsa Norjaan.

Sauli Niinistö ja Jenni Haukio sekä Norjan kruununprinssi Haakon Tromssan lentokentällä presidenttiparin lähtiessä takaisin Suomeen.
Sauli Niinistö ja Jenni Haukio sekä Norjan kruununprinssi Haakon Tromssan lentokentällä presidenttiparin lähtiessä takaisin Suomeen 12. lokakuuta. Kuva: Yle

Niinistö kieltäytyi kotimatkalla ennakoimasta päätöstä Islannin ilmavalvontaan osallistumisesta, mutta toisti Suomen kannalta asiassa olevan enemmän plussia kuin miinuksia. Niinistö muistutti kuitenkin, että nato-maa Islannin valvontaan lähdetään yhdessä ja vain yhdessä Ruotsin kanssa. Niinistö kuvaili Norjan toimivan mahdollisissa valvontavuoroissa kuin isoveli, koska on Nato-maa.

Niinistön mukaan Norjan matka osoitti, että pohjoismaisen yhteistyön merkitys näyttäisi olevan kaikin tavoin vahvistumassa. Vierailu päättyi pohjois-Norjan Tromssaan, jonka talousnäkymiä Niinistö kuvaili koko muun arktisen alueen tavoin lupaaviksi.

Ennen Norjan matkaa Niinistö oli tehnyt vain yhden valtiovierailun, Ruotsiin. Valtiovierailu on puitteiltaan komein ja sisältää näyttäviä seremonioita. Niinistöstä ne sujuivat hyvin, koska Norjan kuningasperhe loi vierailulle niin ystävälliset puitteet.

Tuoreimmat aiheesta: Ulkomaat

Pääuutiset

Kotimaa 18

Suurin osa lukioista vaatii tai suosittelee omaa kannettavaa – katso kuntasi lukion tilanne

Nuori mies käyttää tablettitietokonetta.

Suurin osa lukioista suosittelee tai jopa vaatii opiskelijoitaan hankkimaan oman kannettavan tietokoneen opintoja varten. Yle Uutiset kysyi asiaa lähes kolmelta sadalta lukiolta. Osassa lukioista kaikille opiskelijoille kustannetaan koneet omiksi, kun taas suurin osa lukiolaisista joutuu maksamaan sen omasta rahapussista. Osa ylioppilaskirjoituksista tehdään sähköisesti jo kahden vuoden päästä.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä