Kotimaa |

U-käännöksen moottoritiellä tehneen tuomio säilyi hovissa ennallaan

Kymenlaakson käräjäoikeus tuomitsi miehen syksyllä kahdesta törkeästä kuolemantuottamuksesta ja törkeästä liikenteen vaarantamisesta vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Hovioikeus piti tuomion ennallaan.

Kouvolan hovioikeus piti viime kesän alussa u-käännöksen moottoritiellä tehneen miehen tuomion ennallaan. Kymenlaakson käräjäoikeus tuomitsi miehen syksyllä kahdesta törkeästä kuolemantuottamuksesta ja törkeästä liikenteen vaarantamisesta vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Syyttäjä vaati autoilijalta myös 30 000 euron korvauksia, mutta oikeus puolitti summan.

Autoilija teki u-käännöksen moottoritiellä toukokuun lopulla Kotkassa Turvalan kohdalla, jolloin samaan suuntaan matkannut moottoripyöräilijä törmäsi autoon. Moottoripyörän kuljettaja kuoli välittömästi ja moottoripyörän matkustaja myöhemmin sairaalassa.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Ulkomaat

Alppien lentoturma osoittautumassa tahalliseksi – tämä kaikki asiasta tiedetään

Turmatutkijat työskentelivät lentokoneen jäänteiden seassa Seynen kaupungin lähellä, Alpeilla torstaina.

Tapahtumat hetki hetkeltä

klo 21.01

Valkoisen talon mukaan lentotragedia ei liity terrorismiin.

klo 19.55

Turma on saanut lentoyhtiöitä muuttamaan käytäntöjään. Mm. Easyjetin ohjaamossa on jatkossa oltava aina kaksi miehistön jäsentä. Lue lisää.

19.48

Saksalainen Passauer Neue Presse -lehti on haastatellut perämiehen tuttavaa, jonka mukaan perämies oli epätasapainoinen ja joutunut myös keskeyttämään pilottikoulutuksensa puoleksi vuodeksi psyykkisistä syistä. Tuttavan mukaan perämiehen haaveena oli aina ollut päästä lentäjäksi. Turmaa tutkivat viranomaiset eivät ole vielä julkaisseet virallisia tietoja perämiehen terveydentilasta.

Lue lisää

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä