Turku |

Uimareilla altaiden etsintä käynnissä

Turun Impivaaran uimahallin lähestyvä remontti näkyy jo nyt Turun lähiseudun uimahallien kävijämäärissä. Uimarit joutuvat etsimään itselleen korvaavia uinitipaikkoja, sillä Impivaaran uimahalli on remontin vuoksi kiinni ja Samppalinnan maauimalan aukioloaikaa lyhennetään maanantaista lähtien.

Ikäihmisten vesiliikunta on suosittua Turun Impivaaran uimahallissa.
Ikäihmisten vesiliikunta on suosittua Turun Impivaaran uimahallissa. Kuva: YLE / Minna Rosvall

Jonkin verran tilannetta helpottaa se, että kilpauimarit, hyppääjät ja vesipalloilijat saavat harjoitella Impivaarassa marraskuun alkuun asti. Silloin Impivaaran altaista poistetaan vesi ja remontti alkaa toden teolla. Uimahalli on käytössä jälleen vuoden 2011 syksyllä.

Uutta lajia etsimään

Liikuntapaikkapäällikkö Markku Aaltonen kuitenkin muistuttaa, että remontin jälkeen Turussa on Suomen paras uimahalli ja harratsusmahdollisuudet ovat mainiot.

-Uimareiden pitää olla kärsivällisiä. Kannattaa pyrkiä ulkopaikkakuntien halleihin hiljaisina aikoina ja vaikka pohtia jonkin muun liikuntamuodon harrastamista.

Aaltonen pahoittelee, että kilpauimarit joutuvat harrastamaan lajiaan hankalissa olosuhteissa.

-Kyllä varmaan yötä myöten uidaan Turussa talvella, sillä vuoroja on hankala saada kaikille. Kaarina on jo ilmoittanut, että se ei ota kilpauimareita vastaan, kertoo Aaltonen.

Impivaaran uimahallissa käy päivittäin noin tuhat asiakasta. Samppalinnan maauimalan käyttöaikaa ei kannata jatkaa syksyllä, sillä jo nyt monet uimarit ovat siirtyneet sitä lämpimämpiin ja valoisampiin olosuhteisiin.

Korvaavia halleja kannattaa käyttää

Lausteen uimahalli avataan uimareidne käyttöön maanantaina. Paattisten aluetalon uimahalli avautuu viikkoa myöhemmin, syyskuun 21. päivänä. Petreliuksen uimahallin avautumista saadaan kattoremontin takia vielä odottaa. Se avautuu aikaisintaan 16.10.

Turun kaupungin liikuntapalvelukeskus toivoo, että vesiliikunnan harrastajat löytävät myös kaupungissa ja lähiseudulla toimivat muut uimahallit, kuten Holiday Club Caribian, Kaarinan ja Laukkavuoren uimahallin, Naantalin kylpylän, Raision uintikeskus Ulpukan, Ruissalon kylpylän, Turun uimahallin, Uimahalli Solinan ja Uittamon uimahallin palvelut.

Useimmat näistä ovat varautuneet kävijämäärän kasvuun muun muassa lisäämällä aukioloaikoja ja vesiliikuntapalveluja.

Vesijumpat, uimakoulut, vauva- ja perheuinnit

Lausteen, Paattisten ja Petreliuksen uimahalleissa on tarjolla runsaasti vesijumppia. Seuraavat uimakoulut pidetään vasta kesällä. Vauva- ja perheuinteja kannattaa kysyä Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliiton, SUH:n, suosittelemista paikoista.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Turku

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä