Talous |

Ulkomaalaisille halutaan oikeus osallistua puolueen perustamiseen

Hallitus on päättänyt tänään torstaina ehdottaa puoluelain uudistamista. Lakimuutoksen myötä uuden puolueen perustamiseen tarvittavan kannattajakortin voisi allekirjoittaa myös Suomessa asuvat ulkomaalaiset.

Vaatimuksena kuitenkin on, että tällaisella puolueen ulkomaalaisella kannattajalla on oltava äänioikeus Suomessa joko kunnallis- tai europarlamenttivaaleissa. Uuden puolueen rekisteröimiseen vaaditaan edelleen 5 000 kannattajaa.

Muutos vahvistaa Suomessa asuvien ulkomaalaisten osallistumisoikeutta. Nykyisin puoluelaki edellyttää, että puolueen kannattajalla on oltava äänestysoikeus eduskuntavaaleissa eli hänen täytyy olla Suomen kansalainen. Lakipykälä on peräisin vuodelta 1969.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Talous

Pääuutiset

Kotimaa

Kaikki uhrit nuorehkoja, joukossa kaksi naista

Lippu puolitangossa Jämijärven kentällä.

Tapahtumat hetki hetkeltä

10.04

Suruviestien välittäminen viime yönä oli poliisille "uran vaikein", kuvailee Yle Uutisten toimittaja Ville Kolari juteltuaan poliisin kanssa onnettomuuspaikalla.

9.40

Onnettomuudesta selvisi hengissä kolme ihmistä. Heistä yksi on turmakoneen lentäjä. Heidän vammansa ovat lieviä, mutta he ovat edelleen tarkkailtavana Tampereen yliopistollisessa sairaalassa.

9.38

Onnettomuudessa sai surmansa kahdeksan nuorehkoa ihmistä. Heistä kaksi oli naisia. Uhrit olivat kotoisin useilta eri paikkakunnilta. Poliisi on jo toimittanut suruviestit uhrien omaisille.

Lue lisää

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä