Kotimaa |

Utsjoella hiljennytään lentoturman jälkeen

Utsjoella järjestetään tiistai-iltana hiljentymishetki tuhoisan pienkoneturman koskettamille ihmisille. Utsjoen kirkossa kello 18 järjestettävä tilaisuus on kaikille avoin.

seurakunta
Kuva: Yle

Kunnan kriisityöntekijä Pirjo Konttinen-Niemelä sanoo, että hiljentymishetki antaa ihmisille mahdollisuuden jakaa surun tunteet muiden kanssa. Mukana on myös seurakunnan työntekijöitä.

- Tällaiset asiat koskettavat isojakin ihmismääriä. Vaikka ei koe olevansa ihan läheinenkään, niin voi tulla. Surua ei voi toinen arvioida, Konttinen-Niemelä sanoo.

Surun jakaminen yhdessä antaa kriisityöntekijän mukaan vertaistukea ja samalla myös tukee omaisensa menettäneitä läheisiä. Surua voi käsitellä myös muualla, kuin tiistain hiljentymishetkessä.

- Haluamme rohkaista myös kokoontumaan yhdessä niissä porukoissa, joissa on poismenneiden kanssa liikuttu. Haluan rohkaista ottamaan yhteyttä myös terveyskeskuksen numeroihin keskusteluavun tarpeessa. Että kenenkään ei tarvitse yksin jäädä pohtimaan näin äkillistä menetystä, Konttinen-Niemelä sanoo.

Maanantaina Utjsoella löydettiin maahan pudonnut pienkone. Lentoturmassa kuolivat Utsjoella asuneet, vuonna 1958 ja 1967 syntyneet miehet.

 

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä