Kotimaa |

Utsjoen lentoturman tutkinta kestää

Utsjoen lentoturman tutkinta kestää poliisin arvion mukaan pitkään. Rikosylikomisario Jukka Haatajan mukaan poliisitutkinnan rinnalla kulkee myös onnettomuudessa kuolleiden kahden miehen kuolemansyyntutkinta.

Ultrakevyt pienlentokone maahan pudonneena Utsjoella.
Ultrakevyt pienlentokone putosi maahan tuhoisin seurauksin. Kuva: Poliisi

Kaksipaikkainen lentokone oli lähtenyt lennolle sunnuntaina aamupäivällä, mutta koneen maahan putoamisen aikaa ei vielä tiedetä. Sääolot onnettomuushetkellä eivät siten myöskään ole tiedossa.

Poliisi on jatkanut tiistaina onnettomuuden tutkintaa paikan päällä Utsjoella.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Kotimaa

Hurja ennuste F-Securen Hyppöseltä: Tekoäly tekee ohjelmoijista työttömiä

Mikko Hyppönen.

Tekoäly on mullistanut työnteon tietoturvayhtiö F-Securella. Kaksitoista vuotta kehitetty tekoäly seuloo väsymättä haittaohjelmia. Ihmiset voivat keskittyä vaikeimpiin tehtäviin. Tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen uskoo, että vielä suurempi mullistus nähdään pian, kun tietokoneet alkavat kirjoittaa virheetöntä ohjelmakoodia. Yle tutustui tekoälyn käyttöön haittaohjelmien metsästyksessä, robotiikassa ja puheentunnistuksessa.

USA:n vaalit

Loka on lentänyt aina Yhdysvaltain presidentinvaaleissa – miksi demokraatit ovat aaseja ja republikaanit norsuja?

Yhdysvaltain presidentinvaaleissa on alkamassa loppukiri, kun demokraatit nimeävät Hillary Clintonin ehdokkaakseen maanantaina alkavassa puoluekokouksessa. Naapurileirissä on jo aloitettu kiivas lokakampanja häntä vastaan, ja myös republikaanien Donald Trump saa oman osansa. Lähes 200 vuotta sitten erästä ehdokasta haukuttiin aasiksi. Siitä syntyi demokraattien logo.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä