Kotimaa |

Uudenvuodenaatto muutti kauppojen ja liikenteen aikatauluja

Uudenvuodenaattona on ollut paljon muutoksia kauppojen, postien ja pankkien aikatauluissa. Lisäksi osa joukkoliikenteestä ajetaan poikkeusaikatauluin.

Kuva: YLE

Kaupat, mukaan lukien Alkot saivat olla perjantaina auki iltakuuteen. Lauantaina suurin osa kaupoista on suljettu. Sunnuntaina 2.1. kaupat noudattavat normaaleja sunnuntain aukioloaikoja.

Pankit sulkivat ovensa perjantaina klo 13. Postin omat myymälät ja asiakaspalvelu olivat aattona avoinna 16:een asti. Helsingin pääposti palveli iltakuuteen asti. Seuraavan kerran pankki- ja postiasioille pääsee maanantaina.

Kaukoliikenteen junaliikenteessä ajetaan aattona pääosin normaalit perjantaivuorot ja uudenvuodenpäivänä sunnuntaivuorot.

Linja-autoliikenteen aikatauluissa on poikkeuksia vuodenvaihteessa. Lisätietoa muutoksista saa Matkahuollon internetsivuilta.

Pääkaupunkiseudun lähijunat liikennöivät läpi yön kaikilla rataosuuksilla. Helsingin bussiliikenteessä aamuyön linjoilla on uudenvuodenyönä lisäbusseja ja usealla seutulinjalla on pidennetty liikenne noin klo 3-4 asti. Lisäksi metro liikennöi kaksi tuntia normaalia myöhempään.

Ilotulituksissa uusia rajoituksia

Ilotulitteita saa uudenvuodenyönä käyttää iltakuuden ja aamukahden välillä. Käyttöaika on neljä tuntia lyhyempi kuin viime vuonna. Tästä poikkeavia rajoituksia on voitu antaa paikallisesti, esim. monissa kaupungeissa ilotulitteiden käyttö on kielletty keskusta-alueilla.

Turvatekniikan keskus Tukes muistuttaa, että kaikki ilotulitteet ovat nykyisin kiellettyjä alle 18-vuotiailta. Suojalasien käyttö on pakollista ilotulitteita ammuttaessa ja suositeltavaa myös katsojille.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä