Kotimaa |

Uuselintarvikkeita ja potenssilääkkeitä vedetään pois markkinoilta

Ravintolisä voi aiheuttaa kuluttajaryhmille vakavia sydänperäisiä haittavaikutuksia, minkä vuoksi sen ei katsota olevan turvallinen elintarvikkeissa.

Penelo Oy vetää markkinoilta maahantuomiaan ravintolisiä, jotka on todettu määräystenvastaisiksi Tullilaboratorion tutkimuksissa. Yritys on myynyt tuotteita verkkokaupassaan yksityisille kuluttajille.

Yksi ravintolisistä, 4 Play for men, sisälsi potenssia kohottavaa lääkeainetta, tadalafiilia. Ainetta ei mainita ravintolisän ainesosaluettelossa. Aine voi aiheuttaa kuluttajaryhmille vakavia sydänperäisiä haittavaikutuksia, minkä vuoksi sen ei katsota olevan turvallinen elintarvikkeissa.

Kahden ravintolisän todettiin sisältävän hyväksymättömiä uuselintarvikkeita, joiden turvallisuutta ei ole arvioitu. Toinen ravintolisistä, African Mango Extreme, sisälsi Irvingia gabonensis -kasvia sekä toinen, Pure Amazon Acai Slim Atox, Hoodia gordonii -kasvia.

Lisäksi kaikista tuotteista puuttuivat suomen- ja ruotsinkieliset pakkausmerkinnät sekä ravintolisille pakolliset varoitusmerkinnät.

Yritys on lopettanut valmisteiden myynnin ja pyytänyt asiakkaitaan palauttamaan tuotteet yritykselle.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Kotimaa

Suomalaisen ihanneperheessä on pari kolme lasta – yhä useampi kuitenkin jää kokonaan lapsettomaksi

äiti ja poika grillaavat rannalla

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä