Ulkomaat

Uutistoimisto: Egyptin sotilasneuvosto omi parlamentin vallan

Uusia parlamenttivaaleja ei ole piakkoin odotettavissa, AFP:n näkemä asiakirja kertoo.

Uutistoimisto AFP kertoo saaneensa haltuunsa asiakirjan, jossa Egyptin hallitseva sotilasneuvosto sanoo ottaneensa lainsäädäntövallan itselleen sen jälkeen, kun perustuslakituomioistuin hajoitti parlamentin.

Dokumentin mukaan parlamenttivaaleja ei järjestetä ennen kuin uutta perustuslakia säätävä kokous on saanut työnsä valmiiksi, AFP kertoo.

Perustuslakituomioistuin ilmoitti viime viikolla, että viime talven parlamenttivaalit olivat laittomat. Tuomioistuin, jonka jäsenet nimitettiin virkaansa Hosni Mubarakin vallan vuosina, arvioi, että kolmannes parlamentin jäsenistä valittiin lainvastaisella tavalla.

Monet egyptiläiset pelkäävät, että kansannousun lupaama uusi demokraattinen alku valuu nyt hukkaan ja sotilasneuvosto on käytännössä kaapannut vallan. Huolta lisää se, että viikonlopun presidentinvaalien toisella kierroksella ehdolla oli Mubarakin ajan viimeinen pääministeri. Vaalituloksia odotetaan vielä.

Tuoreimmat aiheesta: Ulkomaat

Pääuutiset

Kotimaa 18

Suurin osa lukioista vaatii tai suosittelee omaa kannettavaa – katso kuntasi lukion tilanne

Nuori mies käyttää tablettitietokonetta.

Suurin osa lukioista suosittelee tai jopa vaatii opiskelijoitaan hankkimaan oman kannettavan tietokoneen opintoja varten. Yle Uutiset kysyi asiaa lähes kolmelta sadalta lukiolta. Osassa lukioista kaikille opiskelijoille kustannetaan koneet omiksi, kun taas suurin osa lukiolaisista joutuu maksamaan sen omasta rahapussista. Osa ylioppilaskirjoituksista tehdään sähköisesti jo kahden vuoden päästä.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä