Kotimaa |

Vaalijohtaja: Vaalirahoituslain rikkominen melko yleistä

Vaalijohtaja Arto Jääskeläinen oikeusministeriöstä sanoo, että vaalirahoituslain rikkominen on nykyisten kansanedustajien kohdalla ollut melko yleistä.

Jääskeläinen arvioi, että oman tukiyhdistyksen taakse piiloutuneita kansanedustajaehdokkaita on ollut kymmeniä.

Jääskeläisen mukaan tavallisin tapa kiertää lakia on nimenomaan oma tukiyhdistys. Ehdokas ilmoittaa vain saaneensa rahoitusta omalta tukiyhdistykseltään, mutta ei selvitä, mistä tukiyhdistys rahoituksensa hankkii.

Jääskeläinen huomauttaa kuitenkin, että lain mukaan ehdokkaan tulee selvityttää se, mistä tukiyhdistys varansa saa.

Suomea verrattiin Valko-Venäjään

Lahjontaa ja korruptiota vastustava Transparency International pitää vaalirahoituksesta nyt syntynyttä kohua tervetulleena. Järjestön Suomen osaston puheenjohtaja Leila Mustanoja toivoo, että poliitikot ymmärtäisivät nyt katsoa ja kertoa vaalirahoituksestaan avoimesti.

Mustanojan mukaan Suomen poliittisen rahoituksen avoimuuden puutetta on hämmästelty kansainvälisestikin. Transparencyn vaalirahoitusta koskevassa raportissa Suomea verrattiin Valko-Venäjään.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä