Vaaliuutiset |

Vaalityötä tehdään myös YouTubessa

Eduskuntavaaliehdokkaiden on pysyttävä ajan hermoilla. Niinpä maaliskuun vaalien kampanjointia tehdään myös nettisivusto YouTubessa.

YouTuben kautta käyttäjät voivat jakaa sekä katsoa videopätkiä.

Lähes kaikilla eduskuntapuolueilla on sivustolla jotain materiaalia. YouTubessa on sekä puolueiden että yksittäisten ehdokkaiden videoita.

Varsinkaan nuorten äänten tavoittelussa perinteiset väylät eivät enää riitä. Esimerkiksi tv:n vaalitenttien katsojakunta painottuu vanhempiin ikäluokkiin. YouTube-videoilla metsästetäänkin etupäässä nuoria äänestäjiä.

- Ehkä kaikkein nuorimpia ikäluokkia on hankala tavoittaa pelkällä lehtimainonnalla. Tämä on uusi väline, ja jo nyt olemme saaneet positiivista palautetta, kertoo Sauli Niinistön kampanjan tiimivastaava Terhi Pirilä.

Pienille puolueille YouTuben etu on myös se, että videoita saadaan äänestäjien ulottuville ilmaiseksi.

- Meillä ei ole mitään mahdollisuuksia kilpailla suurimpien puolueiden kanssa, joilla on moninkertainen rahoitus meihin verrattuna ja ulkopuolisia rahanlähteitä, mutta sen sijaan verkossa meidän on mahdollista tuoda meidän asiat esiin tasavertaisesti muiden kanssa, kommentoi Lasse Miettinen, vihreiden järjestösihteeri.

Yhdysvalloissa YouTubea käytettiin viime vaaleissa myös kilpailijoiden mustamaalaukseen. Suomessa tällaisesta ei ainakaan toistaiseksi näy merkkejä.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä