Vaalit |

Vaaliväittelyjen loppuhuipennus alkoi

Presidentinvaalin ratkaisun hetkiä eletään juuri nyt, kun presidenttiehdokkaat ottavat yhteen Ylen jo perinteiseksi muodostuneessa Suuressa vaalikeskustelussa.

Riikka Uosukainen ja Heikki Ali-Hokka
Riikka Uosukainen ja Heikki Ali-Hokka vetävät Ylen suurta vaalikeskustelua torstaina. Kuva: Jyrki Valkama / YLE

Kahdeksan presidenttiehdokasta ovat kiertäneet maata ja kohdanneet kilpailijansa jo lukemattomissa tenteissä. Suuressa vaalikeskustelussa on vielä mahdollisuus kirkastaa oma tähtensä ja himmentää kilpailijoiden sädekehä.

Ehdokkailta pyydetään vastauksia vaalien polttavimpiin kysymyksiin. Illan aikana selviää, lähtevätkö jotkut ehdokkaista loppusuoralla rohkeaan riskinottoon vai tyydytäänkö varmistelemaan omia asemia.

Keskustelua vetävät A+-ohjelmasta tuttu Heikki Ali-Hokka ja YLE Uutisten politiikan toimituksen päällikkö Riikka Uosukainen.

Suuri vaalikeskustelu on meneillään TV1:ssä. Voit seurata lähetystä myös YLE Uutisten internetsivuilla.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Pääuutiset

Kotimaa

Hurja ennuste F-Securen Hyppöseltä: Tekoäly tekee ohjelmoijista työttömiä

Mikko Hyppönen.

Tekoäly on mullistanut työnteon tietoturvayhtiö F-Securella. Kaksitoista vuotta kehitetty tekoäly seuloo väsymättä haittaohjelmia. Ihmiset voivat keskittyä vaikeimpiin tehtäviin. Tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen uskoo, että vielä suurempi mullistus nähdään pian, kun tietokoneet alkavat kirjoittaa virheetöntä ohjelmakoodia. Yle tutustui tekoälyn käyttöön haittaohjelmien metsästyksessä, robotiikassa ja puheentunnistuksessa.

USA:n vaalit

Loka on lentänyt aina Yhdysvaltain presidentinvaaleissa – miksi demokraatit ovat aaseja ja republikaanit norsuja?

Yhdysvaltain presidentinvaaleissa on alkamassa loppukiri, kun demokraatit nimeävät Hillary Clintonin ehdokkaakseen maanantaina alkavassa puoluekokouksessa. Naapurileirissä on jo aloitettu kiivas lokakampanja häntä vastaan, ja myös republikaanien Donald Trump saa oman osansa. Lähes 200 vuotta sitten erästä ehdokasta haukuttiin aasiksi. Siitä syntyi demokraattien logo.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä