Kotimaa |

Vaasan sairaanhoitopiiri siirtyy Turun miljoonapiiriin

Vaasan sairaanhoitopiiri järjestää ensi vuoden alusta lähtien erikoissairaanhoitonsa Turun miljoonapiirissä. Valtioneuvosto hyväksyi torstaina asetuksen, joka liittää Vaasan Tampereelta Turun yliopistollisen keskussairaalan erityisvastuualueeseen.

Vaasan sairaanhoitopiirin siirtyminen Turun miljoonapiiriin varmistui torstaina. Kuva: Jarkko Heikkinen/YLE

Vaasan sairaanhoitopiiri siirtyy vuodenvaihteessa Turun yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueelle. Valtioneuvosto on tänään hyväksynyt asetuksen, joka mahdollistaa Vaasan sairaanhoitopiirin siirtymisen Tampereen erityisvastuualueelta Turkuun.

Vaihdoksen myötä syntyy Länsirannikon miljoonapiiri, jossa Vaasan ja Varsinais-Suomen lisäksi on mukana Satakunnan sairaanhoitopiiri. Erityisvastuualueen sairaanhoitopiirit järjestävät yhdessä alueen erikoissairaanhoidon.

Vaasan sairaanhoitopiirin johtaja Göran Honga on erittäin tyytyväinen päätökseen. Se turvaa hänen mukaansa Vaasan keskussairaalan tulevaisuuden päivystävänä sairaalana. Se vahvistaa Hongan mukaan myös sairaanhoitopiirin lääketieteellistä osaamista, sillä lääkärikoulutus laajenee Vaasassa.

- Erva-alueen vaihto helpottaa myös vaativan hoidon järjestämistä ruotsin kielellä koko rannikkoalueella, sanoo Honga.

Miljoonapiirin vaihtoa on puntaroitu Vaasan sairaanhoitopiirissä monta vuotta. Lausunnot ja päätöskierrokset muun muassa kunnissa ovat vieneet reilun vuoden.

 

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä