Arkisto |

Väestökirjanpito kokonaisuudessaan maistraateille

Väestökirjanpito siirtyy lokakuun alussa kokonaan seurakunnilta maistraattien väestötietojärjestelmiin väestötietolakimuutoksen seurauksena.

Seurakunnat ottavat kuitenkin edelleen vastaan tietoja kirkollisiin toimituksiin liittyvistä tapahtumista, kuten kasteesta, konfirmaatiosta, vihkimisistä ja kirkosta eroamisista.

Myös seurakunnan jäsenten lasten nimet ja äidinkieli kirjataan seurakunnissa, josta ne toimitetaan väestötietoihin.

Maistraatista saa lokakuun alusta lähtien aina avioliiton esteettömyystodistukset ja virkatodistukset sekä sinne voi ilmoittaa myös seurakunnasta eroamisesta.

Seurakunnille sen sijaan kuuluu seurakunnan jäseneksi otettavan lapsen etunimen ja sukunimen sekä avioliiton yhteydessä otettavien sukunimien laillisuusvalvonta, mutta kaikki etu- ja sukunimimuutokset hoidetaan ainoastaan maistraateissa.

Seurakuntien velvollisuutena säilyy todistusten ja sukuselvitysten antaminen jäsenistään 30.9.1999 asti pidettyjen kirkonkirjojen perusteella.

Pääuutiset

Kotimaa

Kyllästyitkö Suomeen ja ankeisiin työnäkymiin? Näissä maissa töitä todennäköisimmin löytyisi

Kyllästyitkö Suomeen ja ankeisiin työnäkymiin? Näissä maissa on töitä vaikka muille jakaa

Suomen naapurimaista Ruotsi ja Norja ovat perinteisesti olleet suomalaista työntekijää houkuttelevia maita. Työtä olisi työttömyysprosenttien valossa myös muualla Keski-Euroopassa ja jopa välimerellisessä maassa aivan Pohjois-Afrikan kupeessa. Kun meillä oli syyskuussa 2014 työttömyysaste 8,8%, on se esittelemissämme maissa noin viiden prosentin tuntumassa - jopa alle.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä