Arkisto |

Väestökirjanpito kokonaisuudessaan maistraateille

Väestökirjanpito siirtyy lokakuun alussa kokonaan seurakunnilta maistraattien väestötietojärjestelmiin väestötietolakimuutoksen seurauksena.

Seurakunnat ottavat kuitenkin edelleen vastaan tietoja kirkollisiin toimituksiin liittyvistä tapahtumista, kuten kasteesta, konfirmaatiosta, vihkimisistä ja kirkosta eroamisista.

Myös seurakunnan jäsenten lasten nimet ja äidinkieli kirjataan seurakunnissa, josta ne toimitetaan väestötietoihin.

Maistraatista saa lokakuun alusta lähtien aina avioliiton esteettömyystodistukset ja virkatodistukset sekä sinne voi ilmoittaa myös seurakunnasta eroamisesta.

Seurakunnille sen sijaan kuuluu seurakunnan jäseneksi otettavan lapsen etunimen ja sukunimen sekä avioliiton yhteydessä otettavien sukunimien laillisuusvalvonta, mutta kaikki etu- ja sukunimimuutokset hoidetaan ainoastaan maistraateissa.

Seurakuntien velvollisuutena säilyy todistusten ja sukuselvitysten antaminen jäsenistään 30.9.1999 asti pidettyjen kirkonkirjojen perusteella.

Pääuutiset

Politiikka

Tässä on Suomen uusi hallitus – joukossa muutama kokenut ja monta untuvikkoa

Economic Affairs Minister Olli Rehn, Agricilture and Environment Minister Kimmo Tiilikainen, Municipalities and Reform Minister Anu Vehviläinen, Prime Minister Juha Sipilä, Family and Social Services Minister Annika Saarikko, Transport and Communications Minister Anne Berner ja Family and Social Services Juha Rehula.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä