Lappeenranta |

Vähävaraisten leipää hakevat yhä useammin maahanmuuttajat

Ulkomaalaisten osuus leipäjonossa on Lappeenrannan Katulähetyksen mukaan kasvanut tänä vuonna. Epäilyjä leipien hamstraamisesta ja kuljettamisesta rajan yli Katulähetys pitää aiheettomina.

Kuva: YLE Etelä-Karjala

Lappeenrannan Katulähetyksen puheenjohtajan Pertti Merisalon mukaan leivän jakelu on sen verran pieniluontoista ettei sen kummempaan valvontaan tai kontrollointiin ole tarvetta. Emännät antavat leipää vähemmän, mikäli epäilevät väärinkäytöksiä.

- Jos epäilyttää, on emäntien päätettävissä antaako viisi leipää ja kuusi pullaa vai yhden leivän ja yhden pullan. Näinhän sitä voi käytännössä koko ajan kontrolloida.

Maahanmuuttajien määrän kasvun ohella myös avuntarvitsijoiden kokonaismäärä on kasvussa. Lappeenrannan Katulähetyksen sihteerin Marja Näsäsen mukaan leivänhakijoita on syyskuun loppuun mennessä ollut vajaat 14 000, mikä on noin 2000 viimevuotista enemmän.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Lappeenranta

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä