Talous |

Vähemmistöomistaja ehdottaa Yahoon koko hallituksen vaihtoa

Yahoon liikevaihto on laskenut jo vuosia. Yhtiöstä 1,7 prosenttia omistava Starboard Value lähetti Yahoon osakkeenomistajille torstaina kirjeen, jossa se haukkui Yahoon nykyisen johdon.

Yahoon pääkonttori Sunnyvalessa Kaliforniassa.
Yahoon pääkonttori Sunnyvalessa Kaliforniassa. Kuva: John G. Mabanglo / EPA

Sijoitusyhtiö Starboard Value haluaa vaihtaa internetpalveluyhtiö Yahoon koko hallituksen.

Yahoosta 1,7 prosenttia omistava aktivistisijoittajaksi luonnehdittu yhtiö lähetti Yahoon osakkeenomistajille torstaina kirjeen, jossa se haukkui Yahoon nykyisen johdon ja ehdotti kokonaan uutta hallitusta, jonka yksi jäsenistä olisi Starboardin johtaja Jeffrey C. Smith.

Yahoon liikevaihto on supistunut lähes koko toimitusjohtaja Marissa Mayerin kauden ajan, lähes neljä vuotta. Helmikuussa Yahoo kertoi irtisanovansa noin 1 700 työntekijää eli noin 15 prosenttia yhtiön työvoimasta.

Yahoon johto ja hallitus ovat toistuvasti pettäneet osakkeenomistajat, Starboard sanoi kirjeessä.

Yahoon osakekurssi oli torstaina hienoisessa laskussa kaupankäynnin alettua iltapäivällä Suomen aikaa New Yorkissa.

Tuoreimmat aiheesta: Talous

Pääuutiset

Kotimaa

Hurja ennuste F-Securen Hyppöseltä: Tekoäly tekee ohjelmoijista työttömiä

Mikko Hyppönen.

Tekoäly on mullistanut työnteon tietoturvayhtiö F-Securella. Kaksitoista vuotta kehitetty tekoäly seuloo väsymättä haittaohjelmia. Ihmiset voivat keskittyä vaikeimpiin tehtäviin. Tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen uskoo, että vielä suurempi mullistus nähdään pian, kun tietokoneet alkavat kirjoittaa virheetöntä ohjelmakoodia. Yle tutustui tekoälyn käyttöön haittaohjelmien metsästyksessä, robotiikassa ja puheentunnistuksessa.

USA:n vaalit

Loka on lentänyt aina Yhdysvaltain presidentinvaaleissa – miksi demokraatit ovat aaseja ja republikaanit norsuja?

Yhdysvaltain presidentinvaaleissa on alkamassa loppukiri, kun demokraatit nimeävät Hillary Clintonin ehdokkaakseen maanantaina alkavassa puoluekokouksessa. Naapurileirissä on jo aloitettu kiivas lokakampanja häntä vastaan, ja myös republikaanien Donald Trump saa oman osansa. Lähes 200 vuotta sitten erästä ehdokasta haukuttiin aasiksi. Siitä syntyi demokraattien logo.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä