Kotimaa |

Vaihdan farkut verkkarihousuun

Lukijoiden matkailuvinkkejä Pohjois-Karjalassa

Matkailuvinkit-kartta, Pohjois-Karjala.
Kuva: Stina Tuominen / Yle

Kahvilaelämää Joensuussa

Kahvila Houkutus. Kauniisti sisustettu, rauhallinen ja tosi laadukas kaikin puolin.

Kauppaneuvoksen kahvila Taitokorttelissa. Vanhaan tyyliin kahvittelua, myös lounas. Todella hyvät leivonnaiset ja ihana paikka kokonaisuudessaan.

Käsitöitä ja tekemistä lapsille

Joensuussa Taitokortteli, kulttuuria, matkailua ja käsitöitä torin kupeessa.

Mukulakatu, tekemistä ja elämyksiä lapsille, mm.pieni kaupunki sisätiloissa, askartelua ym.

Sinkkolan kotieläinpiha on Joensuun paras perheretkikohde ja kesäteatteri on ollut mainio.

Kävelyä ja kauniita maisemia

Joensuussa kävelykohteena Linnunlahti. kauniita rantoja, Linnunniemen huvila, pienvenesatama, Laulurinne, puulajipuisto, Botania (kasvitieteellinen puutarha), uimaranta, Jokiasema (vierasvenesatama, leikkipuisto, joitakin eläimiä, rantakahvila) Leirintäalueen läheisyydessä tämä kaikki, lähes keskustassa.

Maisemia näkee kun lähtee ajelemaan vaaroille, esim. Selkie-Mönni -suunnalle.

Laivaristeilylle Pieliselle

Käväiskääpä kesällä Joensuussa ja tulkaa ajoissa ennen Ilosaarirockia. Joensuun satamasta lähtee mukavia edullisia pikkuisia laivaristeilyitä Pieliselle. Kolillekin pääsee.

Heinävesi ja Valamon luostari kuuluvat lähes joka kesäisiin kohteisiini. Sieltäkin pääsee risteilemään. Ja ikimuistoinen rosvopaistiristeily Höytiäisen saareen oli joku vuosi sitten lomakeskus Huhmarin ohjelmassa Polvijärvellä. Siinä kokee ainutlaatuisen puhtaan järven, vanhan sisävesilaivan rakkaudella huolletun ympäristön ja aidon pitkään hiekkakuopassa nuotion alla muhineen lampaan uskomattoman murean maun. Taisi olla Hinkkanen ja HMS Tuula kyseessä. Mainostan omia kokemuksiani.

Nähkää ja kokekaa Pielinen ja Höytiäinen. On hiekkarantaa, kalliosaarta, jylhiä vaaroja, aavoja kirkkaita selkiä, dramaattisia myrskynpuuskia, hyvinvarustettuja retkeilypaikkoja ja vaikka mitä. Näytin näitä kansainvälisille vieraillekin, ja hyvin kelpasi.

Muotia eri vuosikymmeniltä

Pohjois-Karjalassa ja Lieksassa käydessä kannattaa käydä S-marketin vieressä sijaitsevassa yksityisessä Muotimuseossa, jota muodin pitkän linjan ammattilainen Roswitha Möhring pitää ja esittelee. Esillä on kattaus muotia eri vuosikymmeniltä.

Kiihtelysvaara

Joensuun Kiihtelysvaarassa on nähtävää, muun muassa Suomen suurin ruukkukauppa, oikea villinlännen ranchi ja kaunis caravan alue.

Kolin maisemat

Pohjois-Karjalassa käydessä kannattaa käydä Kolilla. Joensuusta on vain tunnin ajomatka pohjoiseen päin. Aivan mahtavat maisemat Pieliselle päin ja retkeilyreittejä on tosi monentasoisia. Kesällä Kolilta pääsee autolautalla Pielisen yli Lieksaan.

Lieksan Paateri

Lieksassa ollaan käyty Paaterissa, jos puutaide kiinnostaa niin suosittelen ehdottomasti. Eva Ryynäsen upeita taideteoksia. Ja koskenlaskuun Lieksassa pääsee myös, Ruunaan koskilla.

Karjalaista tunnelmaa Ilomantsissa

Ilomantsissa lähellä itärajaa on ihanaa karjalaista ilmapiiriä. Parppeinvaara, Möhkö, Petkeljärven kansallispuisto - kaikki kokemisen arvoisia.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Politiikka

Stubb vihreiden lähdöstä: "Ero tapahtui rakentavassa hengessä"

Hallituksen tiedotustilaisuus.

Tapahtumat hetki hetkeltä

14.31

Stubb: TVO:n suhteen ei aikataulua ole lyöty lukkoon. En avaudu siitä, millainen luova ratkaisu siitä saadaan aikaan.

14.30

Rinne: TVO-asia on pöydällä ja muutama päivä harkitaan, mitä tehdään.

14.29

Rinne: SDP:ssä ei mitään erityistä peliä, vaan meillä on vapaat kädet äänestää. Kuudesta ministeristä neljä vastustaa ydinvoimaa. Eduskuntaryhmässämme ydinvoiman kannattajilla enemmistö.

Lue lisää

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä