Kotimaa |

Valelääkäri soittaa julmia pilapuheluita

Poliisin tietoon on tullut harvinaisen julmia pilapuheluita Keski-Pohjanmaalla, Kannuksessa ja Lohtajalla. Valheellisesti lääkäriksi esittäytynyt mies on alkuvuodesta soittanut ainakin kaksi perätöntä puhelua, joissa hän on ilmoittanut ihmisen lähiomaisen kuolleen ja pyytänyt tunnistamaan vainajan sairaalan.

Puhelut ovat poliisin esitutkinnassa, mutta soittajasta ei ole vielä tietoa.

- Rikosnimikkeitä on tällä hetkellä neljä eli asiaa tutkitaan pahoinpitelynä, kunnianloukkauksena, virkavallan anastuksena ja kotirauhan rikkomisena, kertoo rikosylikonstaapeli Teemu Heikkinen Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren poliisilaitokselta.

Poliisi haluaa varoittaa, että tällaista pilaa on liikkeellä. Rikosylikonstaapeli Heikkinen muistuttaa, että kuolemantapauksen sattuessa edelleen pätevät tietyt käytännöt.

- Suruviesti tuodaan lähes poikkeuksetta henkilökohtaisesti ja sen tuo yleensä poliisi.

Mikäli tällaisia puheluita tulee, kannattaa ottaa yhteyttä poliisin.

Pilantekijän tarkoituksena on ollut aiheuttaa järkytystä puhelun vastaanottajalle. Soiton saaneet ovatkin olleet todella järkyttyneitä, kertoo Heikkinen.

- Onneksi omaiset eivät kummassakaan tapauksessa ehtineet sairaalaan asti, vaan epäilys heräsi ja he ottivat yhteyttä poliisin.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä