Kotimaa |

Valelääkäri soittaa julmia pilapuheluita

Poliisin tietoon on tullut harvinaisen julmia pilapuheluita Keski-Pohjanmaalla, Kannuksessa ja Lohtajalla. Valheellisesti lääkäriksi esittäytynyt mies on alkuvuodesta soittanut ainakin kaksi perätöntä puhelua, joissa hän on ilmoittanut ihmisen lähiomaisen kuolleen ja pyytänyt tunnistamaan vainajan sairaalan.

Puhelut ovat poliisin esitutkinnassa, mutta soittajasta ei ole vielä tietoa.

- Rikosnimikkeitä on tällä hetkellä neljä eli asiaa tutkitaan pahoinpitelynä, kunnianloukkauksena, virkavallan anastuksena ja kotirauhan rikkomisena, kertoo rikosylikonstaapeli Teemu Heikkinen Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren poliisilaitokselta.

Poliisi haluaa varoittaa, että tällaista pilaa on liikkeellä. Rikosylikonstaapeli Heikkinen muistuttaa, että kuolemantapauksen sattuessa edelleen pätevät tietyt käytännöt.

- Suruviesti tuodaan lähes poikkeuksetta henkilökohtaisesti ja sen tuo yleensä poliisi.

Mikäli tällaisia puheluita tulee, kannattaa ottaa yhteyttä poliisin.

Pilantekijän tarkoituksena on ollut aiheuttaa järkytystä puhelun vastaanottajalle. Soiton saaneet ovatkin olleet todella järkyttyneitä, kertoo Heikkinen.

- Onneksi omaiset eivät kummassakaan tapauksessa ehtineet sairaalaan asti, vaan epäilys heräsi ja he ottivat yhteyttä poliisin.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Kotimaa

Ilmailuliikenteen katsastaja: "Kone niin hyvin tehty kuin sen voi tehdä"

OH-XDZ -tunnuksinen keltainen lentokone laskeutumassa.

Tapahtumat hetki hetkeltä

12.34

Kolmannelle henkilölle tehdään lisäkuvauksia alaraajaan nilkan ja jalkaterän alueille murtuman selvittämiseksi. Hänkin päässee vielä tänään kotiin.

12.34

Kaksi eilisestä Jämijärven lento-onnettomuudesta selvinnyttä henkilöä kotiutuvat Tampereen yliopistollisesta sairaalasta tänään päivällä, tiedottaa TAYS.

12.22

Jämijärven lento-onnettomuuden uhreja ja onnettomuudessa loukkaantuneita sekä heidän omaisiaan muistetaan rukoushetkessä tiistaina 22.4. klo 12 Helsingin tuomiokirkossa. Rukoushetki on kaikille avoin. 

Lue lisää

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä