Vaaliuutiset |

Valtioneuvosto nimesi uudet rakennemuutosalueet

Valtioneuvosto on vahvistanut uusien rakennemuutosalueiden nimeämisen. Hallitus sopi jo keskiviikkona iltakoulussaan Imatran ja Kajaanin nimeämisestä äkillisen rakennemuutoksen alueiksi vuoden 2010 loppuun. Lisäksi Etelä-Pirkanmaa pysyy rakennemuutosalueena ensi vuoden loppuun asti.

Käytännössä päätökset tietävät sitä, että viimeistään tämän vuoden kolmannessa lisätalousarviossa on luvassa tukea muun muassa korvaavia työpaikkoja luoviin investointeihin.

- Se antaa mahdollisuuden äkillisen rakennemuutoksen määrärahojen käyttöön ja sitten myös erityisvalmistelutyö käynnistetään, sanoo johtaja Anssi Paasivirta työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Imatran seutukunta nousee rakennemuutosalueeksi, sillä se menettää 250 työpaikkaa Stora Enson supistusten vuoksi. Stora Enso sulkee Imatran tehtailla muovipäällystekoneen ja kartonkikoneen. Työttömyysasteen pelätään alueella nousevan 12,4 prosenttiiin, mikäli korvavia työpaikkoja ei saada syntymään.

Kainuulle itsenäisemmin käytettävä määräraha Kajaanin seutukunta menettää UPM-Kymmenen paperitehtaan sulkemisen vuoksi 535 työpaikkaa. Työttömyysasteen pelätään alueella nousevan 15,1 prosenttiiin ilman korvaavia työpaikkoja. Kainuun menetysten korvaamiseksi suunnitellaan erityistoimia. - Kainuun tapauksessa tämä erityismääräraha tule hieman erilaisella tavalla kuin muille. Muille osoitamme valtioneuvoston päätöksellä tiettyyn käyttötarkoitukseen. Heidän tapauksessaan se menee Kainuun kehittämisraha-momentille, jossa he itse sitten päättävät sen käytöstä, johtaja Anssi Paasivirta työ- ja elinkeinoministeriöstä täsmentää. Etelä-Pirkanmaalla UPM-Kymmenen Tervasaaren tehtaan lakkautus vie Valkeakoskelta 150 työpaikkaa. Etelä-Pirkanmaan osalta päätöksessä on otettu huomioon myös viime vuoden työpaikkamenetyksiä. Mikäli uusia työpaikkoja ei synny voi työttömyysaste alueella kohota 12 prosenttiin. Valtioneuvoston päätöksen jälkeen rakennemuutosalueiden määrä nousee 13:sta. Jo aiemmin rakennemuutosalueiksi on nimetty Joensuun, Jämsän, Keuruun, Kouvolan, Lappeenrannan, Saarijärven-Viitasaaren, Vakka-Suomen, Itä-Lapin, Kotka-Haminan ja Forssan seutukunnat. Hallitus on varannut ensi vuodeksi rakennemuutosalueille erillisrahoitusta 30 miljoonaa euroa. Lisäpanostuksia vaikeuksissa oleville seutukunnile on tulossa jo syksyn lisäbudjetista. Rakennemuutosrahoitusta voidaan käyttää uusia työpaikkoja luoviin yrityshankkeisiin, työllisyysinvestointeihin sekä muihin rakennemuutoksen hoitamiseen liittyviin kehittämishankkeisiin. Pekkarinen: Varkautta ei unohdeta

Metsäteollisuuden työpaikkoja menettävää Varkautta ei unohdeta, lupasi elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk.).

Vaikka Varkautta ei nimitetty rakennemuutosalueeksi, se otetaan Pekkarisen mukaan huomioon, kun valtion rahaa jaetaan vaikeuksissa oleville alueille.

Pekkarinen puhui asiasta eduskunnan kyseltunnilla.

Stora Enso on päättänyt hylsykartonkikoneen sulkemisesta Varkaudessa, mikä johtaa 150 työpaikan vähennykseen.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Pääuutiset

Ukraina

Venäjä aloittaa uudet sotaharjoitukset

Kaksi venäläissotilasta ja Venäjän lippua suuren savupiipun päässä.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä