Kotimaa |

Vanki pahoinpiteli poliisin Helsingin vankilassa

Pahoinpidelty poliisi on sairaalahoidossa. Keskusrikospoliisi tutkii juttua murhan yrityksenä.

Helsingin vankila.
Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Poliisi on loukkaantunut vakavasti vangin pahoinpideltyä hänet Helsingin vankilassa Hermannissa torstaina iltapäivällä. Poliisi on sairaalahoidossa.

Helsingin poliisilaitoksen ylikonstaapeli oli kuulustelemassa vankeusrangaistusta suorittavaa 35-vuotiasta suomalaismiestä, kun tämä yllättäen hyökkäsi poliisin kimppuun kesken kuulustelun. Mies istuu tällä hetkellä tuomiota liikennerikoksista, mutta hänellä on myös väkivaltarikostaustaa.

Mies ehti aiheuttaa poliisille vakavia vammoja, ennen kuin paikalle tullut vankilan henkilökunta lopetti pahoinpitelyn.

Keskusrikospoliisi tutkii juttua murhan yrityksenä.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Kotimaa

Hurja ennuste F-Securen Hyppöseltä: Tekoäly tekee ohjelmoijista työttömiä

Mikko Hyppönen.

Tekoäly on mullistanut työnteon tietoturvayhtiö F-Securella. Kaksitoista vuotta kehitetty tekoäly seuloo väsymättä haittaohjelmia. Ihmiset voivat keskittyä vaikeimpiin tehtäviin. Tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen uskoo, että vielä suurempi mullistus nähdään pian, kun tietokoneet alkavat kirjoittaa virheetöntä ohjelmakoodia. Yle tutustui tekoälyn käyttöön haittaohjelmien metsästyksessä, robotiikassa ja puheentunnistuksessa.

USA:n vaalit

Loka on lentänyt aina Yhdysvaltain presidentinvaaleissa – miksi demokraatit ovat aaseja ja republikaanit norsuja?

Yhdysvaltain presidentinvaaleissa on alkamassa loppukiri, kun demokraatit nimeävät Hillary Clintonin ehdokkaakseen maanantaina alkavassa puoluekokouksessa. Naapurileirissä on jo aloitettu kiivas lokakampanja häntä vastaan, ja myös republikaanien Donald Trump saa oman osansa. Lähes 200 vuotta sitten erästä ehdokasta haukuttiin aasiksi. Siitä syntyi demokraattien logo.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä