Helsinki |

Vantaan kaupunginjohtaja syyttää kokoomusta ajojahdista

Vantaan kaupunginjohtaja Jukka Peltomäki tyrmää häneen kohdistuneet syytökset Manchesteriin suuntautuneen virkamatkan osalta. Kokomuksen Tapani Mäkinen vaatii Peltomäeltä selvitystä virkamatkan hoidosta. Peltomäen mukaan kyse on kokoomuksen ajojahdista häntä kohtaan. Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Vantaan kaupunginjohtaja Jukka Peltomäki.
Vantaan kaupunginjohtaja Jukka Peltomäki. Kuva: YLE
Vantaa

Peltomäki oli virkamatkalla naisystävänsä kanssa. Matkalla mukana olleen henkilön mukaan Peltomäki oli vaihtanut hänelle osoitetun hotellin parempaan, eikä ollut osallistunut vierailuohjelmaan täysimääräisesti. Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tapani Mäkinen (kok.) kertoo sopineensa Peltomäen kanssa, ettei hän esiinny naisystävänsä kanssa julkisesti.

- Peltomäen esimiehenä olen toivonut häntä käyttäytymään virka-arvolleen sopivasti ja olen harmissani, ettei keskustelu ole tuottanut hedelmää.

Kaupunginjohtaja Jukka Peltomäki kertoi YLE Helsingille, ettei hän ole sopinut Mäkisen kanssa mitään naisystävänsä kanssa esiintymisestä. Peltomäki sanoo myös osallistuneensa virkamatkallaan kaikkeen tarpeelliseen.

Peltomäen mukaan koko kohun taustalla on kokoomuksen tappio kaupunginjohtajavaalissa.

Mäkinen perää Peltomäeltä viralle sopivaa käytöstä

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tapani Mäkinen on suivaantunut väitteistä, että kyse olisi poliittisesta ajojahdista. Mäkisen mielestä kyse on ennen kaikkea yleisestä moraalista ja siitä, että kaupunginjohtajalta pitää voida edellyttää tämän asemaan sopivaa käytöstä.

- Tietojeni mukaan Peltomäki on naimisissa, eikä tämä yleisen moraalin mukaista käytöstä silloin ole. Jos henkilö on naimisissa ja toimii kaupunginjohtajana, niin kohtuullisen hyvänä esimerkkinä pitää olla kaupunkilaisille. Kunnioitus avioliittoinstituutiota kohtaan vaatii toisenlaista käytöstä. Jos joku pitää tätä poliittisena jahtina, niin kehotan sellaista henkilöä katsomaan peiliin ja miettimään, onko soveliasta naimisissa olevana seurustella toisen naisen kanssa niin että muut havaitsevat sen seurusteluksi.

Mäkinen vaatii kaupunginjohtajalta selvitystä virmamatkan hoitamisesta torstaihin mennessä, sillä hänen mukaansa naissuhde vaikeuttaa Peltomäen viranhoitoa ja kaupungin imagoa.

Jatkuva nahinointi vaikeuttaa Vantaan johtamista

Vantaan päättäjät alkavat tuskastua erilaisiin skandaaleihin ja julkisiin nahinoihin. Mäkinen vakuuttelee, että Vantaan päätöksenteko ja johtaminen sujuvat kitkatta kaikesta huolimatta.

- Olen tullut aivan hyvin toimeen Peltomäen kanssa tähän asti ja valtuustoa johtavan Lindtmanin kanssa olen lähes päivittäin tekemisissä oikein hyvässä hengessä.

Vantaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, SDP:n Antti Lindtman kuitenkin myöntää, että jatkuvat kohut ja selvitykset tekevät kaupungin johtamisen poikkeuksellisen raskaaksi.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Helsinki

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä